2012. augusztus 19., vasárnap

A fejbőr relaxálása

A FEJ képviseli tulajdonosát. Ez az, amit a világ belőle lát, általa ismerik fel őt. Amikor fejünkkel nincs rendben valami, ez azt jelenti, "magunkkal van bajunk".
A HAJ erőnket jelképezi. Amikor idegesek és zaklatottak vagyunk, vállizmainkban feszültség keletkezik, amely fokozatosan eléri fejtetőnket, olykor szemünk tájékát is. A hajszálak a fejbőr pórusaiból nőnek ki. Amikor a fejbőr feszült, a hajszálak olyan szorosan állnak, hogy a haj nem tud lélegezni elpusztul, és kihull. Ha a feszültség továbbra sem enyhül, és a fejbőr nem nyugszik meg,  a pólusok úgy összehúzódnak, hogy nem tud kinőni az új haj, és az illető megkopaszodik.

A kopaszság a nők körében azóta számottevő, mióta a "gyengébb nem" az "üzleti életben" képviselteti magát, feszült és frusztrációkkal teli helyzetekben. Az ő kopaszságukat nem olyan könnyű észrevenni, hiszen a női parókák élethűek és előnyösek. Ezzel szemben a férfiak kis parókái már egész közelről szemet szúrnak.

A feszültség nem az erő jele. A feszültség gyengeség. Az igazi erő és biztonság a nyugalomban és az összpontosítás képességében rejlik. Nem ártana, ha  gyakrabban ellazítanánk a testünket, néhányunk a fejbőrét is többször pihentethetné.
Próbáld ki most. Mondd a fejbőrödnek, hogy lazítson, és érezd a különbséget. Ha a fejbőröd észrevehetően megnyugszik, akkor gyakran végezd el ezt a kis gyakorlatot. 

(Louise L. Hay , Éld az életed!, p 164)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése