2011. október 25., kedd

GNM, szakrális orvostudomány

Szakrális orvostudománynak, Germán Gyógytudománynak (Germanische Neue Medizin, GNM), Új Medicinának is nevezik a rendszert, mely egy német orvos nevéhez fűződik.  Dr. Ryke Geerd Hamer doktornál hererákot diagnosztizáltak a fia halála után. Hamer doktor úgy vélte, összefüggés van betegsége s a tragédia között, így ennek hatására, átfogó kutatásokba kezdett. Csákvári Eszter előadásában elhangzott, hogy Hamer doktor belgyógyász szakorvos, fizikus és a teológia magisztere, aki kortársunk (egyébként idén 76 éves). 

Az, hogy a betegségek oka érzelmi eredetű, lelki síkon keresendő, nem új keletű. Számos más gyógyító módszernek is ez az alapja, így a kineziológiának is.

A GNM szerint minden betegség mögött valamilyen átélt érzelmi megrázkódtatás, konfliktus áll. Ha figyeljük testünk jeleit, következtetni tudunk a kiváltó okra és annak megszüntetésével (ez mindenkinek a saját kezében van), megszűnik a betegség is. Hamer doktor nagyszabású, átfogó táblázatba foglalta mind a tüneteket, mind az okokat - egyebek mellett.