2010. augusztus 10., kedd

Sóbarlang, sóterápia

Az "alternatív módszerek" blokkban (ld. jobb oldali oszlop menüsor alja) - olyan módszereket/technikákat/praktikákat találsz, melyek nem közvetlenül a hajra hatnak, de közvetetten segíthetnek a hajhullás megállításában. Ilyen pl az étkezés, stresszoldás, stb különféle módszerei.
________________________

Ismerünk Schüssler-sót, Himalája sót, Parajdi sót, stb
Sóterápia keretében lejárhatunk sóbarlangba (belélegzés), lehet ivókúrát vagy fürdőkúrát venni. Számos kis sóbarlang épült a közelmúltban, mindenki könnyedén találhat egyet a közelben. Van Holt-tengeri sóbarlang, Parajdi sóbarlang, Pakisztáni sóbarlang, és biztos még ezerféle :) (Link: A sóról)
A sóbarlangba szóló jegyárak változatosak: 800 Ft (parajdi) - 1900 ft (Holt-tengeri) egy felnőtt jegy. Egy kúra 5-10 alkalomból áll. Bérletek kedvezménnyel kaphatók.

A sóterápia nem csak a légzőszervi megbetegedések esetén lehet a segítségünkre.

A természetes só magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a csont- és bőrbetegségben szenvedőkre. Sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között kalciumot, káliumot, jódot és cinket. Igazi energiaforrás, fokozza az anyagcserét, ezáltal felgyorsítja a méreganyagok, salakanyagok távozását a szervezetből. Lágyítja a megkeményedett szerveket, erősíti a vesét és a húgyhólyagot. Immunerősítő hatású. Természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását. Rendkívül hatékony a légzőszervek zavaraira. Enyhíti a légzési panaszokat, elősegíti a légzésfunkciókat, hatásos légszomj ellen...(link)

Megj.: Sót alapvetően két forrásból nyerhetünk. A tengeri sót a tengervíz lepárlásával nyerik ki, a kősót pedig a földalatti sóbányákban termelik ki.
A só a szervezetre harmonikus hatást gyakorol. Szilárdítja a bőr szerkezetét, mert a só vizet von el anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Ráadásul a magnézium - ami egy, a stressz ellen ható ásvány - a bőrön keresztül is képes a szervezetbe hatolni és így pompásan ellazít. Nemcsak regenerál, hanem frissítő, méregtelenítő hatású is.

Az emberek miért szeretik a sóbarlangok értékeit használni?
- A barlang kősóból kirakott fala és a tengeri só az emberi szervezet működéséhez szükséges nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, mint a jód, kálium, nátrium, szelén, réz, kalcium, magnézium, klór. A só tulajdonságainak, valamint a sóbarlangba beépített megfelelő berendezéseknek köszönhetően lehetőség van a tengerparti levegő jódtartalma többszörösének létrehozására, ami azt jelenti, hogy a barlangban eltöltött 45 perces szeánsz alatt ugyanannyi mikroelemet szívunk magunkba, mint egy 3 napos tengerparti tartózkodás során.
- A sóbarlang levegője nagyon tiszta és negatív ionokkal telített, ami semlegesíti a pozitív ionokat, amik a rossz közérzetet, elgyengülést okozzák. Már egy pár szeánsz után érezzük a negatív ionok pozitív hatását a szervezetre - regeneráltnak, relaxáltnak, ellazultnak érezzük magunkat. A sóbarlang egy kiváló hely, ahol gyönyörű környezetben kellemesen lehet tölteni az időt...
- .. csecsemők is látogathatják.

Minden elem, ami a sóbarlangban található pozitív hatással van a benne tartózkodó emberek egészségére és közérzetére:
Jód - a pajzsmirigy hormontermelő működéséért felelős, ami nélkülözhetetlen a szervezet összes sejtjének megfelelő működéséhez.

Kalcium - erősíti a szervezet ellenálló képességét, részt vesz a véralvadás folyamatában, építőeleme a csontoknak és a fogaknak - hiánya csontritkuláshoz vezet.
Magnézium - pozitívan hat az idegrendszerre és a szív vérellátására. A magnéziumhiány tünetei lehetnek: hirtelen szédülés, fájdalmas lábikra görcs, a végtagok zsibbadása, fokozott hajhullás, a körmök berepedezése, a fogszuvasodás, ingerlékenység, rettegés, koncentrációs nehézségek, álmatlanság, éjszakai izzadás.

Klór - a jód és kálium ionokkal együtt a vízháztartás egyensúlyáért felelős. Antiallergén, és gombaölő, javítja a bőr minőségét, lassítja az öregedést.

Vas - a hemoglobin alkotóeleme, hiánya vérszegénységhez vezet.
Réz - megszünteti az anyagcserezavart és kedvez a vas felszívódásának.


A sóbarlangi szeánszokat erősítik az ellenálló képességünket. A rendszeres sóbarlang látogatás az alábbi betegségekben segíthet:
- Felső és alsó légúti fertőzés, hörgő asztma és akut hörgőgyulladás,
- Allergia és érzékenység,
- Idegbetegség, stressztűrő képesség hiánya,
- Keringési zavar, magas vérnyomás, szívritmuszavar,
- Gyomorfekély, epegyulladás, gyomorműködés zavarai, vastagbél működési zavarok,
- Pajzsmirigy alulműködés és egyéb betegségek, elhízás, túlsúly
- a sóbarlangban való tartózkodás javítja az anyagcserét.
..
FIGYELEM: pajzsmirigy túltengésben szenvedő betegeknek nem ajánlott a sóbarlangban való tartózkodás.

Mikor tapasztalhatjuk az első eredményeket?
Az első látható eredmények 7 szeánsz után jelentkeznek, de az egyértelmű javuláshoz 2-3 hétig ajánlott rendszeres szeánszokat venni. Egészségmegőrzés, vagy relaxáció céljából hetente 1-2-szer ajánlott a sóbarlangot látogatni.
link


Só: a földünkön nagy mennyiségben megtalálható mind a tengerekben, mind kőzet formájában. Tengeri só: sokat vesztett jó hírnevéből. Komoly problémát jelent a világ tengereinek növekvő kémiai és radioaktív szennyezettsége is. Tengereink mára a szemétlerakó helyek szomorú sorsára jutottak. Ezért nincsen ma már a tengeri sónak olyan pozitív hatása az egészségünkre, mint korábban volt.
Kősó, kristálysó: Van azonban Földünkön még elegendő tiszta, jó minőségű só, mégpedig ott, ahol sok millió évvel ezelőtt az őstengerek a nap energiájának hatására kiszáradtak. Ez a sóbányákban előforduló só olyan tiszta és természetes, mint a korábbi őstengerek voltak. Minden olyan elemet tartalmaz, amely az emberi testben is megtalálható.... (link: dr Immun)
________________________

Kombinált kezelése az alopéciának a Holt-tengeri sóbarlang oldalán.
Megj.: régebben láttam az Andrássy úton egy holt-tengeri sókkal, és egyéb gyógyhatású készítményekkel foglalkozó üzletet, de sznobgyanúsnak tűnt (nekem) és nem volt hívogató.
Ennek ellenére soha nem felejtem el egyik ismerősömet, aki 1 hónapos izraeli tartózkodás után hazaérve arról számolt be, hogy nagyjából 10 cm-t nőtt a haja :) . Ő maga is értetlenül állt a dolog előtt.
  • 16 éves nőpáciens. A megbetegedést tartós stresszes helyzettel kapcsolja össze. Depressziós állapot tünetei is jelentkeznek. Helyileg: „Fázis-1” minden második napon, „Fázis-2” naponta. Külsőleg: fürdők a „Holt-tengeri sókvartettből”. Belsőleg: „Fázis-3” napi 2 x1 kapszula étkezés előtt, „Yamseen” 1-1 kapszula reggel és este. 10 nap elteltével a folyamat progressziója megszűnt, a beteg az emberekkel való érintkezésektől többé nem zárkózott el
  • 47 éves nőpáciens klimaxos szindrómával. Diffúz alopécia. A kezelési séma a fentivel azonos. Kiegészítőleg napi 2x0,5 stelet „Dakseent” rendeltek el. Két hét után a hajhullás megállt és 30 nap elteltével a beteg már egészséges volt.
  • 28 éves nőpáciens. Az alopécia szülés után a laktáció alatt fejlődött ki (a kisbaba 1,5 hónapos). A kezelési séma a fenti esettel azonos. Kiegészítőleg a „Dinamikus hidratálókrém” helyi alkalmazását rendelték el.

Ha valaki kipróbálja és 30 nap után kinő a haja, de legalább is ... stabil növekedésnek indul... értesítsen :)

________________________


Schüssler sók
Ár: kb 1600 Ft

A Schüssler sók azonban nem egyszerű ásványi anyagok, a homeopátia nagycsaládjába tartozó gyógyszerek. Előállításuk a homeopátiás gyógyszer előállítási szabályokat követi, azonban nem azonosak a közismert golyócskákkal (globulusokkal), így nem helyettesíthetik egymást. A Schüssler-féle funkcionális szereket és a kiegészítő szereket tejcukorban dörzsölik el, a homeopátiás gyógyszerkönyvekben foglaltaknak megfelelően potenciálják és tablettázzák...

  • Krónikus esetben 2-3 hónapig szedjük
  • Ha időközben megszűnik a tünet, hagyjuk abba
  • Általában naponta 3-4x 1 tablettát kell szedni (a gyakoribb adás úgyse megoldható hosszú távon)
  • Maximum. 3-4 sót szedjünk egyszerre
  • Ha egyszerre több sót adunk adhatjuk váltakozva- egyik nap egyiket, másik nap másikat szedjük-
  • Az azonos erősségű ( D12-es, D6-os) potenciákat elszopogathatjuk egyszerre
  • Két esetben nem javasolt Schüssler sók adása: Laktózérzékenység- mivel a Magyarországon kapható Schüssler tabletták vivőanyaga laktóz; A 11-es számú Schüssler só- Silicea adása, ha a szervezetben idegentest található...
link

"Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális, igen egyszerű gyógymódot, a szervezetben is előforduló 12 sóval végzett terápiát. Ezek az ásványi sók homeopatikus adagokban szedve harmonizálják a sejtek és az idegrendszer működését. A Schüssler féle sók fontos alkotó elemei és energiaforrása az emberi testnek. Alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat. Ezek az anyagok fontos elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak a sejtek között...

A Schüssler-só kezelés alapfilozófiája:
Ásványi anyaghiány akkor lép fel, ha a sókat a szervezet nem képes a sejtekbe beépíteni, mert már biológiai értelemben nem reakcióképesek, más anyagokkal léptek kémiai kapcsolatba és azzal lekötődtek (pl. antibiotikumokkal, méreganyagokkal). Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni az adott anyagot sejtszinten. A Schüssler-só képes a sejtek ásványi anyag háztartását helyreállítani. Minden heveny vagy krónikus idegi, lelki, testi megerőltetés, betegség (stressz, savasodás, candida betegség, alvási problémák, horkolás, reflux), táplálkozási probléma előbb-utóbb felborítja a szervezet elektrolit egyensúlyát. Só-hiányállapot léphet fel változókor esetén és a kor előrehaladtával is...

A 12 féle Schüssler-só és hatásai - funkcionális szerek

1. CALCIUM FLUORATUM Scüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid) Megerősíti, feszessé teszi az izmokat, inakat, szalagokat. Fekélyek, visszértágulatok kezelése során kiegészítő terápiaként alkalmazható. Szükség van rá a csontok és a fogak szilárdságnak megőrzéséhez komolyabb visszértágulatok kezelésében. Szellemi és lelki szinten frissítő, hangulatjavító, tisztító hatású.

2. CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz) Növekedést elősegítő és roborálószer, táplálja az idegeket ezért különösen fontos lehet a gyermeki szervezet számára. Vérszegénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok, csont és fogbetegségek esetén ajánlott. Lelki-szellemi szinten szabályozó, tanulást elősegítő hatású, erősíti az akaraterőt és elősegíti a káros szenvedélyektől való leszokást is.

3. FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát): Elsősegélyként alkalmazható láz- és fájdalomcsillapításra, sebek, vérzések és zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony. Lelki-szellemi támogatja a kreativitást, segíthet gyász, depressziók, szorongások leküzdésében.

4. KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid):Méregtelenítő hatású szer, segít a salakanyagok, méreganyagok kiürítésében és feloldja a kötőszövetben létrejött pangásokat, valamint hurutos gyulladások váladékait. Lelki-szellemi szinten megnyitó, görcsoldó, nyugtató hatású, enyhíti a stresszt, gyógyítja a lelki sérüléseket.

5. KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát):A legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, kimerültségben, depresszióban, izomgyengeség, vérzések, bénulások esetén hatásos. Oxigénnel látja el a szervezetet, és segít lebontani a túlerőltetésből és a rothadási folyamatokból származó salakokat, antidepresszáns hatású.

6. KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát): A készítmény támogatja a májműködést és számos anyagcsere-folyamatot harmonizál, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseit gyógyítja. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozza. Lelki-szellemi szinten hangulatjavító, harmonizáló hatású.

7. MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O): Kiváló idegrendszeri nyugtató-, görcsoldó hatású, frissítő, élénkítő, kiváló fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és hasi görcsök esetén. Lelki, szellemi szinten nyugtató, tisztító hatású. Reggel beszedve frissítő, esténként szedve pedig nyugtató, az elalvást megkönnyítő hatású.

8. NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid): Szabályozza a szövetek víztartalmát, vízhajtó, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkenti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, gyermekágyas anyáknál tejhiány, reuma, könny-és nyálfolyás, migrén, égési sérülések esetén hatásos. Lelki, szellemi szinten hasznos segítséget nyújthat, akik nem képesek feldolgozni régen - akár évtizedekkel korábban lezajlott - eseményeket.

9. NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O): Savakat semlegesítő, lebontó hatású készítmény, vese-epehólyag kő és homok esetén ajánlott. Alkalmazzák továbbá idegfájdalmak, gyomorégés, túlsavasodás, reuma, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj kezelésére. Lelki, szellemi szinten ellazító, átmelegítő hatású.

10. NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát, Glauber só): Kiváló anyagcsere-szabályozó, méregtelenítő, máj-, epe és vesegyógyszer. Sikerrel alkalmazzák túlsúly, reuma, isiász, epekövesség, vesegyulladások, bőrkiütések, migrén gyógyítására. Lelki, szellemi szinten serkentő hatású, segít megszokni és elfogadni az életben bekövetkező állandó változást.

11. SILICEA Schüssler-só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav): Erősítő, regeneráló hatású idegrendszeri készítmény, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket „felszívja”. Bőrre, fogakra, a hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik. Lelki, szellemi szinten strukturáló hatású szer, ezért hatásos feledékenység és koncentrációzavarok esetén.

12. CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O): Kitisztítja a nyirokfolyadékot, az anyagcserét fokozza, vértisztító hatású. Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, petefészek- és vesegyulladások, székrekedés, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható. Szellemileg támogatja a megtépázott önbizalmat és a kreativitást.

Már csak az a kérdés, hogyan választhatjuk ki a megfelelőt... :)

link


___________________________________
A jövő héten kipróbálok egy parajdi sóbarlangot :)
Ez nem egy drága mulatság, kisgyerekek is mehetnek. Száraz só terápia, parajdi sótéglák.
45 perc egy kezelés, az egész család mehet :)
Gyerekeknek 400 Ft, felnőtteknek 800 Ft. A bérletárak olcsóbbak.
Ha nincs komoly panasz, elég lehet néhány alkalom.
Nos, kipróbálom :)

Személyes hátterem: Amikor a fél éves ezüstkolloid+ biorezonancia+ candida diéta + homeopátia +stresszoldó kúrát csináltam, szóba került, hogy a baktériumok-gombák elszaporodtak a bélrendszerben, gyomorban, hüvelyben és általában a nyálkahártyákon (szem, orr, garat, stb). Valóban, voltak is/vannak is panaszaim.
Már akkor felmerült bennem, mi lenne, ha a sóterápiához fordulnék. Ez relatíve olcsó, természetes, és hatékonynak mondott módszer.

(Abban a fél évben homeopátiás szerekkel is próbálkoztam és többek között hüvelyirrigálással+ belsőleg ezüstkolloiddal, de végleges eredményt nem értünk el, bár határozottan szebb lett a bőröm, az arcom. A candida is visszatért.

Per pill. az arcüregem táján érzek fájdalmat, de ez a terület mindig is érzékeny volt! (Egyszer régen volt egy nagyon súlyos arcüreggyulladásom, arra is gondoltam, hogy visszamaradt esetleg valami.) Persze, bejelentkeztem a fogorvoshoz is, de egyelőre nem tudtam elérni...


_______________________

Parajdi fürdősó

0,5 kg és 1,5 kg -os kiszerelésben eladó!

Kénes-jódos parajdi fürdősó, a kristályokba beépült iszaptartalommal. KRISTAL fürdősó a parajdi sóbánya által bányászott sóból készül, amit Európa egyik legjobb összetételű sójának tartanak. Természetes parajdi sóőrlemény, amelynek színe nem fehér, hanem szürkés színű. Ezt az elszíneződést a sóban lévő természetes, ásványi anyagokban igen gazdag iszapmaradvány okozza (ennek aránya kb. 3,5% - 4% a terméken belül). A parajdi só kalciumot, káliumot, jódot, brómot, magnéziumot és egyéb nyomelemeket tartalmaz, ezért nem hasonlítható a minőségileg gyengébb, mosott fürdősókhoz. KRISTAL fürdősó rendszeres használatát nők és férfiak számára egyaránt ajánljuk.
Gyógyhatásai: fáradt test általános regenerálása, reuma, ízületi- és izomfájdalmak, gerinc- és derékfájdalmak, bőr mélytisztítás, hajhullás, korpás fejbőr, hajszálértágulatok, aranyér, asztma, allergia, gombás, bakteriális eredetű nőgyógyászati problémák.

Egy fürdő időtartama 15-30 perc. Fürdés után ne mossa le a sót! Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

A parajdi sós fürdő különösen bőrproblémák, mozgásszervi és rheumatikus, neurológiai periférikus megbetegedések, stressz és nőgyógyászati megbetegedések esetén alkalmazható sikerrel.

link

7 megjegyzés:

  1. a schüssler sóról a következőket tudtam meg - ugyanis vásároltam a gyógyszerzárban 3 üveggel.
    - alkalmazása a homeopátiás szerekhez hasonló (mentolossal együtt ne szedjük, stb)
    - kb. napi 3-4 x1 tablettát szoktak szedni per nap
    - nem sós ízű :), hanem édes (laktózérzékenyek figyeljenek az összetételre!)
    - elolvad a szájban, nem kell feloldani vízben
    - D6 és D12 típusút ne szedjük egy napon
    - 1500 Ft egy üveg, kb 3 hétre elég, és egy kúra 3 hónapig kellene, h tartson minimum. tovább is lehet szedni, akár egy évig....
    - egyszerre 3, max 4 féle só ajánlott
    Érdemes előtte utána nézni, melyiket akarjuk, mert valami miatt a 8-ast mindenképpen erőltette a gyógyszertárosnő a hajhullásra, de szerintem összekeverte :)
    szóval 8,9 11-et kaptam, a neki ott felsorolt problémáimra. 9, 11-el egyetértek. 8-as kell valakinek? :)

    VálaszTörlés
  2. voltunk sóbarlangban a hétvégén :))) hatalmas, nagyszerű élmény! teljesen mátrixos/eredet-es érzés volt.. :) fél óra után elaludtunk és nem keltettek fel minket akkor, amikor lejárt az idő, hanem magunktól ébredtünk.
    Ahogy kiléptünk az "igazi" világba nem értettük, hogy tényleg ez a levegő volna az igazi?? nem lehet, hogy inkább az, amit a barlangban hagytunk? :) máris visszamennék!.. :).
    1 alkalom még nem mond sokat, terápia-szempontból, de élménynek szuper: Kristálytiszta felfrissülés :) (úgy 18 fok körüli). Vigyázat, függő leszel :)
    Itt jártunk: http://www.feelingcenter.hu/szolgaltatasok/sobarlang.html
    Ezt pedig Bp-ieknek ajánlom (bár én még nem jártam itt, viszont hamarosan elmegyek):
    http://www.kristalysobarlang.hu/sobarlang
    http://www.kristalysobarlang.hu/hang-koncert-a-sobarlangban

    VálaszTörlés
  3. jajj, nem mindegy hová megy az ember. a budakeszi élmény annyira lehangoló volt - szeged után.
    Szegeden a Feeling centerben jártunk: félhomály, fények, relax zene, só a padló is (mint a tengerparti homok), körben szépen befújt fal, barlang-feeling, a mennyezetről cseppkőszerűen lelógó "sószobrok", 15 perc után a szád szélén is érzed a sót ... Hűvös és nyugtató az egész. Igaz, a kinti kánikulából tértünk be.
    Budakeszin egy szimpla szoba, egy ház aljában-előterében, nincs különösebben hűvös, sótéglák a fal mellé felhalmozva, bent 1 fotel, 1 db minimális méretű homokozó (1 személyes), egy kisasztal, gyerekjátékok.
    ja, pl. CKM -et lehet olvasni, ha unatkoznál. haha. lehangoló. Felmerült 5 perc után az is, hogy vásároljunk bérletet. (Nem vásároltunk.)
    Még valami: nem a végén kellett fizetni, hanem közben, mert bejöttek...

    VálaszTörlés
  4. Nos, voltunk a Kristály sóbarlangban is, Mozsár u.7., gyerekfoglalkozáson. Sajnos, azt kell mondjam, a szegedi Feeling Centert (Pulcz utca) semelyik budapesti hely sem tudja übereleni, holott épp a szegedi volt a legolcsóbb (850 Ft/fő). A Kristály Sóbarlang a fotókon jóval nagyobbnak tűnt nekem. Amikor beléptem, nem éreztem a kristálytiszta levegőt, mint a szegedi helyen, sem a sót a szám szélén 10 perc után...
    Visszavágyom :( Felhívtam a szegedieket telefonon, tudnak-e olyan helyet ajánlani, ami hasonló az ottani sószobához, pl. ugyanaz a kivitelező...Majd megírom...

    VálaszTörlés
  5. ok, az igaz, hogy nem feküdtem be a Kristályba a "felnőtt" részlegre, de el fogok menni, hogy kipróbáljam.
    Egyszer beszéltem valakivel, akinek egy orvos azt mondta, hogy Budapesten az Ormos Intézetben és a Moszkva tér mellett valahol van egyedül normális sószoba (a levegő keringtetése miatt talán..?...)

    VálaszTörlés
  6. Új hírem: Budaörsön a napa sóházikóban már a 6. alkalmon vagyunk túl, és tetszik :) Végigjárjuk a 10 alkalmat, azt hiszem.
    A technika érdekes, befúvatják a porlasztott sót a levegőbe. És tényleg hatásos. Azonnal érzed, ahogy megtelik az orrod, tüdőd a sórészecskékkel.
    A kislánynak elkezdett felszakadni a lerakódás, amivel hetek óta küzdöttünk.
    Persze ez sem a relax - vonal, ami szegeden annyira tetszett...
    Még egy hír: Megtaláltam a Moszkva téri sóházikót.
    Sóterápia - Egészségcentrum (?) talán ez van kiírva. A 2 Mammut között kell a Lövőház utcán felfelé haladni, rögtön az elején van. Mivel kapucsengő nem volt, nem jutottam be...

    VálaszTörlés
  7. nem titkolom el mi történt: a 10. alkalom után, másnapra, annyira lebetegedtem, fejfájás, köhögés, torokkaparás, stb, hogy most nem is tudom mit gondoljak. a só hozta ki? vagy a kúra ellenére is ennyire letámadott valami nyavalya??? ...

    VálaszTörlés