2012. december 15., szombat

Gerovital

Évekkel ezelőtt Romániából hozattam be valakivel Gerovital-készítményeket, miután olvasgattam dr. Ana Aslan kutatásairól. Egy ottani gyógyszertárból egyedül csak a kapszulát tudtak beszerezni nekem, amit aztán nem szedtem be, mert nem tudtam a feliratot elolvasni :). Addig-addig halasztódott a dolog, míg lejárt a kapszula szavatossága.
A közelmúltban viszont örömmel láttam, hogy már nálunk, (a madaras) hipermarketben is kaphatóak a termékek Gerovital plant felirattal. Megvásároltam a sampont és a szérumot (ez egy pumpás tonik) nagyjából 1000 Ft/db áron, ami elég korrekt ár.
Csak otthon olvastam el, hogy a hajhullás elleni sampon a "sejtanyagcsere javításával serkenti a hajnövekedést és megerősíti a hajszálak gyökereit." De ennél még tovább megy: 'a Procapil és Bio-Capigen bioaktív összetevők együttesen segítik az új szőrtüszők kialakulását és segítenek meggátolni a hajgyökerek elsorvadását." 

A legtöbb hajhullás elleni termék ajánlása nem ennyire bátor. Többnyire megelégszenek azzal, hogy a termék a rendszeres használat során hozzájárul a hajhullás ütemének mérsékléséhez, vagy csökkenti a hajhullás folyamatát (illetve annak erősségét). Új szőrtüszőkről sehol nincs szó.

Számomra ez az első sampon, ahol találkozom a kijelentéssel: új szőrtüszők képződhetnek! Ezek szerint visszafordítható volna a kopaszodás?

Kipróbálom, használom, beszámolok majd....

Hátha tényleg igaza van dr.Ana Aslannak...

Prof. Dr. Ana Aslan, romániai biológus és fizikus, 1988-ban hunyt el Bukarestben. Őt tekintik Romániában a gerontológia (öregedés és öregkor élet- és kórtanával foglalkozó tudomány) és geriátria (idősgyógyászat, a gerontológia ága) egyik megalapítójának. 1952-ben Dr. Ana Aslan irányítása alatt jött létre a bukaresti Geriátriai Intézet. Ez az intézmény volt az első a maga nemében Romániában, amelyet a WHO is elismert.
A Gerovital H3 összetevő 1957-ben, Veronában került bemutatásra szakmai körök előtt a IV. Nemzetközi Gerontológia Kongresszuson.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Aslan

16 megjegyzés:

  1. Bátor kijelentések, reménykedjünk, én is ezt használom egy ideje :)

    VálaszTörlés
  2. Szia :), mióta használod? A sampont és a szérumot is? Tapasztaltál bármi változást? :)
    berka

    VálaszTörlés
  3. Nem túl régen a sampont, a szérumot csak egyszer és vettem az anti-age pakolásból is azt még nem próbáltam ki. Sajnos más dolgokat is használok(Ilzsu+forcapil) nem tudom beazonosítani melyik használ. Most úgy-ahogy rendben van a hullás, inkább a dúsulással van a probléma nálam.
    Üdv és Boldog Karácsonyt!
    Kori
    Nem jelennek meg a beírások a főoldalon, vajon miért?

    VálaszTörlés
  4. Most lesz 3 hete, hogy használom a sampont és a szérumot és sokkal kevesebb hajam hullik ki hajmosáskor. A hajkefémbe is alig marad, ahhoz képest ami eddig volt. Remélem aztán a hajnövekedés is megindul :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Kori! De jó, hogy itt vagy :)))))
    Sajnos megint nem működik ez a blogger modul, engem is nagyon zavar! :(((( Kezdetben is volt egy hosszabb időszak, amikor leállt - talán emlékszel -, és most ugyanez történt.
    Nagyon remélem, hogy csak átmeneti a zavar!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Évi, én is azt tapasztalom, hogy mintha használna... :) Csak nem merem elkiabálni. Még figyelgetem magam.
    Írjuk meg, hogyan alakulnak a dolgok ;)
    Haj-RÁ! :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok Lányok !Én sem merem elkiabálni, lehet, hogy a szérumtól kevésbé zsírosodik a hajam. De már ennek is örülök, mert lehet, hogy ez az út vezet a hullás csökkentéséhez. Bár én már az újranövésre gyúrok -kevés sikerrel sajnos. Az anti-age pakolás nekem nem jött be, hamar összeesett a hajam tőle.
    Kori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Régebben "beszélgettünk" egy másik forumon. Én is használom a Gerovitált és nekem is jónak tűnik. Remélem nem "szokik hozzá" a hajam, mint sz Ilzsuhoz. ( az is jó volt egy darabig ) Most nálam a favorit a D3 vitamin 2000/nap. Egy próbát megér. Szépen nő és sűrűsödik tőle a hajam. :)

      Törlés
    2. Szia! Te hol veszed a szérumot ? Én eddig csak a madaras tescoban kaptam.

      Törlés
  8. Szia márc 19!
    Használ továbbra is a D vitamin? :)

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Jó régen voltam itt..
    Berka!! te felszoktál még ide jönni?? :(
    Rég olvastalak az oldalon!!
    SOS!! Pepi készítőt keresek..!! aki kedves, segítőkész,nem dolgozik drágán és van több éves gyakorlata, tapasztalata már benne!!!
    Írjon ha van ilyen!
    köszönöm!
    Sziget

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia sziget! pepi készitő vagyok.dorina322@freemail.hu

      Törlés
  10. Sziasztok, újraélesztem a blogocskánkat :)
    Az emberből kifogy néha az erő...
    Majd megírom részletesebben is, mi van velem (nagyjából ugyanaz, azaz semmi :::) De annyi mégis, hogy nincs helicobackter a gyomorban, viszont megállapították az inzulinrezisztenciát (ez a diabetes felé vezető lépcsőfok). Szednem kellene a meckformint és állítólag kinő a haj is... Paleo diétával próbálkoztam, fogytam 6kilót, ez jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Berka!
      Mi van veled? Valami változás?
      Üdv.
      Kerkira

      Törlés
  11. Szia! Nagyon örülök, végre! :) Már hiányzott!
    Remélem a gyógyszer hatni fog, persze ha beszeded! Cukorterheléses
    vizsgálattal jöttek rá az IR-re?
    Üdv!
    Kori

    VálaszTörlés
  12. sziasztok! pepi készitő vagyok! dorina322@freemail.hu

    VálaszTörlés