2011. január 27., csütörtök

Mérés - TrichoScan

Ez a diagnosztikai módszer a digitális dermatoszkóp és a számítógép segítségével biztosít információkat. A trichogramm megmutatja, hogy a hajszálak hány százaléka van növekedési ill. nyugvó fázisban.
A vizsgálathoz ujjbegynyi területen levágják a hajat, majd  3 nap elteltével megfestik. A festett hajszálakat a kamera detektálja és a szükséges számításokat elvégzi. (megszámolja az adott területen levő hajszálakat, mutatja a piheszőrök %-os értékét, nyugvó/növekedési fázisban lévő hajszálak arányát. Ha a nyugvó fázisban lévő hajszálak aránya nagyobb 15%-nál, gócra lehet gyanakodni...)
Mérni lehet (link) a hajszálak átmérőjét, a haj sűrűségét/cm2,  a hajnövekedés ütemát (mm/nap)
A vizsgálat ára: 12 000 Ft

Állítólag a kiváltó okra is következtetni lehet, de főleg arra lehet alkalmas, hogy mérjük, mennyire haladunk sikeresen, használ-e egyáltalán az alkalmazott hajkúránk? (feltételezve, hogy a mintát ugyanonnan nyerik)
link  
-->  itt a hajkezelési módszer: mezoterápia és lézer / 6 hét - heti 20ezer Ft (megj.: a mezoterápia módszerével kapcsolatban számos aggály merült fel különböző fórumokon)

ez az első olyan eszköz, amellyel pontosan nyomon tudjuk követni, az adott hajhullás elleni kezelések eredményességét, vagy eredménytelenségét. Nem csak a vizsgált terület hajszál számainak növekedését, hanem a hajszálak anagen/telogen arányának és a szálak vastagságának a változását is. Nem véletlen hogy egyre több klinikai vizsgálatban alkalmazzák, az adott eljárás vagy termék hatékonyságának objektív mérésére.

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok Csajok!

    na voltam ezen a vizsgálaton, ára 12 000 forint. A rendelőben aranyosak, kedvesek.
    Szóval megtörtént a mérés: két fordulós 1.egy pici helyen levágják a hajadat 2. a levágott területet vizsgálják.

    Na szóval Nálam valszínű még mindig fennáll a góc hatás: november közepén vették ki a mandulámat. Úgyhogy a doktornő javaolta, hogy az eddig használtakról plantur+alpicort F álljak le és Alpecin termékeket javasolt...na de mondott egy érdekeset Panthenol tablettákat. Ez Nekem új volt...aztán ma olvastam egy tanulmányt arról, hogy a D vitamin megnöveli az A vitamin szükségletet:
    http://thehealthyskeptic.org/9-steps-to-perfect-health-4-supplement-wisely
    Én elég sok D vitamint szedek, mert immunrendszert erősíti, szóval lehet tényleg A vitamin hiányom van...

    Nemo

    VálaszTörlés
  2. szia nemo :))), pontos diagnózis akkor nincs, csak feltételezés, jól értem? Mivel indokolta, hogy térj át Alpecinre?
    A vizsgálat milyen konkrét eredményt tud felmutatni? Kaptál valamiféle kimutatást, hogy hány %-a a hajhagymáknak van ilyen-olyan-amolyan fázisban?
    Ismerem a Panthenol tablettát = B vitamin.
    Köszi, hogy beszámoltál a tapasztalatról!
    Igen, a vitaminok kölcsönhatásban vannak egymással, és a felszívódás is lehet problémás, nem elég beszedni (én sem látom még át pontosan hogyan működnek... de majd uténa járunk :) )
    pusz,b

    VálaszTörlés
  3. a góchatás tényleg elhúzódhat, több hónapig még.
    nemo, majd vissza kell menned kontroll vizsgálatra, hogy az eredmények összehasonlíthatóak legyenek? jól sejtem, hogy nem kaptál semmilyen listát vagy összefoglalót a mérés eredményéről? (piheszőrük %, nyugvó-aktív arány, átmérő/vastagság...)
    Vagy esetleg eltárolják az adataidat a gépben? (...? nem hiszem)
    Ha meglennének a mérési eredmények akkor már csak az a kérdés, a kontroll vizsgálaton hogyan tudják majd ugyanezt a területet befogni. Gondolom, nem mindegy. Vagy esetleg megelégszenek azzal, ha kb. hasonló területen vizsgálnak...?
    és a plantur helyett alpecin miért és miben jelent változást? azt hiszem nagyon hasonló a hatóanyaguk, mindkettő koffeint használ.
    pusz,b

    VálaszTörlés
  4. Szia Berka,

    az eredményeket kinyomtatta és átbeszéltük. Mérnek sűrűséget, vastagságot és nyugvó/aktív hajhagymákat. Az Alpcint szerintem azért mondta, mert már nem tudott jobbat...először a BABE-t ajánlotta, aztán a Vichy..mindegyikre mondtam, hogy próbáltam, de köszi..szóval szerintem ezért lett...nem vettem meg...majd egyszer lehet, de addig sok minden mást ki szeretnék próbálni.
    Egy hónap múlva kell visszamennem, majd meglátjuk:)

    VálaszTörlés
  5. Nekem az a tapasztalatom, hogy a bőrgyógyászok többsége (nyilván vannak kivételek) nem ismeri a hajhullás elleni készítményeket és módszereket. Van egy-kettő amiről tudnak és azt ajánlják, pl Alpecin, Forcapil. És főleg, nem veszik elég komolyan a hajhullás problémáját. Valamint, a kérdésekre sem tudnak válaszolni (pl a SOTE Bőrklinikán nem ismerték a Kerastase-t). Nekem ez a szomorú tapasztalatom. De lehet, hogy csak nagyon rosszkor jártam rossz helyeken...

    VálaszTörlés
  6. hát igen....tanulság..folyamatosan kutatni kell...Találtam egy oldalt, ahol kínai szerek vannak felsorolva drshen.com ott találtam egy összetevőt amit shou wu-nak neveznek. ezt kínában az időelötti őszülés, kopaszodás ellen használják.ez több kínai hajhullás elleni bogyóban is megtalálható. Rendelni itt lehet: http://www.luckyvitamin.com/1/1/28057-dr-shen-shou-wu-pill-youthful-hair-200-tablets.html de biztos sok más helyen is. Nekem ez azért is lehet érdekes...mert ugyan még csak 28 vagyok őszül a hajam..de már több éve. A festés miatt nem látszott, de most hogy lemondtam a festékről....háát elég kemény:(
    puszi, Nemo

    VálaszTörlés