2011. január 7., péntek

Lúgosító kávé (Ganoderma kávé)


A ganoderma egy ősi gyógynövény, amelyet Ázsiában (Japánban, Kínában ...) régóta nagy tiszteletben tartanak az emberi szervezetre  gyakorolt gyógyhatása miatt. A Halhatatlanság Elixírjének nevezik. (2000 évvel ezelőttről ismerni feljegyzést róla) Tulajdonképpen ez egy gomba, magyarul pecsétviaszgombának hívják.(Japánul: Reishi, kínaiul: Ling Zhi). Állítólag még hajhullás esetén is segít (ld lentebb).

A gombát szárított formában porrá őrlik és belekeverik pl a kávéba, kakaóba, készül belőle kapszula, de gyerekek por formában is fogyaszthatják, kapható ganoderma tea, stb stb. Még müzliszelet is.
Japánban levest főznek belőle és különféle módokon elkészítik, majd megeszik magát ezt a vörös gombát..

A 3 az 1ben kávé fogyasztói ára  3.875 Ft   / 20 tasak x 21 gr (de felezhető is)
(Törzsvásárlói ár: 3.100 Ft - ahhoz, hogy törzsvásárlói áron lehessen termékeket vásárolni, regisztrálni kell (díja 5000 Ft)


A ganoderma jótékony hatású az egész szervezetre, az un. "halálos négyes" ellenszere (elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, koleszterin), de állítólag csökkenti a gyomorégést is, sőt hajhullás esetén is segít! (ld.: Gombászok Baráti Köre hivatkozást lentebb). 365 féle gyógyhatását azonosították. Japánban hivatalosan elismert, bejegyzett gyógy(hatású) szer. Több nyugati és amerikai egyetemen kísérleti eredmények igazolják a gyógyhatását (majd utána nézek hol publikálták az eredményeket). Sőt, rákellenes küzdelemben is jó eredménnyel használják

Magyarországon a termékeket a DXN mlm hálózatban értékesíti. Ez egy malaysiai cég, kategóriájában a világon a 40. legnagyobb. Magyarországon pár éve vannak jelen. (Európában most kezdenek terjeszkedni, a magyarországi központ pl a kelet-európai régió központja is.)

link vagy : www.vasarlas.ganodermakave.hu 
________________
ld még: Gombászok Baráti Köre (Székesfehérvár):
krónikus sárgaság, vesegyulladás, magas vérnyomás, izületi gyulladások, álmatlanság, bronchitis, asztma és gyomorbántalmak, izombetegségek, hajhullás kezelésére. Erősítő hatást is tulajdonítanak neki. Az immunrendszer erősítése is javára írható. Rákos betegek /kiegészítő/ kezelésére is alkalmazzák. Felhasználásával oxigénhiány-tolarenciát fokozó szert is előállítanak. Bizonyos kivonatai a szívizom működését serkentik, javítják a szívizom oxigénfelvételét. Étvágyjavító hatást is tulajdonítanak ennek a gombának. Az AIDS gyógyításában is szerepet szánnak neki. Említik még cukorbaj, ideggyengeség, bőrallergia, székrekedés, aranyér, fájdalmas havi vérzés, pillangósömör, epilepszia megbetegedések elleni szerként.
____________
Kelet – Ázsiában gyógyszerként alkalmazzák a gombát. A gyógyászati alkalmazások célja az immunrendszer és a máj erősítése és az anyagcsere – folyamatok felgyorsítása. A G. lucidum – ot tartalmazó készítmények gyógyászati felhasználására szakirodalomban leírt bizonyítékok vannak a különböző panaszok és betegségek kezelésére; sok, feltételezhetően ezekért felelős kémiai összetevők ismeretlenek. Mint ahogyan minden gyógynövényben a biológiai anyag koncentrációja ingadozhat. Ehhez járulhat hozzá a más, közeli rokonságban élő fajokkal való keveredés, mely a G. lucidum hatékonyságát befolyásolhatja. A gombaspórákat is felhasználják. Az gyógyászatban erősítőszerként és gyógyszerként való gyakori felhasználásán alapszik az, hogy a G. lucidum – ot kultúrnövényként is termesztik. A kínai elnevezés – Ling Zhi – „szellem – növényt” jelent, egyéb kínai nevei is használatban vannak: „a halhatatlanság gombája”, „tízezer éves gomba” és a „spirituális erő gyógynövénye”. Kínában úgy is tekintenek rá, mint a „gyógynövények királyára” és a hagyományos kínai orvoslásban gyógygombaként alkalmazzák. Ott a ginszeng – gel (Panax ginseng) egyenértékű. A gomba Kínában feltehetőleg már évezredek óta erősítőszerként használatos. A pecsétviaszgombát számos legendában megemlítik és korábban talizmánként is szolgált. Az épületekben felakasztották, hogy megakadályozza a szerencsétlenséget. (Wikipédia)











A csodagomba, vagy gomba-csoda  /  Mushroom Magic




9 megjegyzés:

  1. Teljesen véletlenül találtam erre a tanulmányra:
    Anti-androgenic activities of Ganoderma lucidum.
    Patkánykísérletekkel bizonyítják, hogy a ganoderma hatásosan blokkolja az alfa-5 reduktáz enzimet, melyek jelenléte okozza végső soron a kopaszodást, azaz a dht szint megemelkedését.Ahol nagy az enzim aktivitása, ott a DHT szint is magasabb.
    A tanulmány a gombákat vizsgálja (ehető és gyógygombák) így a megállapítás úgy érvényes, hogy a gombák közül a ganoderma a leghatásosabb e tekintetben. Hogy összességében mennyire hatásos, a többi szerhez képest - ami nem gomba - , nem tudni. (Pl. a fűrészpálmához képest.)
    Androgenetikus eredetű betegségek még: jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BHT)- ha jól fordítom), prosztatarák, androgén alopécia ... http://reishi.setamed.com/articulos/art20.pdf

    VálaszTörlés
  2. hello csajok. vannak híreim. az elmúlt hónapban írtó sok volt a munka, nem volt időm elmenni ganodermát venni (én ugye párhuzamosan szedtem a ganoderma kapszulát+ittam a kávét és kívülről herzériát használtam mellé) - azt kell mondjam, sorban letöredeztek a körmeim, mióta nem használom, már az első héten! furcsa módon, és hajam sem nő olyan ütemben, mint azelőtt, mikor még mindent rendesen szedtem. holnap újra szedni kezdem a kapszulát+kávét. a kérdés viszont: tegnap bemérettem az antioxidáns szintemet és nagyon alacsony volt, csak 27ezer, pedig áll.lag a 3-4 héttel korábbi állapotot tükrözi (a bőrön mérnek) és akkor még azért kellett volna éreztetnie a hatását a ganodermának. na, most viszont újra kezdem. ha ismét megerősödik a körmöm, akkor tutira használ. ha a hajam újra jobban nő, akkor hangoztatni kezdem majd nektek is, többször.
    egyébként én beléptem (csak 5 ezer ft) és központi weboldalam is lett náluk (ez kb ugyanígy néz ki mindenkinél): www.vasarlas.ganodermakave.hu . Itt rendelni is lehet.

    VálaszTörlés
  3. jelentkezem majd a fejleményekkel

    VálaszTörlés
  4. Hahó! Türelmetlenül várjuk a fejleményeket!
    Az oldal megint nem frissül. Remélem van jó hír:)
    Kori

    VálaszTörlés
  5. Szia berka,

    Egy másik szálon olvasom, hogy most megint szeded a ganoderma kapszulát+spirulinát, azt szeretném megkérdezni, hogy melyik kapszula, mert úgy látom több is van nekik. A samponjukat nem próbáltad?

    Üdv,
    Ava

    VálaszTörlés
  6. Gyöngyösi Sándor biogazda több évtizede foglalkozik gombatermesztéssel. A Fülöpjakab tanyán nőtt bele a szakmába, szüleitől tanulta a mesterséget. A családi vállalkozásként indult üzlet ma is főleg a családtagokra és néhány alkalmazottra támaszkodik. A gombatermesztés a Fülöpjakab tanyán öko szemléletű, azaz a bio minősítésű gombákat szigorúan ellenőrzött körülmények között termeszti . Ime egy klassz videó a gombáról és a termesztésről: https://www.youtube.com/watch?v=OKvbxVG7Ggw

    VálaszTörlés
  7. Nekem nagyon ízlik a kávé, és jobban is érzem magam tőle. Elég sokat mozgok és jobb lett az állóképességem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szeretnétek még többet megtudni a ganodermáról akkor kattintsatok a nevemre.

      Törlés
  8. Sziasztok! Nekem nem pont a lúgosító kávéval kapcsolatban, hanem a Ganoderma gomba készítményről van tapasztalatom. Egy ideje minden reggel a kávémba keverem ezt a készítményt, amit a Reishi Sziget webáruházból lehet rendelni. Azóta nem vagyok olyan fáradékony és a hajhullámos is elmúlt.

    VálaszTörlés