2010. november 11., csütörtök

Kiegészítés - Személyes történetek

A fenti sorban az aloldalakhoz tartozik a "személyes történetek" oldal, oda másolom majd be ezt a bejegyzést, ami kiegészítése a történetemnek.
_______________
Nem rémisztgetésből adom közre a képet :) , ne ijedjetek meg! Inkább csak illusztráció a történetemhez. Akinek több haja van, örüljön nagyon :), de akinek kevesebb, az se keseredjen el!
Nekünk ez a sors jutott, és... próbálunk vele együtt élni. Minden bizonnyal ez nem a véletlen műve, tanítani akar bennünket a helyzet valamire. Van, aki így tanul meg küzdeni és hinni, van, akinek az a dolga, hogy így fogadja el magát és a hiányossága ellenére teljes életet éljen. Van, aki azzal mutat példát, ahogyan viseli a helyzetét és így ad erőt ad a többieknek. És ... ki tudja még mennyiféle célt szolgálhat ez a helyzet? Lesz olyan is, aki megtalálja a probléma okát, legyőzi-megoldja és végül kinő a haja :).
Én mindig azt mondogatom, hogy ez legalább nem fáj.
Sokféle szakasza volt, és lesz is még ennek az útnak, volt elkeseredett, sírós és volt harcos időszak is. Most az elfogadós, megbékélős periódusban vagyok :)
(jaj, csak sajnálkozó levelet ne írjatok, légyszi :) oké? :). és: még mielőtt kivizsgálásokat javasolna valaki, elmondanám, hogy túlvagyok rajta, köszönöm :) )

A kép tavaly szeptemberben készült. Amikor megláttam, elsírtam magam, mint már sokadszor. Felülről ugyanis még soha nem fotóztam le a fejem - azóta sem egyébként, így nincs friss fotóm. A helyzet sokban nem változott, úgy hiszem. Hogy miért próbálkozom mégis a különböző szerekkel? Mert időről időre vannak jobb szakaszok, amikor mintha "visszajönne" némi hajmennyiség, aztán elkopik, aztán újra dúsul egy picit, és így tovább. Ha nem kezelném semmivel, meggyőződésem, hogy még ennyi hajam sem volna.
Ismerek olyan lányt, aki nem használ szereket, ő nem hord parókát sem, és a folt bizony egészen a füléig lehúzódott. Tehát, ezért próbálkozom - hogy legalább a fej tetején tartsam a foltot.

A kép másik tanulsága az, hogy azokhoz a fiatalokhoz szóljon, akik húsz év körüliek - hisz én is ennyi idős voltam, amikor elindult a folyamat, de legalább 5 éven át nem vettem komolyan a problémát. Azt hittem, majd elmúlik. Van azonban - sajnos - olyan eset, amikor nincs végleges megoldás, és a helyzet évtizedeken át fennáll.

Hogy vidámabb (?) vizekre evezzek - felteszem nemsokára a régóta ígért parókás képeimet is, és azt is, hogyan kell felcsatolni, hogyan néz ki egy ilyen ... pót-haj.

Ha kedvet kaptok, írjátok meg a történeteket! képpel, vagy kép nélkül... :)
És azt is, hogy mi a túlélési technikátok? Ti hogyan szoktatok erőt önteni magatokba?

Sok-sok hajat kívánok Mindnyájotoknak! Szeretettel, berka :)

---------------------------------------------------------------

2009. 10.



















2011. február 7-ei állapot (herzeria november óta, ganoderma január óta)





























felrakok egy olyat direkt, ahol a legrosszabb a beállítás















2011 április 15 (herzeria november óta, ganoderma március első fele óta nincs!)
majd csinálnom kell fürdőszobai képeket, nappali fényben, ugyanolyan beállításban mint feljebb (megfésülve, stb) mert így aztán semmi nem derül ki....



 










Most így végignézve őket nagyjából semmi változás .... :))) na majd holnap befésülöm! (üdv, gusztáv! :D
meg oldalról is kellene egy új
az igazság az, hogy a herzeriának csak a samponját használtam, a pakolásokat nem... :( 
csak kezdetben.

5 megjegyzés:

  1. Szia Berka! Ha jól olvastam azóta már sűrüsödött a hajad a herzériától vagy nem attól? Kiderült már, hogy a fog okozta a hullást? Nincs új képed a sűrüsődésről? Biztató lenne látni a fényt az alagút végén:)
    kori

    VálaszTörlés
  2. szia kori, jelenleg egy kísérletet végzek :)) 4 dolog jöhet szóba, amitől elindult a növekedés, de mostanára azonban leállt! 1. tavaly augusztus végi fogászati góc eltávolítása 2. ganoderma kapszula 3. herzeria 4. saját vállakozás indítása (tervek megvalósítása... új élet ...)
    A fejlődés, amiről beszámoltam és január óta mutatkozott, mostanra (pár hete biztosan már) leállt! Nem rosszabbodik az állapot, de nem érzem a jelentős javulást napról-napra, hétről-hétre, mint korábban --> herzériát folyamatosan használom, ámde a ganoderma kapszulám és kávém elfogyott márciusra. Ahogy abbahagytam, nem sokkal rá a körmeim sorban letöredeztek, pedig már erős karmom volt! :). Ma végre eljutottam az üzletbe és vettem 1 dobozzal, meg a kávéból is (fincsi és nem ég a gyomrom tőle, abban is van ganoderma). Szóval a kísérlet arról szól, hogy ha megint érzem a javulást, akkor a ganoderma tuti jó. Ez szerintem kiderül úgy 1-1,5 hónapon belül. Próbálok folyamatosan jelentkezni! A következő szakasz az lesz, hogy leáállok a herzériával és csak a kapszulákat szedem. (nyilván persze a herzeria nem árt, épp csak próbálom kideríteni, melyik hatott istenigazából.)
    Ami bezavar, hogy stresszesebb időszakot élek (hiába, soha nincsenek meg a kísérlethez a "klinikai körülmények"), saját cég, stb, kevés alvás.
    Kb 2 hete voltam antioxidáns szint mérésen és nagyon alacsonyat mértek (27ezer), mostanra meg olyan beteg lettem, hogy csak na (gégegyulladás, hörgő+hangszál). A körmeim viszont már hetek óta töredeznek és a hajnövekedés leállása is hetek óta tart.
    Mindezek fényében azt mondom, hogy a fogászati góc eltávolítása nem jelentett áttörést a hajnövekedésben.

    VálaszTörlés
  3. úgy emlékszem fotóztam pár hete, csak kerüljön elő a kép. lehet, hogy csinálok egyet a fejemről holnap mondjuk. várj csak, csinálok most egyet :) Aztamindenit, ez alapján aztán semmi változás nincs!!! Húúú megtaláltam a februári fotókat+!!! Felrakok mindent, hadd hüledezzünk, szörnyülködjünk :) Ez egy horror site! :))))

    VálaszTörlés
  4. Szia Berka! Először is köszi a gyors reagálást és jobbulást, remélem már túl vagy a betegségen! Ha gyulladás volt a szervezetedben az is megállíthatta a sűrűsödési folyamatot. Az izzólámpás utáni kép egész biztatóan néz ki.
    Persze nem mindegy, hogy vizesen vagy szárazon fotóztad. Hát igen a többin nem sok változás látszik. Akkor lehet, hogy a ganoderma tett jót a körmeidnek is, folytasd az ivását, reméljük használ továbbra is. Nekem is van egy gyanúsított fogam, ami elhalt, de kezelve van, bár azt mondják akkor is gócnak számít. Kicsit vígasztal, hogy ezek szerint Neked sem az okozta a ritkulást. A góc ráadásul kerek foltban hullik. Most akkor nem rohanok a fogorvoshoz húzatni, hurrá! köszi!:)
    Ha van változás okvetlen írj, sok sikert a vállalkozáshoz és ne stresszelj:))
    Üdv! kori

    VálaszTörlés
  5. Mezoterápia !! Segít !

    VálaszTörlés