2010. november 25., csütörtök

Depo medrol

Név: Depo Medrol (40MG/ML INJEKCIÓ 1X1ML)
Ár: 600 Ft
Gyártó: Pfizer
igen erős hatású (++), szteroid

(Nemo "egyéb" kategóriában írt bejegyzésére válasz:  )   Ha jól értem egy db kerül 600 Ft-ba, és huzamosabb ideig kellene alkalmazni. Ez egy erős szteroid (dopping listán szereplő), ezeket jó kerülni, de én nem vagyok orvos :), ez magánvéleményem.
A linken (link ) nem találtam olyasmit, hogy hajhullásra jótékony hatású volna, angol oldalakon pedig olyasmit olvastam (link), hogy 80 injekciót is kapott valaki, de allergiára, és épphogy a mellékhatása a szernek az, hogy felgyorsíthatja a hajhullást, sőt gyakori használata hajhullást OKOZ.
Majd még utána olvasok.
__________________
"A Depo-Medrol az ún. glükokortikoidok csoportjába tartozó szteroid hormon készítmény, mely erős gyulladáscsökkentő, az immunfolyamatokat visszaszorító (immunszuppresszív) és antiallergiás hatással rendelkezik. Olyan kóros állapotok kezelésében alkalmazható, ahol gyors és intenzív hormonhatás kívánatos. A metilprednizolon, mint a kortikoszteroidok általában, kizárólag tüneti kezelésre szolgál, kivéve azokat az eseteket, amikor belsőelválasztású mirigyek (endokrin rendszer) működési zavarai miatt ún. helyettesítő (szubsztitúciós) kezelésre alkalmazzák.
Gyulladáscsökkentés
A Depo-Medrol gyulladáscsökkentés céljából reumás megbetegedések és szövődményei, kötőszöveti megbetegedések, bőrbetegségek, allergiás kórképek, gyulladásos bélbetegségek, légzőszervi megbetegedések esetén alkalmazható izomba, gyulladt ízületbe vagy helyileg alkalmazott injekcióként (az érintett lágyrészbe adva), gyulladásos bélbetegség esetén esetleg beöntés formájában..." (link)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése