2009. július 26., vasárnap

Személyes történetem

Éva és Berka története a fenti sorban, a "Személyes történetek" az aloldalon olvasható.

24 megjegyzés:

  1. Kedves Éva! Köszönöm hogy megosztottad mindezt velünk!
    A történetedet bemásolom majd "fentre", a "személyes történetek" közé, összerkva, hogy ne több részletből álljon.
    Persze, módosíthatod később, vagy kiegészítheted, ha akarod.
    Szeretettel, berka

    VálaszTörlés
  2. Szia Berka!

    Rendben, köszönöm. Később még beszámolok a fejleményekről.
    Üdvözlettel, Éva

    VálaszTörlés
  3. sziasztok!!most nemrég kezdett el hullani a hajam voltam haj kezelésen az oltre gélt és sampont kaptam!!Érnek valamit ezek szerintetek??Kérlek segitsetek!!Köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Üdv Mindenkinek!
    Nekem nagyjából 3 éve kezdett el jobban hullani a hajam. Előtte festettem több színre is, az utolsó a sötétbarna volt. Fodrászomnak kezdtem el panaszkodni, hogy sok hullik, és oldalt látom a fejbőröm. Sajnos ő is megerősítette. Voltak gyenge próbálkozásaim Revaliddal, és különböző más vitaminokkal is, ill. Varga Cseppek stb.
    Majd jöttek a szokásos vizsgálatok, rögtön magánbőrgyógyászhoz mentem, mivel tartottam tőle, hogy az eü. nem foglalkozna velem. Ő azt tanácsolta, hogy amellett, hogy kivizsgáltatom magam, rögtön kezdjük el a mezoterápiát. Így lett. Heti egy kezelés 10e Ft-ért, majd 8 kezelés után havi 1. Láttam javulást, erősödött a hajam, és mivel anyagilag túlterhelt lettem, 9 hónap után abbahagytam. Reméltem, hogy megmarad az eredmény, de 3 hónappal később kiment a hatása a szereknek, így lassan újból elgyengült és hullani kezdett, arról nem is beszélve, hogy mennyire fájt a fejbőröm. Ja, bőrgyógyász tanácsára még elkezdtem szedni a Hairclinicet, ill. Alpecin sampont használtam.
    Hairclinic tetszett, sztem ez használt a legtöbbet, Alpecin sampont tiszta fejbőrt adott, de a hullásra nem volt hatással, legalábbis a kezelés nélkül haszontalannak tűnt.
    Ekkor mentem el hajgyógyászhoz. Megvizsgált mikrokamerával, eredmény: zsíros korpa, erős zsírosodás, gyulladt fejbőr, vízhiányos, elsorvadt hajhagymák, és egy tüszőből átlagos 4 szál nő (3 az egészséges kb).
    Összeállított egy étrendet, kaptam tea keveréket, elmondta, mit kerüljek (cukor, só, fehérliszt) - mindez rengeteg lemondással járt.
    Kaptam egy komplett kezelést, amit az elején hetente csináltunk, majd 2 hetente, majd havonta.
    Elkezdtek babahajak nőni, a hajhullásom jelentősen lecsökkent. Visszasűrűsödött a hajam, magabiztosabb lettem. Egy hátránya van: nem tudom abbahagyni. Egyszer-kétszer visszatértem normál étrendre, rögtön éreztem a hajamon, fejbőrömön, hogy vmi nem jó. A kezelést is ritkábban csináltam egy ideig, ez nem okozott olyan nagy gondot, de a fejbőrgyulladásom hamar visszatért emiatt.
    Most már 1,5 éve csinálom ezt, és mivel kopasz nem akarok lenni, más megoldást pedig még nem találtam, ki még nem derítették, miért van a hullás, csinálom tovább. A kopaszsággal nem tudok megbékélni, ahhoz még túl fiatal vagyok, hogy ezt megengedjem magamnak :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok.

    Eltelt három hónap ez első bejegyzésem óta és akkor megígértem, hogy beszámolok a későbbi fejleményekről.
    Körülbelül 6-7 hónapja szedi a lányom a már megnevezett kapszulát. Úgy 3-4 hónap után vettük észre, hogy sokkal kevésbé hullik a haja. Nos, újabb három hónap elteltével stagnált, vagyis megállt egy szinten. Már nem számolgatom a fejmasszírozás alatt kihullott hajszálait. Most is kihullik valamennyi, de ránézésre is csak a töredéke a réginek. Annyit változtattunk, hogy januártól a napi kettő szemet levettük egyre, viszont elkezdtük a dr immun hajszesz és sampon használatát.

    Sokszor eszembe jut a mikroszkópos hajvizsgálat. Akkor hatból hat hajhagyma sorvadt volt. Nem gondolnám, hogy be lettünk csapva, mivel előttünk tépte ki és vizsgálta meg a hölgy mikroszkópos kamerával a hajhagymákat. Ám az is tény, hogy azóta néhányszor megvizsgáltam mikroszkóp alatt én magam is a hajhagymáit. Soha egyetlen sorvadt hajhagymát nem találtam....Pedig a maguktól kihullott hajszálait is néztem.
    Hát egyelőre ennyi, mindenkinek szép hajkoronát kívánok!
    üdv, Éva

    VálaszTörlés
  6. Szia Éva,

    nem találtam meg a régebbi bejegyzéseidet, milyen kapszulát használ a lánykád?

    köszi, Nemo

    VálaszTörlés
  7. sziasztok!
    feltettem fotót a fejtetőmről....
    14-15 éves lehettem mikor észrevettem az iskolában végigtúrva a hajamon hogy szinte csomóstól hullik ki.butaságból, sajnos nem tulajdonitottam nagy feneket az egésznek hiszen annyi hajam volt hogy szinte beletört a fésü az én anyám pedig nem volt olyan előrelátó "gondos" anyuka mint azt itt a történetekben olvastam.annak ellenére hogy a családjában női vonalon igy ő is többek között kopasz volt! igy aztán folyamatosan lassan évek alatt ennyire megkopaszodtam,mint a fotómon láthatjátok..mire észbe kaptam több év telt el.. abban az időben kezdtem el valamit
    mikor megjelent a BÁNFI, elsők között voltam amikor még sorba álltunk érte,akkoriban még nem volt annyira látványos de már látszott.most 57 éves vagyok túl vagyok már minden olyan vizsgálatokon, amelyeket itt a többiek is leirtak,a hajszeszek csak száritanak.. az amugy is száraz hajra nem való, a börgyógyászok pedig,kisérleteztek,annak idején még hormonvizsgálatot sem csináltak nekem,magam nyomoztam ki mióta van NET-em, hogy allopecia-nak hivják és felboruló hormonháztartás okozza melyben több a ffi hormon,vajon tudtak volna segiteni ha akkor egy gondos hozzáértő dokihoz kerülök?
    már csak kérdés marad, már semmi bizalmam nincs nem is járok hozzájuk.most már jó ideje természetes szereket használok pakolás gyanánt, ricinus-toj sárga-oliva olaj..
    egy pár ŐSZINTE MAGAMRÓL:
    ez a tény a pszihémet tönkre tette,ugymint depresszió,távolságtartó lettem,önértékelés "0" ha tükörbe nézek semmit nem látok csak azt hogy kopasz vagyok,
    parókát nem birok viselni mert ömlik rólam a verejték azt hiszem néha az összes verejték mirigyem a fejemen van,
    igy aztán mindenkit irigylek akinek sok haja van, és ha meglátom a hajreklámokat, csak átkozódni tudok hiszen őket születésüktől fogva dús hajjal áldotta mg a sors.
    erre mondják pestiesen szólva: NEKIK BEJÖTT AZ ÉLET.

    VálaszTörlés
  8. Nemo, itt fent, a bejegyzésben (nem a kommentekben) a lap tetején írtam, hogy Éva története a fenti menüsorban van, ha a nyitólapot nézed, ott látni
    Legfelül a blog címe alatt rögtön van egy menüsor.
    Fifi, a te történetedet is majd átmozgatom oda, később (pár hét múlva), Éváé és az enyém mellé.

    VálaszTörlés
  9. Fifi, nagyon köszönöm, hogy megírtad nekünk mindezt. Annyira sajnálom, hogy így alakult az életed! Tudom, nem segít neked ha azt mondom, sokan vagyunk így, bár sajnos igaz. Sajnos nekem sincs több hajam. Bárcsak tudnék valami hatásos szerről, ami segítene rajtad! Elmesélek egy történetet: Egyszer, még egyetemista koromban, szerelmes lettem az egyik évfolyamtársamba. Jól kijöttünk, sokat nevettünk, nagyon kedvelt, nem voltam csúnya, sokaknak tetszettem, de neki mégsem. Nem tudtam soha felfogni, hogy miért nem akart tőlem komolyabb kapcsolatot, mikor - én legalábbis úgy éreztem - minden passzolt és tökéletesen illettünk egymáshoz. Most szeptemberben múlt 2 éve, hogy eltemettük. 40 éves volt. Rákban halt meg, agyi áttéttel. Pedig egy ideig azt hittük, meggyógyult, mikor kiderült az áttét. A kislánya 2 éves volt akkor, épp egyidős az enyémmel. Nagyon megsirattam. És most látom csak, utólag, hogy mégiscsak jobb volt így, hogy nem kötöttük össze az életünket.
    Soha nem lehet tudni, mi miért történik. Néha csak utólag nyernek értelmet a dolgok. Ne irigyelj senkit! Lehet, hogy hosszú és dús haja van, de kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg. Lehet, hogy maroknyi a copfja, gazdag és még gyönyörű is, de baleset éri, amputálni kell a lábait és tolószékbe kerül egész életére. Soha nem lehet tudni, kire milyen sors vár. A miénket nem véletlenül éljük mi magunk. Én mindig arra gondolok, hogy mindenki akkora keresztet kap, amekkorát elbír. Kívánok Neked további kitartást a keresztedhez, és reményt is! :) Ne add fel! Szeretettel, berka

    VálaszTörlés
  10. megrikattak kedves szavaid köszönöm !
    annyira jó érzés volt olvasni ezt a pozitivitást.
    hálás lehetsz a sorsnak, a természetedért.
    örülök hogy rátaláltam a blogodra.még be fogok látogatni biztosan.
    szia minden jót.

    VálaszTörlés
  11. hali!

    hová tűntetek? Berka, hol vagy?
    Éva

    VálaszTörlés
  12. Csatlakozom! Nem létezik, hogy senki nem ír mostanában, mégsem frissül az oldal:(
    Vagy mindenkinek megállt már a hullása??:-))
    Kori

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!

    Én még új vagyok itt a blogon, bár a hajhullásom nem annyira sajnos, bár minden relatív. :)) Annak reményében írok, hátha tud valaki segíteni, vagy esetleg az én tapasztalatom segít valakinek. Bő 1 éve kezdődött a hajhullásom, de sajnos rá kellett döbbennem, hogy ennek orvoslása még nagyon gyerek cipőben jár, nem is igazán érdekli az orvosokat, egyszerűen nem veszik komolyan és szerintem nem is értenek hozzá. Pedig ez nőknél igen nagy probléma, legalább akkora, mintha valakinek nem lenne melle ami a nőiességet szimbolizálja. Történetem tehát: 30 éves nő vagyok, tavaly született meg a kisfiam augusztusban. Mindig nagyon sok és szép hajam volt, annyi "problémával", hogy se nem egyenes, se nem göndör, tehát mindig beszárítottam körkefével ami reklámba illő gyönyörű hajat eredményezett, még sokszor szitkozódtam is, hogy ennyi hajam van, hogy legalább 40 perc mire beszárítom. Október közepéig tudtam szoptatni a kisfiamat, miután ezt abbahagytam, el kezdett hullani a hajam, nem csekély mértékben. Napi közel 100, illetve hajmosásonként 300-500 szál. Aggasztó volt, ráadásul akkor még a hátam közepéig ért, az egész zuhanyzó tele volt, 1 hónap hullás után, egy hajmosás kész idegkimerültséggé vált. Akkor elkezdtem szedni a Forcapil 3 hónapos kúráját, illetve hajhullás elleni sampont próbáltam használni, ha jól emlékszem a Hair Nice-tól. Természetesen, ahogy kellett voltam hajvizsgálaton előtte, ahol egy vagyonért vásároltam meg a csodaszereket, pakolást, de bármit megtettem volna, hogy visszaállítsam a régi állapotot. Akkor még szerencsés voltam, nem tudom, hogy ezek hatására-e, vagy egyébként is megszűnt volna a hullás, de napra pontosan ez év január 15-én egyik napról a másikra megállt. Kb. előtte egy hónappal már nőttek a babahajaim látványosan. Hogy el ne felejtsem persze mindenféle vizsgálatot végig csináltam, vérvétel, ultrahang, nőgyógyász, fogászat, hormonszint mérés, endokrinológus, minden negatív volt, vizsgálták, hogy van-e hashimoto tireoiditisz-om, ami csökkent pajzsmirigyműködést miatt volt, ugyanis volt egy kis eltérés a pajzsmirigy értékemben, ami arra utalhatott, de az is negatív volt és később amikor vizsgáltak megint, helyreállt az érték. Mindenki a szülés utáni hajhullásnak tudta be és mivel megszűnt, megnyugodtam én is. Január 15-étől volt kb 6 és fél hónap "nyugalmam", legalább is hajhullás téren. :)) Aztán úgy döntött újrakezdi a drága. Kb. július utolsó hetétől kezdődött megint a kálvária, ami azóta is tart, most már pontosan 5!!! hónapja. Megint elkezdetem a Forcapilt 2 hét hullás után mert felismertem, hogy ez nem csak egy hajhullás, hanem annál jóval agresszívabb, mint korábban. Végig szedtem a 3 hónapot, de semmi változás. Közben elmentem hajvizsgálatara kb. 1 hónappal később Rabóczky Gyöngyihez, mert korábban sokan dícsérték, olvastam róla jókat a neten. Megnyugtatott, hogy ne aggódjak, még mindig lehet a szüléstől, tápanyaghiánytól, meg hogy felborult a hormonháztartásom és hogy helyre fog állni, csak türelem!!! Bár hajhullás mellett elég nehéz türelmesnek lenni, amikor az ember haja csak fogy és fogy. Én már látom, hogy kevesebb a hajam bár a környezetemben még senki nem veszi észre. Főleg 2 oldalt, de mindenhol. Bár anyukám szerint ott nekem mindig kevesebb volt. Nekem korábban nem tűnt fel. Na mindegy. Szóval elkezdtem használni az O'rising termékeket megint nem kevés pénzért ami állt egy ledörzsölő tonikból hajmosás előtt, illetve egy zsírosodás elleni pakolásból, ugyanis mostanra, a hajhullásomat még tetézi a zsírosodás is!! :)) 2 nap után viselhetetlen a fejem. Régebben ez a probléma nem állt fenn. Hetente mostam hajat.

    VálaszTörlés
  14. folyt köv: . Aztán eljutottam a minden másnaphoz, mára sikerül kiszorítani a 4. napig, de addigra már tényleg borzalmas, viszont nem vagyok hajlandó kétnaponta hajat mosni!!! Szóval Gyöngyi szerint zsíros korpám is van ezért ajánlotta a hajmosás előtti tonikot. Végig használtam azt is, kb 2 hónapig, de sajnos nem használt, sőt mivel dörzsölni kellett, még több hajam hullott ki. Csak a hajmosás előtt legalább 100. Valahogy elfogyott a türelem és úgy döntöttem, hogy ezt nem csinálom tovább. A pakolástól meg csak ragadt a fejem, nem tudtam normálisan kimosni, szóval az sem vált be. Varga hajcseppet most is használom, illetve az első etapban is használtam, ezt még ki ne felejtsem. Ha van időm pepecselni, akkor szoktam főzni gyógynövényes öblítőt a hajamra amit hajmosás után öblögetek a fejemre, ez tartalmaz: csalángyökért, kamillát, borsmentát, ecetet, néha teafaolajat a zsírosodásra. Igazából el vagyok keseredve, mert semmi változás nincs és már semmiben sem bízom, próbáltam még a chuleevandevi sampont is most legutóbb, de nekem túl híg volt, a felét kilötyögtettem semmi eredmény. Ahol vettem, ott csináltattam kb. 1 hónapja Demodex atka szűrést, hát az sem lakik a fejemen :)) Pedig bíztam benne, hogy hátha az az ok. de nem. Legutóbb pedig újra csináltattam egy nagy vérképet, ahol minden rendben volt kivételek pedig a következők: a vasam sok!!! már annyit szedtem korábban, most sok lett. :)) szóval azt abba is hagytam, illetve emelkedett AST szintet találtak a megengedett azt hiszem 200-ig van nekem 520. Állítólag ez akkor emelkedik meg, ha van streptococcus fertőzés, vagy lezajlott. Ez lehet nőgyógyászati fertőzés vagy a garatban is lehet. Nekem mind a kettő kizárt, mandulám sincs 2005 óta, de anyu gégészeten dolgozik, ezért gyorsan le is dugott egy pálcikát a torkomon, hogy kenetet vegyen tényleg van-e a baci a torkomban. Eredmény streptococcus nincs, viszont van helyette staphylococcus :)) attól viszont nem lehet emelkedett az érték, tehát amit kerestünk nem találtunk. Miden esetre erre azért kaptam nagy dózisú antibiotikumot, mert annyira nem jó, hogy ott lakik a torkomban. :)) Azóta még nem nézettem, hogy eltünt-e de már kicsit ki vagyok az orvosi vizsgálatoktól, majd visszamegyek, ha időm engedi. Szóval a következő ami eltért az a billirubin szint, egy minimálisat amire nem nagyon kaptam magyarázatot, illetve kevés a D vitaminom, de állítólag az az emberek 90 százalékának kevés, mert nem vagyunk eleget napfényen, levegőn. Jelentem a többi értékem tökéletes. Ha van valakinek ötlete mi lehet kérem írjon! Jelenleg kifogytam az ötletekből, hogy mit nézessek még magamon! :)) Gondolkodom egy újabb Forcapil kúrán, illetve HairCliniken hátha, még nem tudom melyik legyen. És tervben van még egy aminexil, hátha használ, csak sok pénz és most nem vagyok annyira eleresztve. Ja!!! egyet még olvastam ezt még majd meg szeretném nézetni, hogy esetleg van-e helicobacterem, mert állítólag attól is csúnyán hullhat a haj, csak nem tudom hol csinálnak kilégzéses tesztet, hiába kerestem a neten nem találtam, mert azt tudom, hogy a szondát nem bírom ki( refluxgyanúm van vagy 15 éve), ha ledugják a torkomon, egyszer próbálták, de eljöttem, öklendeztem, meg bunkó volt az orvos is. Közölte a vizsgálat előtt, hogy nekem biztos rosszabb lesz mint másnak, mert vékony vagyok!! ???? Jó fej nem? Tehát ez kilőve. Tehát a mérleg: a hajam ugyanúgy hullik bár nőnek babahajak, de azok is hullanak, nincs mérséklődés, igazából nem tudom, hogy van-e összefüggés az első illetve második hajhullás között. Meg ha egyszer elmúlt most miért nem akar? Más az ok? Vagy lehet genetikus? Nem tudok kopasz nőről a családban... Bár lehet volt, csak már nem él... Tehát azért szép karácsonyt mindenkinek sorstársaim! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez egy éve volt, most hogy vagy? Javult a hajhullásod? Nekem pontosan így kezdődött és így zajlik mint Neked!!! :( Mire jutottál azóta???
      Üdv.: Erika

      Törlés
  15. Sziasztok.
    22 éves vagyok, és már több mint egy éve hullik a hajam. Hol jobban, hol kevésbé. Próbálom rövidre fogni.

    Revalid, csalántea
    Tavaly (2011) januárban tűnt fel először, hogy megritkult a nagy göndör hajkoronám, mikor kivasaltam hosszabb idő után először. (Nem, nem ez tévesztett meg, korábban az egyenes frizurám is tömött volt, valamint göndören sose fésültem, így megszoktam, hogy mindig sok haj jön ki hajmosáskor, azutáni fésüléskor.)Első körben gondoltam átmeneti állapot, szedek vitamint meg ravalidot három hónapig. Abban az időszakban valóban elég egészségtelenül táplálkoztam, így jogos volt a felevetés, hogy nem jutott elég tápanyag a szervezetembe. A revalid mellé csalánteát fogyasztottam napi 2x - 3x. Változás semmi ( azon kívül, hogy az egészséges körmeim állapota romlott)

    Bőrgyógyász I. -Alpicort
    Így hát elmentem a helyi sztk-ba bőrgyógyászhoz. A fejemet nem nézte meg, adott beutalót vérvételre (góckutatás, vas minden), elküldött fogászatra,nőgyógyászhoz, fül-,orr-, gégészhez. A vérképem teljesen jó volt,fogak jók, fül, orr, gége rendben, így felírt Alpicort hajszeszt.

    Ingyenes hajvizsgálat patikában
    A helyzet nem javult, gondoltam nem hagyom annyiban, elmegyek egy ingyenes hajvizsgálatra, azzal nem veszthetek. (Ekkorra már körülbelül egykori hajam fele volt meg. Részemről igen nagy szerencse, hogy nagyon sok, nagyon erős hajam volt, így még mindig nem kritikus (kívülállókank :D, nekem borzasztóan) kinézetre a helyzet.) Ott a hölgy megállapította, hogy zsíros a fejbőrőm, ezért a patikában is kapható zsírosodás elleni sampont és hajszeszt használjam, majd menjek vissza kontrollra. Megörültem, hogy van kiút, de még nem vettem meg a termékeket, át akartam gondolni.

    Bőrgyógyász II.- Alpicort f
    A zsíros fejbőr diagnózissal nem elégedtem meg, elmentem hát egy igen drága magán bőrgyógyászhoz, aki alaposan kikérdezett. Azt mondta, valószínű férfias típusú hajhullásom van, javasolta, hogy menjek nőgyógyászhoz és felírt Alpicort f hajszeszt és pár hétre elegendő Orising terméket 25 ezer forintért. Én már a vizitdíjtól is dobtam egy hátast, ezt akkor ott helyben nem tudtam kifizetni, így gondoltam majd legközelebb megveszem. ( Nem vettem meg azóta se)

    Nőgyógyász I. - Szteroid
    Elmentem a szintén drága javasolt nőgyógyászhoz. Vérvételből kiderült, magas a tesztoszteron szintem és női hormonok terén sem állok a legjobban. Indoklása szerint túl kicsi a méhem, így ez eredményezte nálam valószínűleg már évekkel ezelőtt a hormonszintem eltolódását. 3 hónapig szedtem szteroidot emiatt. Mire abbahagytam már szeptember volt, és még mindig nem volt semmilyen pozitív hatása. A hajam ugyanúgy hullott, és új szálakat sem fedeztem fel. Ezért úgy döntöttem abbahagyom a gyógyszer szedését, a dokit már anyagilag sem bírtam.

    Nőgyógyász II.
    Ismét az sztkba mentem. A doktor úr ingyen és bérmentve megvizsgált, adott beutalót újabb vérvételre (ezúttal pajzsmirigy hormonokat is nézve). A tesztoszteronom szinte túl alacsony már, a többi hormonom is rendben van.

    Hajgyógyász II. - Forcapil, vitaminok
    Újabb,egy barátom által javasolt hajgyógyászhoz kerültem. Ő is azt mondta a fejbőrőm zsíros, nem is ajánl semmi külsőleg ható szert míg belülről nem kezelem magam. Forcapilt javasolt, magne b6ot, vasat, valamint egy inzulin rezisztencia teszt elvégzését.
    A forcapilből, magneb6ból szedtem egy hónapot, majd abbahagytam (karácsony környékén nem volt sem pénzem sem időm ezzel foglalkozni).A készítmények szedése alatt változás nem volt, viszont mióta abbahagytam, jobban hullik a hajam :(
    Nemsoká elvégeztetem az inzulinrezisztencia mérést, de ha annak is jó lesz az eredménye akkor már végképp nem tudom mi lehet a baj.

    Szinte már fel is adtam...elkeserítő látni, ahogy fogy a hajam a fejemről. Talán nem tettem meg mindent és nem vagyok valami kitartó sem..de egyszerűen semmi pozitív változás nincsen már egy éve. Hát egyelőre itt tartok (:

    VálaszTörlés
  16. Ó igen. Előző bejegyzésemhez hozzá tenném, hogy a családom egyetlen női tagjának sem volt ilyen problémaja, és a felmenőim között sem tudok ilyet említeni. A lelki okokat azért még nem zártam ki teljesen, de már inkább érzem azt, hogy a hajam miatt van rossz kedvem, mintsem a korábbi(vagy még mindig tartó talán átlagosnak mondható) problémák következménye lenne a hajhullás.

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok!

    Régóta vannak problémáim a hajammal, és mostanában egyre több. Szeretnék Tőletek segítséget kérni, nagyon hálás lennék ha tudnátok nekem segíteni.

    20éves leszek, kis kórom óta nagyon zsírosodik a hajam, nagyon régóta festem, másfél éve fodrászhoz járok havonta. Szőkére festettem nála, és ahol letört mindig lecsíp belőle. 4-5hónapja voltam ingyenes fejbőr vizsgálaton, amit a Herbária hirdet. Ott megijesztettek, hogy annyira zsíros a hajam, és annyira tele van a fagyú mirigyem, hogy hajlamos vagyok a kóros kopaszodásra. Ekkor majdnem minden nap mostam hajat, a 2.napon már mindig nagyon zsíros volt, de nem mondanám, hogy nagyon hullott. Ajánlottak nekem 2 rougj hajcseppet (fs+su), plusz rougj fejbőr tisztított. És elkezdtem Merz vitamint is szedni. Ugy veszem észre így, hogy 3 hónapja használom, hogy annyira nem zsírosodik a hajam, de szerintem ez annak is köszönhető, hogy sokat hordom felkötve és így megpróbálom minél kijjebb tolni a hajmosás időpontját, eddig a maximum azaz 5 nap volt. Ez már nálam álom. De ekkor már nagyon zsíros volt a hajam. Viszont 1 hónapja nagyon elkezdett hullani a hajam, csomókba jön ki. Nagyon elvagyok keseredve, imádom a hajam, ezt szeretem a legjobban magamon. Vettem most revalid kapszulát, de csak pár napja szedem. Nem tudom mivel mossam, ápoljam, mert a fejtövem nagyon zsírosodik, de a vége megrettentő vékony szálú, arról nem is beszélve, hogy 3-4 óránként kell fésülködnöm, mert annyira könnyen kócolódik. Attól is félek, hogy ettől a nagyon drága terméktől kezdett el hullani a hajam, mert van amikor megfésülködök előtte, és alig hullik ki pár száll hajam, amikor meg bekenem ezzel a hajam utána csomókba jön ki. Nagyon sokat stresszelek ez miatt, és félek, hogy így még jobban hullani fog. Szeretnék ricinus és mindenféle pakolást, de attól meg nagyon zsírosodik. Ma is vittem föl kókuszolaj pakolást reggel, és miatta már zsíros most a hajam. :(

    Előre is köszönöm segítségeteket!
    Ivett

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!

    Kérem írjatok egy mailt nekem az scmedia@naturalswiss.org emailcímre, nem publikusan szeretnék kérdezni valami!

    Válaszotokat, emaileteket előre is köszönöm!
    Csaba :)

    VálaszTörlés
  19. Szia!
    Itt csak a direktreklámozás nem publikus. Ha csak nem intim kérdéseket tennél fel, nyugodtan kérdezhetsz, ez az oldal ezért van :)
    Üdv!

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok Sorstársak!
    Az én "hajas"történetem kb. 2 és fél éve változott meg, kezdődő méhnyakrákkal műtöttek, ami nem volt olyan vészes, jól sikerült,rendbe jöttem,de két hónapra rá beütött a vész. Egészen odáig azt sem tudtam mi a hajhullás, addig észre sem vettem nőtársaim haját, nem úgy mint most, mindenkinek csak a fejét nézem:) Szóval két hónappal a műtétet követően azt vettem észre, hogy szó szerint összeesett az addig szép, hátközépig érő dús hajam. Elmentem egy hajgyógyászhoz, aki diagnosztizált, és közölte, ennek a hajnak a 10%-a még kihullik biztosan. Annyira megijedtem, hogy csak zokogtam...jártam hozzá kezelésekre persze hatástalanul. Csakúgy mint sokan közületek mindenhova elmentem ami az utamba került, időt, pénzt nem kímélve. Legfőképpen attól féltem, hogy elveszítem a munkám, amihez sajnos kell a haj, mert műsorvezető vagyok... hogyan nevelem fel a mostanra hét éves kislányomat. A vállamra nehezedő súlyt tetézi, hogy egyedül nevelem a lányom négy éve, mindenféle anyagi segítség nélkül...de megoldottam. Viszont amilyen lelki állapotba a hajam miatt kerültem, az katasztrofális...pedig mindent kipróbáltam, orvosok, természetgyógyászok, homeopátia, biorezonancia, samponok, szeszek, vitaminok, szinte mindegyiket, amelyről itt írtatok. Olyan sok mindentől lehet a hajhullás...emésztőrendszer, hormonrendszer, de ezt Ti is tudjátok, mindenhol volt pici eltérés, de nem komoly, a helyzet viszont nem változott kívül. Belül viszont romokban heverek, néha fénylett az alagút végén a fény, hogy talán vége most már azoknak a napoknak, hogy próbálom mindenféle praktikával elrejteni a hiányosságomat....hogy kétóránként átfésülöm, attól picit többnek tűnik....hogy egyfolytában azon jár az eszem, mit nem próbáltam még, és meddig kell még így élni....mert ez valami borzalom. Persze lehet mondani, hogy hiú vagyok, de azt hiszem mindannyian tudjátok, milyen az amikor mindenhol csak a saját elvékonyodott hajszálaitokat látjátok, hogy milyen frizurát készíteni egy olyan hajból ami talán már nem is az, hanem inkább pihe...Belefáradtam, arról nem is beszélve, hogy közben tönkre ment az életem, elveszítettem a maradék önbizalmam, ugyan sokak szerint szép az arcom, és vékony vagyok, mások boldogok lennének így, de nekem nem megy. Csak olyan kapcsolatom volt rövid ideig ez idő alatt, akik korábban ismertek, a régi külsőmmel, nem mertem és nem is tudtam/tudok így kapcsolatot létesíteni, még magamat sem tudom elfogadni így, az meg elképzelhetetlen, hogy egy pasinak tetszenék így is....Küzdelem, vegetálás. Elvette az élettől is a kedvem ez az egész, így 36 évesen. Csak a lányom miatt kell kitartanom. Tudnék még írni regényeket erről, azt szeretném tudni, Ti, hogyan élitek így a napjaitokat? Ki, mit talált ki, azonkívül, hogy nem néz tükörbe, nekem ez az egyetlen, csak sajnos van, hogy muszáj.....Üdv mindenkinek!

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok! 24 éves vagyok, 2015. áprilisában szembesített apukám azzal, h nagyon kopaszodik a fejem teteje. És sajnos be kellett látnom, h teljesen igaza volt. A pici anyajegyek amik a fejbőrömön vannak, teljesen kilátszódtak, és borzasztóan virított a fejbőröm a vékony hajszálak között. Mindig is vékonyszálú hajam volt, de ritkás sosem. Elkezdtem kétségbe esni, h ilyen fiatalon megkopaszodok. Tudni kell, h a hajam nem hullott jobban mint előtte, csak egyszerűen valamiért megritkult, eltűnt. Gondoltam h hátha csak vitaminhiány okozza. Elmentem vérvételre, bőrgyógyászhoz, aztán később hajgyógyászhoz is. A vérvétel semmi okot nem mutatott arra, ami a hajhullásomat okozná. Bőrgyógyásznál sem lettem okosabb, kb letojta h mi van velem ami elég felháborító.. felírt egy szteroidos hajszeszt meg mondta h szedjek biovanne tablettát azt kész. Elmentem a patikába, ott még többet segítettek mint a bőrgyógyászaton. Végül is kiváltottam amiket felírtak, plusz még ajánlották nekem a stella herba vita-s hajszeszt is. Emellett gyógynövényes samponnal mostam hajat (bánfi) és vártam a csodát.. hosszú hónapok teltek el, eredmény sehol, kezdtem még jobban kétségbe esni, ha a tükörbe néztem sokszor a sírás fogott el. Önbizalmam eddig se volt sok, na de ezután meg pláne..Úgy döntöttem elmegyek egy hajgyógyászhoz, ez júliusban volt. Kíváncsi voltam h ő mit mond, előtte még sosem voltam ilyen helyen, gondoltam hátha kiderül valami. Csináltak műszeres állapotfelmérést, de ott se derült ki semmi komolyabb, aztán mikrokamerával is átvizsgálták a fejem. Ott is azt mondták h a fejbőrömnek semmi baja, viszonylag egészségesek a hajhagymáim is csak borzasztóan el vannak vékonyodva a hajszálak. Lehetséges h hormonális probléma az ok, de ez már nem az ő hatásköre. Rám akart sózni valami nagyon drága hajszeszt meg sampont, amit állítólag csak náluk lehet kapni, de nem éltem a lehetőséggel..meg igazából egy jó fél órán keresztül azt magyarázta h hogyan kell egészségesen élni. Csalódottan jöttem ki a rendelőből, szerintem pénz kidobás volt. Ez után fodrászom ajánlására vettem varga hajcseppeket, alpecin koffeines sampont és hallottam valakitől h a dm saját márkás hajvitaminjai is nagyon jók. Ezt a kombót használtam egy ideig, és végre láttam h javulni kezd a helyzet, sok apró kis babahaj nőtt ki. Örültem neki, de még mindig nagyon ritkás volt a hajam elég sokáig…Közben rendeltem a neten hairbrust kapszulákat, ami elég drága, de gondoltam h adok neki egy esélyt. Tudni kell, ezt a szert úgy reklámozzák a neten, h egy hónap alatt csodás hajkoronád lesz, gyorsabban is nő és dúsulni is fog. Nos a képek és vélemények alapján döntöttem úgy h rendelek egy havi adagot. Hát az én hajamon nem segített.. :/ Lehet ha több ideig szedtem volna akkor lett volna valami hatása, de sajnos az anyagi helyzetem ezt nem teszi lehetővé h minden hónapba rendeljek egy ilyet. Ahogy telt az idő, be kellett látnom h a hajamon továbbra sem akar segíteni sem az idő, sem a sok kencefice, sem a tabletták. Kidobott pénz minden. Nem tudom mit csináljak, teljesen tönkretett lelkileg ez az egész már most, mi lesz később?? Idősebb koromra félek h semmi hajam nem lesz, ha már most ez a helyzet. Irigykedve nézem sok embernek a haját, h milyen szép dús, én meg szörnyen érzem magam ha rám néznek az emberek, mert attól félek h a hajamat bámulják. Pedig nyilvánvalóan nincs így, csak én képzelem ezt… Már csak reménykedni tudok h egyszer olyan lesz mint volt :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. üdvözlök mindenkit!
      hajaseri vagyok már 14 évesen elkezdett hullani az én gyönyörű ex hajam az anyám egyböl egy hormon vizsgálatra vitt mert neki is elhulott a haja de ő nem vizsgálódott ugy gondolta a sok idegesség a rossz életminőség az oka de tudom szenvedett miatta élete végéig , az ő korában nagy divat volt a kontyok viselése bizony e miatt soha sem ment sehová nem barátkozoott senkivel megelőzve " A DE ELHULLOTT VAGY A MEGKOPASZODTÁL" megegyzéseket. nekünk akkor azt mondták hogy öröklödés genetika az oka annak ha több a ffi hormon a szervezetben,de mivel nagyon fiatal vagyok,most kezdödik csak a nöi mivoltom kiteljesedése, nem nyúlnak bele hormonkezeléssel,ennyiben maradtunk kenegettem mindenfélével pakolások tojás sárga, ricinus, OLIVA,hagymapakolás, krumplilé pakolás A-D-C- VITAMINOKKAL ÖSSZEKEVERVE,mindig vannak gyógyhatátású füvek amit használok,mondhatom ennyi év távlatából fokozatosan lehet nem olyan ütemben de elvékonyodott ritkuló hajszálak vannak mára a fejtetőmön ami ráadásul még be is göndörödött a fenébe! ugyanolyan sorsom lett mint anyámnak visszahúzódó lettem legszivesebben mindig bekötött fejjel járnék az utcán,mára már 20 kg-val öregebb is vagyok,most hagymalé pakolás van a rajta, jó büdös,de senkit sem zavar,reménykedem hátha megmarad még. most azt találtam ki hogy megnövesztem, és mivel hátul van hajam, úgy fogom viselni mint a "magdi anyus" már haladok ez irányba 3 hónapja nem mentem a fodrászhoz, ez is nagy megkönnyebbülés utáltam ahogy hajmosás után beülve a fodrász székbe,mindenki engem bámul és kiváncsian várják ? vajon lesz ebböl frizura? most találtam a you tobe-n /2016-os/egy ritka hajú nöt aki megmutatja pontosan hogyan is kell felszerkeszteni a pepit a fejtetöre,majd abból tökéletes frizurát késziteni.én is vennék kipróbálásképpen hogy nekem menne-e sosem foglalkoztam azzal ilyenképp hogy FRIZURA mi az ? mit jelent ? ha frisen is jöttem ki a fodrásztól sem mondták soha hogy jó a frizurád ! na ennyi elég is a negativból most megyek leveszem a pakolást hogy a sürü hajkoronám a vállamra omolhasson és lehet még sminkelni is fogok... sziasztok

      Törlés