2010. július 27., kedd

Amla olaj

Név: Dabur Amla Hair Oil
Ár: kb 2400 Ft
DE! itt 1950 Ft :) --> link: garuda trade webshop

"A DABUR Amla hajkondicionáló olaj a legtisztább növényi és ásványi olajokból tradicionálisan kialakított, és tudományos vizsgálatokkal igazolt hatású hajerősítő olaj. Az Amla gyógynövény gyümölcsének természetes hatóanyagai a hajgyökerek táplálása útján lassítják a haj öregedését és a korai őszülést. Segíti a haj növekedését kisgyermekeknél, de hatékony kemoterápiás kezelések miatt kihullott haj regenerálásban is.

Az olajok táplálják a hajgyökeret, a fejbőrt, és csodálatos fényt adnak a hajnak, védőréteget képezve minden egyes hajszálon, védve azokat az időjárás viszontagságaitól is. A földimogyoró olaj természetes E-vitamin forrás, amely táplálja a fejbőrt, erősíti a hajgyökereket, kellemes, könnyũ illata egész napra friss érzést biztosít.

Összetétel: ásványi olajok, szezámolaj, mogyoró-olaj, mustár-olaj, az Amla gyümölcs olajkivonata, színező anyagok: sárga (CL12700), zöld (CI61565), vörös (CI12150); parfüm, antioxidáns, TERT. Butylhydroquinone (TBHQ).

Felhasználási javaslat: Hajmosás előtt masszírozzuk az olajat a fejbőrbe (még száraz hajnál). Hagyjuk hatni a fejbőrön kb. 2–3 óráig, majd alaposan mossuk meg a hajunkat- lehetőleg DABUR gyógynövényes samponnal -, és végül bő vízzel öblítsük le.

Figyelmeztetés! Az olaj csak külsőleg alkalmazható!

link

Közismert név: Indiai pöszméte, amla

"Az amla szó savanyút jelent, a dhátrí szó pedig anyát, vagy nővért jelent, arra utalva, hogy az amla a legjobb gyógyító. A Chyawanaprash alapvető alkotóeleme. Ez a lekvár az ájurvéda elsődleges fiatalító elixírje, különösen a tüdőre a három dósára és a szaporítószervekre hat. Az amla csökkenti a a bélrendszeri gyulladásokat, elősegíti az emésztést és erősíti a szívet. .. link (atmacenter.hu)

Megjegyzés:
Most ismerkedem az ájurvédával, ezért megvásároltam az olajat. (Tesco, biobolt) Azonban, oda kellett adnom mutternak, mert a doboz felirata szerint a rendszeres, illetve hosszas használat során a haj sötétebb árnyalatúra változhat.
Ha jól emlékszem 2-3 teáskanállal kell felkenni, legalább 1 órát hagyjuk rajta a száraz hajon, de 2-3 óráig is állhat rajta, és heti 3 alkalommal használjuk. (Ja, paraffint is tartalmaz - a felirat szerint -, tehát nem 100% natúr kozmetikum)

Kipróbáltuk, a színe szép, sárgás selymes zöld, ám kicsit büdös :(. Masszív ... "zöld-szaga" van :), főleg néhány óra elteltével. Szerintem nem kellemes, de ... talán nem zavarna, ha a hajszínemet nem félteném - a félparókámmal elég kritikus volna az esetleges színváltozás :)

15 megjegyzés:

  1. idézek:
    Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az Amla hajolajjal kapcsolatban? Egyszer olvatam, hogy Gregor Bernadett ezt az olajat használja és szó ami szó tényleg szép haja van. Csak nem nagyon lehet kapni. Igaz most volt a rossmannban akciósan de csak ekkor az egyszer láttam.
    Várom tapasztalaitokat!
    timici 2006.06.02. link: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=100882&step=0&bw=1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb bioboltokban bármikor hozzá lehet jutni! Én évek óta használom, nagyon szeretem.

      Törlés
  2. idézek:
    Szia!
    Én használtam tavaly és csak jókat írhatok róla! Amig használtam sokkal gyorsabban nőtt a hajam és a hullása is alább hagyott! Fényesebbé és egészségesebbé tette! Egy hátránya volt, macerás volt felkenni és mindig összekentem vele mindent
    Zöld volt minden körülöttem és egy idő után már a szaga is mindenhol ott volt!
    Én is terveztem már egy újjabb kúrát, de nem találtam sehol Szólj kérlek ha látsz valamerre!
    Üdv: Gabi 2006.06.02. link: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=100882&step=0&bw=1

    VálaszTörlés
  3. idézek:
    Sziasztok!
    Nekem is csak pozitiv tapasztalataim vannak a dabur amla olajjal. Nagyon hullott a hajam, es az olaj segitett megallitani es tenyleg rovid idon belul visszanyertem eredeti volumomat. Ha jartok Londonban akkor ott is vehettek, 2 GBP-be kerul 200 ml.
    Ezenkivul en meg 2 fele olajat (a mustarmag olaj es az almond olaj) probaltam ki, ugyancsak Londonban vettem es ezekkel is meg voltam elegedve.
    Jo ejt mindenkinek,
    csilla 2006.08.23. link: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=100882&step=0&bw=1

    VálaszTörlés
  4. idézek:
    Sziasztok!
    Én használom, nagyon jónak találom az illatát. Amúgy érdemes (száraz hajra való felkenés után!) folpackkal betekerni vagy úszósapkát húzni. Melegben jobban dolgozik és nem kensz semmit sem össze Én nagy változást egyelőre nem tapasztaltam, igaz csak kb. 1 hónapja használom heti rendszerességel.
    2006.07.05.
    Sok sikert! ... link http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=100882&step=0&bw=1

    VálaszTörlés
  5. Az én megoldásom :) :
    Ayurvedikus tudás, 5000 év tapasztalata és olyan termékek amik nem tartalmaznak "életidegen" anyagokat.
    -SHILAJIT nevű, enzimek+ásványi anyagok+vitaminok,
    -AMLA kondicionáló olaj, amit a hajbőrbe kell masszírozni és hagyni beszívódni kb 2 órán keresztül
    -Vatika sampon és kondicionáló
    Itt találod a leírást:
    http://garuda.hu/human_gyogyaszat.php
    és van webáruházuk (itt a legolcsóbb)
    http://www.ayurvedaweb.net/index.php

    Gondolj az indiai nők csodás hajzuhatagára.
    Persze az egészséges életmódról, sok folyadékról ...stb ne feledkezz meg.
    Takáts Zsuzsanna 2008.11.02.
    link: http://www.kerdesem.hu/valaszok/75223/2

    VálaszTörlés
  6. Őszíntén megvallva, én nem állok ki sok dolog mellett, nem szoktam semmit sem ajánlgatni. Ez alól egyetlen kivétel van az életemben, az pedig ez a hajolaj. Bár mindíg mindenki megkérdezi, hogy hogyan lehet egy festett hajat tökéletes egészségben derékig növeszteni, én erre pedig azonnal ajánlom ezt a hajolajat. Heti egyszer rászánok egy órát, amíg hajmosás elött rajta hagyom a hajamon (felcsatolva a fejtetőmre, így nem zavar) az olajat (amit kb fél óra alatt fel is szív majdnem szárazra a hajam), és nekem ez az ápolás tökéletesen elég. Elég ahhoz, hogy majdnem 36 éves koromra ezerszer szebb, erősebb, sűrűbb a hajam, mint valaha. Nem őszülök, nem töredezik a hajam, legkorábban 4 havonta ráérek egy frissítő hajvágásra elmenni, és csillog a természetes fényben. Nekem még talán sosem volt ilyen szép hajam, ennyi idősen mintha egy sampon reklámból lépnék ki. Most már több éve használom, bár nem netről, hanem a gyógynövény boltunkban szerzem be a postaköltség miatt, viszont ennél jobban semmit sem ajánlok.
    Ha általam nem lett legalább 100 új vásárlója már eddigis a környékünkről a terméknek, akkor szerintem egy sem:) Annyit mindenkinek elmondok, hogy az 1 óra hatásidő után sok samponnal, és kétszer, nagyon alaposan mosson hajat. Utána jöhet egy bármilyen balzsam, amit már nem kell fenthagyni, és alapos öblítés. Így a legjobb amit kikísérleteztem. Megfogadtam, ha valaha is ki kell állni ezért a termékért, én megteszem.
    Fényképet egyáltalán nem szoktam feltenni, de felvállalom, azért cserébe, hogy tényleg bárki lássa, ez működik: Szilvi

    VálaszTörlés
  7. sziasztok.én most vetem meg az olajat és remélem hogy hatásos lesz. derékig ér a hajam félig hullámos de durva tapintású és borzasztóan kócos kezelhetetlen pedig nem ócska vagyis nem olcsó sampont balzsamot hajolajat használok de mégsem vagyok megelégedve hajammal ezt ajánlották hát ki próbálom

    VálaszTörlés
  8. Kemoterápia alatt is alkalmazható ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Sőt, kint pl arab országokban az orvosok is megemlítik,mert dúsabbá,erősebbé és sötétebbé teszi a hajat, természetesen.
      Yasmine

      Törlés
  9. Nekem a fejem teteje ritkül. Állitólag eldugultak a hajhagymák és így már nem tud életre kelni. Szerintetek ez az olaj segítene, vagy nem?

    VálaszTörlés
  10. Androgén alopécia esetén van valami értelme használni?

    VálaszTörlés
  11. mennyi ido mire latszik a hajnovekedes?

    VálaszTörlés
  12. eladó pepi! megritkult haj elfedésére alkalmas,igazi hajból készült! kézi készítésű,természetes könnyű jól szellőző anyagba fűzve! írj bátran és meg beszéljük.több méretben kapható.húsz ezer forintól hatvan ezer forintig.dorina322@freemail.hu

    VálaszTörlés
  13. Ősz hajra is használható? Nem színezi el?

    VálaszTörlés