2009. december 3., csütörtök

merz spezial

Név: Merz Spezial Dragees
Ár: kb 3500 Ft

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amelynek hatását irodalmi adatok igazolják.

A szervezet számára fontos építőanyagok hiányában kialakuló tünetek (pl. bőr-, köröm- és hajelváltozások és egyéb testi tünetek) megelőzésére alkalmas készítmény.
Alkalmazási javaslat: a szervezet számára fontos építőanyagok átlagosnál nagyobb szükséglete esetén.

Adagolás: felnőtteknek naponta kétszer, reggel és este 1-1 drazsét bevenni.

1 drazsé tartalma:
0,90 mg béta-karotin
1500 NE vitamin A-acetát
100 mg szárított élesztő
1,20 mg vitamin B1-nitrát
1,60 mg vitamin B2
10 mg niacinamic
0,01 mg biotin
30 mg L-cisztin
1,2 mg vitamin B6-hidroklorid
2,00 ug vitamin B12-cianokomplex
3,00 mg kalcium-pantotenát
75,00 mg vitamin C
50 NE vitamin D3
9,00 mg vitamin E-acetát
20,00 mg vas(II)-fumarát
laktóz, szacharóz, glukóz, színezőanyagok eritrozin és indigotin.

32 megjegyzés:

  1. idézek: Sziasztok! Kétségbe vagyok esve. Már nagyon régóta hullik a hajam, és semmitől nem akar változni a helyzet.
    Már végignéztem minden topicot, indítottam is réges rég, ki is próbáltam mindent...
    Amiket kipróbáltam:
    Merz Special kapszula (2 hónap)
    Vas tabletta (3 hónap)
    Vichy Dercos hajhullás elleni sampon (1 flakon)
    Bánfi hajhullás elleni sampon (2 flakon)
    Dr Chen hajhullás elleni kapszula (2hónap) + ugyenilyen tea
    Varga hajcsepp (ritkán, de folyamatosan használom)
    Az eredmény: a hajam fogy, a lábam egyre szőrösebb .. (http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=191458)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menj orvoshoz!!!

      Törlés
    2. Ez egy idézet volt az nlcafé oldaláról, nyilván látod, hogy ott van alul a hivatkozás. Ha annak üzennél, aki írta, sajnos el kell vándorolnod az nlcafé oldalára, hogy a tanácsot megoszd vele is.
      Megnyugtatásodra azért elárulom, hogy mi, akik hajhullással küzdünk, általában járunk orvoshoz (nem is keveset).

      Törlés
    3. Nme tudom sikerült-e már a problémádat megoldani, de őket személyes tapasztalatból ajánlom, egyszer mindenképpen látogass el hozzájuk!
      Egy már vidám és egészséges dús hajú lány
      Vargha Gyógyközpont Kft.
      6000 Kecskemét, Vízöntő u. 9.
      Bejelentkezés, információ:
      Tel.: 06 76 506-764
      Mobil: 06 30 944 2528
      Rendelési idő: nyitvatartás hétfőtől péntekig 7:00 - 21:00 óráig

      Törlés
  2. idézek: BANO Calcium-kovaföld kapszula és
    Forcapil Kapszula. Felváltva csináltam egy-egy kúrát, mindkettőt ajánlom!
    A Biovannét és a MERZ SPECIAL DRAZSÉT szedtem, de nekem nem ért szinte semmit(csak híztam). (mirage84, http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=7394)

    VálaszTörlés
  3. idézek: kb 3 hete szedem a Merzet és látványosan leállt a hajhullásom. Jó mondjuk az enyém nem volt kóros, de bármikor ha végighúztam a kezem a hajamon kijött 1-2 szál, és az azért már nem normális. És ez most megszűnt! Ja és én vasat is szedek mellé, de van benne is a felirat szerint (http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=64000, ssszonja)

    VálaszTörlés
  4. idézek: én minden évben - kb 3 éve - telente csinálok egy MERZ drazsé kúrát. Nekem bevált! Nem cserélném le! Gyorsabban nő a haj, megállította a hajhullásom, szebb is tőle, a körmöm erősebb......szóval jó, és nem csak erre, hanem az immunredszerre is! Persze nem az első tabletta után látszik! Kell egy-két hónap mire úgy beépül a szevezetbe. (cyrus, http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=64000)

    VálaszTörlés
  5. idézek: Egy doboz bőven elég, nem kell több egy évben, legalábbis én csak egy dobozzal szedek be télen, az év többi részében c-vitamint szedek meg más vitaminokat, sok stb. Bőrre nem tudom hogy mennyire jó, nem igazán emlékszem Nekem hálistennek eddig nem volt bajom a bőrömmel, szóval én elsősorban a hajamra meg körömre szedtem! (http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=64000, cyrus)

    VálaszTörlés
  6. idézek: Vékony szálú a hajam, eléggé hullott, könnyen zsírosodó. Már teljesen lemondtam arról h valamennyire javulni fog a helyzet bármitől is de több év küzködés után történt vmi. Két hete kezdtem szedni a merzet és láss csodát: a patijaim olyannyira elmúltak hogy egy sincs az arcomon. Az első héten sokkal több kijött mint amennyi szokott, eltelt egy hét és mintha elvágták volna, most ha belenézek a tükörbe akkor tetszik amit látok. A hajam hullása mérséklődött, és lassabban zsírosodik! Nagyon sokáig keresgéltem szépségvitaminok után a neten, millió fórumot olvastam végig és végül a merz melett döntöttem, bevált! Mindenkinek csak ajánlani tudom. üdv: lily (http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=64000)

    VálaszTörlés
  7. Én idegesség és stressz, nagyon hirtelen fogyás(2 hónap alatt 15 kg) miatt csomókban hullott a hajam. Ja mellesleg feketére van festve(!) 2 hétig szedtem a merz-t és szinte teljesen elmúlt! A csalóka az benne hogy ennek 4 hónapja és újra hullani kezdett. :( szóval ezt folyamatossággal ajánlanám csak! DE tényleg szuper!

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!
    Többm int fél éve hullik a hajam,a házi orvosomhoz mentem el ő elküldött a bőrgyógyászhoz,aki tovább küldött a neurológiára.Voltam MRI-n,ott találtak fehérállományi laeisok(gócok)A neurológus azt mondta,ez nem okoz semmit.Rá fogta a stresszre és szedjek kedélyjavítót,amit nem szedtem be persze. A bőrgyógyász elküldött nőgyógyászatra is,vérvétel alapján egyik hormono értéke magasabb mint kéne, és nem rég csinálták újra vérvételt és most már az előző duplájával több.A nőgyógyász elküldött ultrahangra is,nem talált semmit. A hajam pedig már harmada annyi és nagyon fáradékony is vagyok. De msost már kellene egy készítmény ami végre használ. A Bánfi hajszesz sajnos nem segített. Most hallottam a kálcium kovaföld tablettáról és a Merz-Spezial Dragees-ról,nem tudom melyiket merjem kipróbálni,mert most már tényleg szükséges lenne valami.
    R.

    VálaszTörlés
  9. szia, én a merz-ről szinte csak jókat hallottam, szerintem azt próbáld ki!
    a kálcium kovaföldről viszont vegyes véleményeket olvastam. és én magam is kipróbáltam, de 1 csomag nem ért semmit. engem nem győzött meg.
    mesélj majd, használt-e
    berka

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Én most találtam rá erre az oldalra.Eddig azt hittem én vagyok a bolond, hogy valóban hullik a hajam és mint a fentiekben olvastam az tényleg nem normális dolog, ha 1-2 szál egy simítás után elhagyja a hajkoronán található többi társát..
    Fél év alatt a kihullott a hajam 1/3-a..orvostól orvosig...góckutatás...minden remek:-))
    Akkor hol a hiba???
    Stressz???
    Ugyanmár...kérdezem, ki nem stresszel mostanság???
    Úgyhogy azt hiszem én is a Merz-hez folyamodok...
    Próbáltam a Bánfit...háááát...semmi:-(
    Teafaolaj, megszűntette a viszketést.
    Vitamin kell az a tuti:-)
    Calcium kovaföld, szerintem is halottnak a csók....

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok !
    Most találtam meg ezt a honlapot és sorstársakat.
    Már sajnos kihullott a hajam fele egy év alatt. Mentem orvostól orvosig, de semmi. Csak azt olvasom, hogy mennyi oka lehet ...
    Két hét múlva megyek demodex folliculorum nevű szőrtüszőatka vizsgálatra, állítólag a hajhullások nagy részéért ez a vadállat a felelős.
    Hallott már valaki róla?

    VálaszTörlés
  12. Kedves Névtelen,

    sztném megkérdezni, hogy megvolt-e már a vizsgálat, és esetleg az eredményét. (Itt-most hallok erről először, de kíváncsi lennék...).
    Remélem majd megírod, egyrészt a benyomásaid, és hogy mi van veled.

    További minden jót..

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!
    Hajhullásra nagyon jó a Herb-Pharma Hair.Megéri kipróbálni, főleg, ha már az orvosok sem tudnak mit mondani, ami azért lássuk be, kicsit elszomorító. Ez a szer komolyan megállítja a folyamatot,és egy-két hónap után már érezhető a változás. Egyik ismerősöm használja, és már mindenki csodálkozik, hogy mennyire bevált neki.

    VálaszTörlés
  14. Régen nagyon bevált nekem hullásra a Merz, 2 hét alatt megállította, de megváltoztatták az összetevőket, teljesen, csak a neve maradt ugyanaz, és azt vettem észre, hogy most mikor idén újravettem, már nem ér semmit. Kár:(

    VálaszTörlés
  15. Itt vannak a mostani összetevői:

    Egy napi adag(2 db drazsé) tartalma

    C-vitamin 120,00 mg
    Nikotinamid(Niacin) 30,00 mg
    E-vitamin 13,4 mg
    B6-vitamin 3,2 mg
    B2-vitamin 2,6 mg
    A-vitamin 800 µg
    B12-vitamin 2 µg
    B1-vitamin 2,4 mg
    Folsav 400 µg
    Biotin 60 µg
    Pantoténsav 7,2 mg
    Vas 5 mg
    Cink 5 mg
    Szójafehérjepor amely tartalmaz:
    50 mg
    **
    Cisztein
    0,55 mg***
    **
    Metionin
    0,55***
    **

    VálaszTörlés
  16. Nálam most ami bevált az a Herb Pharma Hair termék. Már 3 hónap után láttam a változást, pedig előtte csomókba hullott a hajam. Iszonyúan féltem, hogy elveszíthetem a hajam dússágát. Itt olvashattok róla: http://www.herb-pharma.com/hu/hair.htm A szépségért megéri várni sztem :)

    VálaszTörlés
  17. 3 hónapig szedtem és nem ért semmit!

    VálaszTörlés
  18. jajj annyira vegyesek a tapasztalatok, és azért nem a legolcsóbb dolog hogy most 3 hónapig szedje vki és ne érjen semmit, mondjuk ugyanez a helyzet az összes többi ilyen termékkel...:S hogyan lehet így akkor dönteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos el kell kezdeni valahol, és vagy bejön vagy nem. Többnyire valamilyen hiány okozza a hajhullást, de hogy milyen hiány az személyenként változó. A különböző termékekben pedig különböző összetevők vannak. Így változó az is, hogy kinek melyik válik be.
      Nővéremnek bevált a revalid, nekem viszont jobban hullik tőle a hajam. Most a Merz kapszulával próbálkozok egyszerre a Bánfi hajszesszel. Eddig még csak egyszer használtam a Bánfi hajszeszt, de olyan fényes lett tőle a hajam, hogy már csak ezért is megérte azt a 700 ft-ot. Hajhullás terén még nem tudok nyilatkozni, mert a héten kezdtem el ezeket használni.

      Törlés
  19. Sziasztok! Lehet gyagya kérdés, de ti a merz kapszulákat lenyelitek, vagy elszopogatjátok? Vagy mindegy?

    VálaszTörlés
  20. Szandy: lenyeljük:)
    A Merz régen a legjobb volt a szépségvitaminok között. Az új összetevőivel nekem már semmit sem ér.. Kár érte :(

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!
    Én is meg akartam növeszteni/dúsítani a hajamat ezzel a tablettával. Leírom a tapasztalataimat:
    -először a jót: tényleg nőtt tőle a hajam, habár dúsabb nem lett, csak hosszabb, a körmöm is erősebb lett.
    -ami viszont ezzel jár: teljesen kiszőrösödtem tőle. Addig nem voltam különösebben szőrös, de ez után a bogyó után mindenhol! erősebb, sötétebb lett a szőröm. Borzalmasan megbántam..most gyantáztathatok mindenhol. Szörnyű.
    -A másik, hogy eléggé meghíztam tőle
    -az utolsó, hogy 4000 Ft-nem a legolcsóbb, ráadásul csak 1 havi adag.
    Ez az én véleményem erről a gyógyszerről, remélem másoknál ezek nem fordultak elő! :)

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok! Én is hasonló problémával küzdök. Az évek során picurkát fogyott a hajamból, lehet, hogy "lassú lefolyású" hajhullásom volt, de nem olyan látványos mint a legutolsó hajmosáskor, és az azóta eltelt pár napban. Igazából orvoshoz még nem mentem, de közben ajánlották a Merz-et, és most igazából nem tudom, hogy szedjem-e vagy előbb nem árt dokihoz fordulni....

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok ! Pár napja szedem a Merz-t . Próbálkoztam a Revalid készítménnyel nem sokat segített . Nagyon hullik a hajam és ebben csak az az ijesztő ,hogy a 14. életévemben vagyok . 1,5 hónap alatt kb. a fele kihullott . Voltam vérvételen ezzel kapcsolatban de nem találtak semmit. Szeretnék tanácsot kérni hogy akkor most szedjem be vagy inkább hagyjam abba . Nem szeretnék sem megszőrösödni sem meghízni a semmiért ,ha nem használ . Ki mit javasol ??

    VálaszTörlés
  24. SZIASZTOK! Egy régi emléket szeretnék megosztani veletek, hajhullástól szenvedők.Lánykoromban a barátnőmhöz mentem egyszer, és azt láttam, hogy a barátnőm haját mossa az anyja kinn az udvaron, az utolsó öblítéshez pedig tett egy nagy kanál sót, és egy dl ecetet. Mindig gyönyörű és fényes volt a haja, hajhullásra nem is emlékszem. Egyszerű, olcsó és viszonylag kémiamentes. Fel a fejjel, illetve a hajjal... Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok-szia ! :) Én meg azt mondom hogy elsősorban genetika ! Én 64 vagyok és sűrű fekete a hajam néminemű dérrel ami most kezdett látszani ! Semmi hókusz-pókuszt nem követtem el vele ! viszont magas vérnyomásban szenvedek,sajnos az ősöknél is ez van-volt !

      Törlés
  25. En a merz spezialt szedem es sokkal dusabb es vastagabb a hajam. Gyorsabban no tole. En tokeletesen megvagyok elegedve. Rendbe hozta a hajam. Kuraszeruen szedem 3hónapig napi 2db drazse, reggel es este aztan egy honap kihagyas.
    A masik amit hasznalok az a panthenol hab, ami egesre van. hajmosas elott a hajtore fujom es belemasszirozom. 2orat allni hagyom es repair samponnal mosom meg a hajam. Balzsamot is rajta hagyom 10-15 percig. A hajszaritast probálom mellőzni hogy minel kevesebb karos hatas erje a hajam. A lényeg: Nekem bevalt. :)

    VálaszTörlés