2010. május 29., szombat

O'Rising


Az egyik legnépszerűbb állítólagos csodaszer az O'Rising termékcsalád.

Általában un. hajgyógyászok (trichológusok) foglalkoznak O'Rising készítményekkel. (Sőt, azt hiszem nincs is kereskedelmi forgalomban a termék.) De ez nem véletlen, hiszen az O'Rising Magyarország (o'rising.hu) indít trichológus képzést.
A képzés első szintje = egy 2 napos (!) találkozó. Ez idő alatt zajlik a termékek bemutatása, valamint a hajgyógyászat rejtelmeibe is "betekintést" engednek :). - Feltételezem, hogy a bátrabbak akár trichológusnak is hívhatják magukat a 2 nap elvégzése után. -

Részem volt egy hosszú kúrában, még sok évvel ezelőtt: meglehetősen drágák a készítmények, hosszú ideig tart a kezelés és csak mérsékelten eredményekkel kecsegtet.
A haj állaga javul, de a dúsulás nem jelentős.
Bizonyos esetekben azonban, pl. foltos hajhullás, voltak sikeres gyógyulások, bár személy szerint nem ismertem gyógyult betegeket. Az eltelt évek szintén hozhattak újításokat....
Ha bárkinek kinőtt a haja, miközben használta a szereket, kérem, írja meg!

A termék előnye, hogy áll.lag kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.
-
Nos, sokan nem tudják, én sem tudtam, hogy ez olasz termékcsalád. (www.orising.it)
Már nem áll érdeklődésem fókuszában, de ha valakit érdekel, javaslom, hogy a neten próbálja külföldről (Olaszországból) megrendelni, valószínűleg sokkal olcsóbban hozzájuthat.
Azt hiszem a gyártótól nem lehet megrendelni, de pl. itt igen:

Shampoo Trattante O Rising 500 ML
15.20EUR (4,231.60 HUF) (forrás: link)

valakinél azt olvastam, hogy 9 ezer Ft körüli a sampon.
(Nos, ha abból indulok ki, hogy itthon a Kerastase Aminexil 43 ezer Ft, de a neten rendelve 28 ezer,... hát, semmin nem csodálkozom.)

A sampon összetétele (valaki panaszolta, hogy nem tudja mi van benne):
AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM LAURETH 8-SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERYL LAURATE, THYMUS VULGARIS, MAGNESIUM LAURETH 8-SULFATE, MAGNESIUM LAURETH SULFATE, SODIUM OLETH SULFATE, SALVIA OFFICINALIS, MENTHA PIPERITA, POLYQUATERNIUM-20,METHYLCHLORISOTHIAZOLINONE,METHYLISOTHIAZOLINONE, COCOBETAIN, HYDROLYZED COLLAGEN, PANTHENOL, TALLOW IMIDAZOLIN, CITRIC ACID, MAGNESIUM OLETH SULFATE CARAMEL, CALENDULA OFFICINALIS, URTICA DIOICA, DIMETHICONE COPOLYOL, HYDROLYZED ELASTIN, PARFUM

Ha Antal Valit olvastok, ő most rögtön tiltólistára tenné az SLS miatt :)

36 megjegyzés:

  1. Elkezdtem használni a fejbőrtisztítót, sampont, balzsamot, pakolást, de pár hét után többet ártott, mint használt. Sokkal több hajam hullott ki tőle, mint amikor még nem használtam, úgyhogy inkább abbahagytam.
    Macsek

    VálaszTörlés
  2. én elég sokáig használtam, kb egy évig, vagy tovább, de istentelen drága volt. és használt ugyan valamit, de nem túl látványosan. valamennyi kis haj visszanőtt, de ahhoz képest édeskevés hogy mennyi energiát, időt és pénzt áldoztam rá (heti 2 kezelés, plusz otthon).
    a nő azzal kezdte, hogy vigyek 100 rugót, (ez több m 5 éve volt!!) mert ennyi a fél éves kúra és ne is várjak hatást 3-4 hónap alatt.

    VálaszTörlés
  3. Hali!Én is használtam az orisinget igaz csak 3 hónapig,de semmi eredmény.Tiszta pénz kidobás az egész:( Corivica)

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom a többiekhez: PÉNZKIDOBÁS a javából!!!!!
    Senki ne vegyen ilyet
    Nekem is ekkor hullott ki a hajam javarésze... a tiszító miatt, ugyanis dörzsölni kellett, ezáltal nagyon sok haj kihullott.
    Viszont ami volt a fejemen piros folt, eltüntette, de ennél több: semmi. Sőt, káros anyag is van benne (propilénglikol) Eszter

    VálaszTörlés
  5. persze, hogy semmit nem ér, és még nemgyenge sejtméreg is megtalálható az összetevők között..

    VálaszTörlés
  6. Én több mint egy éve használom az egyik terméküket. Hajgyógyász (igazi) állított össze egy kezelést, járok hozzá, ill. itthon is kezelem magam.
    Láthatóan sűrűbb, és erősebb a hajam. Mire elértem a hajhullásommal a gyógyászhoz, kb. fele kihullott, oldalt már csak pár szál haj éktelenkedett.
    Azóta visszasűrűsödött.
    Ez egy hosszú folyamat, mire szép eredményt ér el az ember. És ez reális is, hiszen a regenerálódási folyamat a haj esetében elég sok (tápanyagok visszaépülése, új haj növekedése stb)
    Sajnálom, hogy nektek nem jött be...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hairnice-hoz, vagy kihez jártál?
      köszi előre is!

      Törlés
    2. Egyetértek, nekem is egy hosszú folyamat volt. Eleve dús hajam volt, látványos hajhullás után mentem el egy hajgyógyászhoz, aki elmondta a problémát és a megoldást. Pár hónap múlva ott sorakoztak az új hajszálak a fejbőrömön, és bár drága volt, de visszajött a hajam.

      Törlés
  7. Én is kb. 1 éve járok igazi hajgyógyászhoz, és ő is ezt a termékcsaládot ajánlja. Nekem extrán zsírosodik a hajam, szinte minden nap meg kellene mosni, ha emberek közé kell menni. Használom a fejbőrtisztítót (1 üveg kb. 2 hónapig jó), és a samponjukat is. DE! A hajgyógyász nem azzal kezdte, hogy azonnal vegyek ilyen terméket, hanem próbálta kideríteni az okát a hajhullásomnak és a zsírosodásnak. Voltam vérvételen, és sok más orvosi vizsgálaton (TB-ben ingyenesen), és kiderült pár dolog, ami okozza nálam a hajbetegséget. Szóval a hajbetegségeknek általában valami belső probléma az okozója. Miután kiderült, hogy nem komolyak a belső bajaim, elkezdtük a kezelést: sima gyógyszertárban kapható vitamin kúra (3 hónap), fejbőrtisztító(orising) és sampon(orising). Most 1 év után 1-2 havonta járok kontrollra a hajgyógyászhoz(mikrokamerás és ingyenes kontroll!!!). Ekkor veszek 1 üveg fejbőrtisztítót, és esetleg sampont. Ennyi az össz ráfordítás. ÉS NEKEM BEJÖTT! Főleg a fejbőrtisztítót érzem igazán hatásosnak. Már sokkal sűrűbb és erősebb a hajam. Még nem gyógyult meg, mert kb. 10 évig küszködtem a gondokkal. Szóval ez egy nagyon hosszú folyamat, és türelmesnek kell lenni. És hangsúlyozom: a legtöbb esetben az egészségtelen életmód, stressz a gond. Sok mozgás, egészséges étkezés, sok alvás és sok türelem kell, hogy a haj rendbe jöjjön. És egy profi hajgyógyász, aki korrektül a pofádba vágja ezeket az infókat, és nem lehúzni, hanem meggyógyítani akar:) Van ilyen:)

    VálaszTörlés
  8. Az én hajam nagyon gyenge, erőtlen, "élettelen" volt. A Rising hajgyógyászati termékcsalád használatával teljesen felújult, ami nem ment egyik napról a másikra.Türelmesnek kell lenni . Az első hónapba ne is várjon senki csodákat, hiszen csodaszerek nincsenek. A hajhagymáknak idő kell regenerálódni, ami elsorvadt az úgyis kihullik. Ezért van az, hogy az első hónapba többnek tűnhet a veszteség és nem látható az eredmény, na de utána....meglepődtem a javuláson. A kezelés végére megszabadultam a hajproblémámtól, elégedett vagyok. tehát tartsatok, valóban jó az anyag.

    VálaszTörlés
  9. :) NAhhazért jóóó, hogy pozitiv bejegyzéseket is taléltam itt, mert ÉN épp most megyek ma a fodrászatba megvenni a termékeket..ill. Nekem egy kollekciót mondtak..amiben van ez a fejbőr tisztító;meg sampon;meg kókuszos balzsam..ás valami ampullák..amit a fejtető 9 pontban kell eloszlatni.
    EZ kerül most Nekem 35.000Ft ba.
    Ez reális?..szerintetek?..
    Előre is köszi az infót.
    A. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos igen, de megmondom őszintén, akármennyire el voltam keseredve a hajhullás miatt, nem vettem meg mindent amit mondtak, és így is rendbejöttem.
      Nekem 3500,- volt a kiskezelés, 4800,- a nagy, kéthetente eleinte, majd havonta. Közben a sampon, de az ampullákat én már nem vettem meg, csak a fodrászom használta a kezelések során. Nekem ez is sok volt anyagilag, mindent csak ésszerűen. :)

      Törlés
  10. Sziasztok!

    19 voltam, és barátnőm vette észre egy beszélgetés során, hogy a fejtetőmön 10ftos nagyságú folton nincs haj. Pánik, túrtam a hajam, fülem mögötti részen, és tarkón még nagyobb foltok. Irány a doki... Végigjártam minden vizsgálatot, ilyen gyógyszer, olyan vitamin. Nyíregyházán megtaláltunk egy neves bőrgyógyászt, ismerősöknek segített, Dr. Szabó Péter. Ma már csak magánrendelése van. Elmentünk hát hozzá. Szteroid injekció fejbőrbe 1-2 havonta, kb 20 szúrás 1 adag, otthonra vmi ecsetelő, meg mindenféle bogyó. Mellette Vichy Dercos sampon, aztán már csalán sampon, ami hosszútávon a homlokomon, ahol ért a sampon, tönkrevágta a bőrömet. Elértünk másfél év alatt annyit, h ugyan megindult nőni egy-egy folt, de a hullás folytatódott, aztán ami nőtt, az is kihullott. Teljes depresszió, már marhára elegem volt. Eleinte baseball sapi állandóan, majd paróka... Egy ismerős ajánlott Nyíregyházán egy hajgyógyászt... Gondoltam egy próbát megér, ha már az orvostudomány csődöt mond (mert minden vizsgálatom negatív volt, szal okot nem találtak rá, csak h valszeg stressz, de nem voltam stresszes). A hajgyógyásznő megvizsgált mikroszkóppal, arra jutott a fejbőr állapotából, h méreganyag halmozódott fel a gyomromban. Rendelt nekem sampont+olajesszenciát. Mondta, hogy igyak napi 2x fél deci FLP-s Berry Juicet. Nem nagyon hittem már benne, mert túl egyszerűnek hangzott. Bár a Berry lenyelése első néhány alkalommal korántsem volt egyszerű. Tehát 1 hónapra ez a kúra kb 25 ezerbe fájt. De megérte! Így használtam: mivel a sampon koncentrátum, adtak hozzá egy kis műanyag keverő flakont. 10 ml sampon, 10ml víz, 20-30 csepp olajesszencia. Mosás után a foltokat még vékonyan bekentem az olajesszenciával. A foltokra az olajat minden este használtam, a samponos keveréket pedig minden 3. este. Jól felhabosítottam a fejemen, érezhetően beindult tőle a vérkeringés, és amíg bizsergett (20-30 perc) rajtahagytam. Nem hittem a szememnek, de 3 hét után, ahol előtte másfél évig nem volt képes kinőni a hajam, 4-5 centis haj volt. A hullás teljesen megállt. Azóta is folyamatosan beruházok a samponra és az olajesszenciára, bár a sampont már csak kéthetente egyszer használom, így fél évig kitart. Ha folyamatosan használnám, iszonyat gyorsan nőne a hajam.
    Szóval aki hallott már róla és fenntartása van, csak ajánlani tudom, aki még nem hallott róla, bátran próbálja ki ezt a kúrát így, mert tényleg hatásos!!!
    Remélem a tapasztalataim által sok embernek tudtam segíteni!

    Üdv: Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eszter, a hajgyogyasz elerhetoseget meg tudod adni?

      Koszi,
      Zsofi

      Törlés
    2. Ez valami reklám?? Több fórumban is olvastam szóról szóra ugyanezt a hozzászólást...

      Törlés
  11. Eszter, te mindenhová beírod ezt a hozzászólást?! Most olvastam a házipatikán.... Kissé hiteltelen így, nem beszélve arról, hogy hamis reményt adsz azoknak, akik valóban komoly hajhullással küzdenek!!! 3 hét alatt 4-5 centis haj, hát persze.. Már csak az hiányzik a végéről, hogy tök véletlenül nálad meg lehet rendelni ezt a csodaszert. No comment.

    VálaszTörlés
  12. Szia Risinges Eszter!
    Nem szép, sőt mondhatnám pocsék dolgot müvelsz,ha a sejtésem nem csal. Miért pakolod fel szinte minden hajhullós fórumra ugyanazt a sztorit?
    Ha tuti ugy történtek a dolgok,ahogy irtad bocs és várom leveled a következő cimre:apanya2@citromail.hu Ha mégse, akkor fejezd be légyszi,mert már erre a témára szerintem többségünk inge-gatyája rá ment! Egy foltos hajhullós tanitó néni

    VálaszTörlés
  13. Én 20 éves korom óta használom.
    Nem vagyok forgalmazó- az egyetlen sampon,a mitől nem viszket a böröm.
    A többi terméket nem mindig tudom megvenni, de a samponról nem mondanék le. (igaz néha a hosszú hajam végét más samponnal mosom, de ez csak a sporolás miatt van. Illetve néha szárítja a hajam).
    Remélem sokáig lesz még.
    Nem tudnék más márkát használni!

    VálaszTörlés
  14. Még hozzá tenném- az elöző bejegyzés az enyém volt.
    Hogy a hajam sem hullik tőle.
    Elötte 3 éven át mindent kipróbáltam.
    Még mandulámat is kivetettem- mondván, hogy gyulladás van a szervezetemben.
    Én is csak ajánlani tudom.
    De, akinek szerintem más eredetű szervi baja- lásd elöttem szoló- annak nem biztos, hogy segít.
    Szerintem, akinek ez bőreredtű, annak segít mindenképp!
    Köszi

    VálaszTörlés
  15. Ja boocss. Még annyit, hogy most 34 vagyok. Azaz 14 éve.

    VálaszTörlés
  16. Hát naggyon hihető, hogy 3 hét alatt 4-5 centis haj nőlt a kopasz folt helyén. :D
    Hahahahahaha Eszter!

    VálaszTörlés
  17. Én pár éve szülés után gyakorlatilag megkopaszodtam. Kipróbáltam a samont,az ampullás kezelést és a cseppeket is. A cseppek használtak, de semmi extra eredmény nem volt. Az áruk miatt feladtam. Ekkor tértem át a Varga hajcseppre. Gyógyszertárban kapható, kb 3000 Ft-ba kerül. Elég hamar 2-3 héten belül láthatóan kirügyeztek a hajhagymáim és nőni kezdett a hajam. A hajhullás szinte megállt. Én úgy használtam,hogy választékot fésültem, csepegtettem,jól bedörzsöltem. Kissé erős,alkoholos a szaga, de elviselhető.
    Remélem segítettem. Enikő,Bp.

    VálaszTörlés
  18. Nálunk bevált!
    Na nem a samponja, hanem a hajhullás elleni tonik, ami ampullában kapható. A többit nem próbáltam, arról nem nyilatkozhatok, de a tonik jót tett. Édesanyám kezdte el használni, mert egy betegség miatt erős antibiotikumokat szedett, amitől elkezdett hullani a haja. Elszaladt gyorsan a fodrászához (megbízható, mesterfodrász) és ő adott neki 3 db ampullát. Mikor láttam hogy anyának jó volt én is kipróbáltam. Szerencsére a fodrászunk árulja egyesével is ezeket, és nem csak a 6 meg 15 db-os kiszerelését. Nekem 2db elég volt, amit 6-szorra használtam el hajmosás után.

    A többi termékükről nem tudok mit mondani, de mondjuk nekem a revalid samponja sem vált be, szóval szerintem az Orising sampont meg sem próbálnám. Egy sampon ehhez szerintem nem elég. Erősebb szer kell.

    VálaszTörlés
  19. Kb.13 évvel ezelőtt kezdet el foltokban kihullani a hajam. Felkerestem egy hajgyógyászt,aki Orising termékekkel kezelte a fejbőrömet,és a hajamat. Azóta is ezeket a termékeket használom. Az ampullát tavasszal és ősszel szoktam használni. A sampon annyira jó,h hetente egyszer mosok hajat,nem zsirosodik,és még egy hét után is illatos. Szerintem nem drága,mivel kétszeresére higitod,igy 3-4 hónapig elég. 4300 ft a 250ml-es sampon. Én csak dicsérni tudom!!!!!

    VálaszTörlés
  20. Én mindenképpen meg kell, hogy védjem ezt a terméket. Erős fémallergiám van és ostoba fejjel befestettem a hajamat egy bolti hajfestékkel (reklám miatt nem írom ki, melyik márka, de gyakran látjuk a tv-ben....) és a hajam tincsekben hullott ki. Elkezdtük alkalmazni a Vargacseppet és más "híres" hajgyógyász szereket de hatni nem hatott egyik sem, körülbelül semmit sem. Aztán sikerült eljutnom egy Orising hajklinikára ahol valóban drága volt a kezelés és hosszas volt a javulásra várás, viszont a hajam a természetesnél kétszer dúsabb és a fejbőröm sem viszket. Embere válogatja természetesen, de nekem csak ez segített és nem is akárhogy. A mai napig ha tehetem Orising samponnal mosok hajat.

    VálaszTörlés
  21. Az én hajgyogyaszom is (igazi, Németországban tanulta a hajgyogyaszatot, nem két nap alatt:) O'Risinggel dolgozik/dolgozott (a samponjukat már lecserélte egy antalvali-kompatibilisre, mert az O'Rising tényleg nem natur). Nekem is segitett a kura, kiderult, h laktozintolerancia miatt hullott ki a hajam egyharmada. Laktoz nelkul, es a kurakkal érheto el némi javulas, bar a zsirosodassal még nem sikerult teljesen megkuzdeni. Meglátjuk, mi lesz. Szerintem tényleg attol fugg, h ki allitja ossze a jurat, és milyen vizsgalatokra kuld el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Miért hullik ki a haj a laktózintolerancia miatt?
      Érdekelne milyen eredményt értél el a kúrával!
      Köszi!
      kori

      Törlés
    2. Szia!

      Meg tudnad adni a hajgyogyaszod elerhetoseget?

      Koszi,
      Zsofi

      Törlés
  22. Sziasztok!
    Az orising az utóbbi években 5 új sampont hozott ki sls nélkül!Persze a sampon nem tesz csodát,de nagyon jók a fejbőrnek,ráadásul savasak(5.8 pH),mint a fejbőr...csak hogy Antal Vali is nyugodtan alhasson....Viszont a polcról vásárolt samponok összetételét meg se mutassátok neki,mert soha többé nem alhatna ......:)Én inkább az öntisztulást választanám,mint másik sampont!Gyönyörű a hajam,mindenki csodálja,sosem kockáztatnám valami agyonreklámozott vacak kipróbálásáért.

    VálaszTörlés
  23. Én 14! éve használom az Orising termékeket, mert foltos kopaszodásom volt....kb 3 hónap alatt visszanőtt a hajam,....ma már csak a sampont használom,és néha veszek (egy évben egyszer egy 6-os ampullát) Ezt elosztom ősszel,és tavasszal.) Hosszú,dús,egészséges hajam van, nem is tudnék mással hajat mosni,csak Orisingel! 1 héten egyszer kell hajat mosnom,de még az 5. napon is frissen mosottnak hat. Mivel kétszeresére higítom, több mint fél évig elég az 500ml-es kiszerelés.

    VálaszTörlés
  24. Nagyon elkedvetlenit ez a sok nemtetszo valasz. Draga a termek es hasznalhatatlan, masikat ajanlotok, alkalmilag jo, de megse -
    nekem nagyon kedvezo eredmenyrol szamolt be a lanyom es ezert megbizok a hajgyogyaszban.
    A lanyom szerint megszunt a hajhullasa, elmult a fejborviszetes es eltuntek a kis borkinovesek, sebecskek, erzekeny pontok.
    Kivanjatok szerencset, ha megtalalom ezt az oldalt, elmondom majd a tapasztalataimat.

    VálaszTörlés
  25. én most vettem sampont és caduta cseppet és hajhullás elleni pakolást, tudtok írni véleményt?

    VálaszTörlés
  26. Ugyan ezeket vettem 2 hete es nekem bevallni latszik ..làtok kis hajszàlakat ès èrzem is ujammal. Igaz hogy maceras a pakolast feltenni meg a cseppeket jol eloszlatni..de valamit valamiert..

    VálaszTörlés
  27. Udv segitseget szeretnek kerni igen elkezdett hullani a hajam,, mar zsirosodik viszket es fenytelen durva,, elvagyok keseredve mindent kiprobaltam mar sok koltseges termekkel semmi!! Javaslatott kerhetek megkoszonom julianna

    VálaszTörlés
  28. Hello màjus 25 . ìrtam ide
    Azota is hasznàlom ezeket a termékeket főleg sampont és az ampullàkat csepegtetem s sűrübb lett a hajam. Vannak új hajszàlak. Én kitartoan hasznàlom a sampont és veszek ilyen ampullàs szérumokat csepegtetem előlre oldalra és hàtra ..főleg fejtetőre ..mert ugye van közbe itt hajhosszabbìtasom emiatt oldalra nem is tudnék.
    Szóval én làtom az eredményt.
    Sokàig kell hasznàlni valamit hogy hasson. Kitartàst

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok én lassan 5 hete használom az orising terméket de nem látszik változás a hajhullásban? Igaz sok új hajaim van. Kinek mikor kezdett el hatni hajhullásra?😑

    VálaszTörlés