2009. december 28., hétfő

lucerna kapszula

Név: Lucerna étrendkiegészítő kapszula
Ár: 1100 Ft (250 db)


Egy kapszula tartalmaz: 250 mg lucernakivonatot és 250 mg vörösszőlő mag-héj kivonatot. Felhasználási javaslat: 1kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

A lucerna lúgosító, méregtelenítő, koleszterincsökkentő, öregedésgátló, ízületvédő hatással rendelkezik. Az étrendkiegészítő kapszula a lucernán kívül vörösszőlő mag-héj kivonatot is tartalmaz, ami erős antioxidáns hatású.

A lucerna egyike a természet legerőteljesebb és legtáplálóbb növényeinek. Gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. A, C, D, E-vitamint, és K-vitamint is tartalmaz. Nyomelemekben gazdag: pl. kalciumban, káliumban, vasban, cinkben, magnéziumban és karotinban. A lucerna B1-és B6 vitamintis tartalmaz, valamint az antioxidánsként ismert tricint.

Többek között emésztés- és étvágyjavító, valamint a tápanyagok felszívódását segíti elő. 8 fontos emésztéshez szükséges enzim is található benne.

A lucerna egyike a klorofillban leggazdagabb táplálékoknak. Elősegíti az immunitás kialakulását fertőzések ellen. A szervezet sav-lúg arányát egyensúlyban tartja. A lucerna segít megtisztítani a májat és a véráramot az egészségtelen koleszterin- lerakódásoktól. Továbbá gyulladáscsökkentő, illetve detoxikáló és gombaellenes hatását is ismert.

Kedvezően befolyásolja az ízületek működését. Vérnyomás-kiegyenlítő. Jól alkalmazható a csontok és fogak erősítésére, köszvény esetén.

Aki véralvadágátló gyógyszert szed, annak tanácsos konzultálnia kezelőorvosával a lucerna alkalmazásásról.


Megjegyzés: "én vagyok a "legősibb" lucerna fogyasztó. 4 hónap utána 1 hó pihi és most lassan 2 hónapja ismét szedem, de a hajhullásom azóta gyakorlatilag nulla (hát egy két szál néha előfordul) nincs kint a fejbőröm már, pedig tavaly még azt hittem meg fogok kopaszodni. Erős egészséges az új hajam, meg is lehet látni meddig egészséges és hol van még "régi" a végéből még kellene pár centit vágatnom és eltűnik. Mindenkinek hajhullástól mentes új évet kívánok!!!!!!!!!!!!!!!
Egy hónapig 2db utána csak napi 1 szem. Én este veszem be.
Bár én először 4 hónapig szedtem, féltem a leállással, hátha újra hullani fog, valóban 2, 3 napig hullott a pihi hónapomban, de abbahagyta, utána újra kezdtem szedni hajerősítés céljából 2 db-bal kezdtem, de most kb fél hónapig, aztán azóta csak napi 1, mert nekem nem hullik már, így gondoltam nem kell 2.
DE nekem is drasztikusan hullott, valóban a kopaszodás szélén álltam, minden dokinál voltam, nem 1 "csodaszert" próbáltam ki, de nem segítettek, vagy csak ideiglenesen, vagy csak tünetet szüntették meg a kiváltó okokat nem, majd kezdődött minden elölről. . . de most nem hála Istennek :)" (hoxa, Ivcsu 2680, 2671)

9 megjegyzés:

  1. idézek: Én 2 hónapja szedem a lucernát, gyomorsavam azóta nincs és nem száraz a bőröm, ja és a fogamzásgátló miatt megnem szűnő hüvelyi candidám is elmúlt. (anonima, hoxa, 2664)
    nem tudom mitől kezd visszanőni a hajam, lehet a ricinustól, lehet a lucernakapszulától, és lehet mindkettőtől.
    Azért gondolom inkább a ricinust mert a lucernától nem nőtt 3 centiket 11 nap alatt, viszont az első olajozás után már 3 nap alatt a pajeszom 17 centiról 18-ra változott. (anonima, hoxa, 2659)

    VálaszTörlés
  2. idézek: a másik hajhullós fórumon a lucerna tablettát ajánlották. ott szedik sokan és 2-3 hónap után érezni hatását.
    nekem ajánlottak mellé még cink tabit is.
    most lucernát és cinket eszem. nem régóta csak pár hete. de mintha pár napja kevesebb hullana... (hoxa, nikol1980, 2658)

    VálaszTörlés
  3. idézek: én szedem a lucerna kapszulát három hete. . eskü h hajmosásnal kb5 szál jön ki
    próbáljátok ki. . nem drága sok van benne 120 db de napi egyet lehet bevenni belole. . helyreállitja a sav-bázis egyensulyt is... (hoxa, sysy66, 2623)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok,

    Rengeteg lucerna kapszula van. Ti melyiket használtátok? Van sima 100%-os lucerna tartalmú, van céklával kiegészített, van ugye szőlőmaggal...

    Még egy, hogy sampont mit használtok? Vagy mindig a ricinusos-tojásos "sampont" használjátok?

    Várom válaszotokat,

    Trixi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    21 éves egyetemista lány vagyok, már kb olyan 3 éve hullik a hajam, ami néha rosszabb volt, néha gyengült, de mára már láthatóan és érezhetően kevesebb a hajam, oldalt is megritkult, ami nagyon zavar és a bőrgyógyász azt mondta, h ez hormonális eredetű, tehát csak max lassítani lehet a folyamatot (egyébként apa kopaszodik nagyon, ill. az apai nagyapám, dehát nem gondoltam, hogy ez rám is kihatással lenne):(. Pedig régen szép hosszú hajam volt, ami kb az első menstruációm körül kezdett el hullani, ha jól emlékszem vissza (későn érő típus vagyok..). Már sokmindent kipróbáltam eddig: Bánfi, Varga-hajcsepp, Vichi-hajhullás elleni sampon és ampullák, Forcapil,Biovanne, Revalid stb, most pedig a Rougj hair active-ot használom vagy 2 hete. Én is voltam Őry Katalinnál, de nagy csalódás volt, eléggé átverve éreztem magam, de lehet, csak nekem nem segített a dolog. Egy másik bőrgyógyász a Plantur 39-et ajánlotta egy alternatívaként, aminek elvileg mostanában jön forgalomba a kapszulája, viszont ez menopauza körüli hölgyeknek lett kifejlesztve, és nem tudom, nálam mit okozhatna...ill. egy Alpicort oldat nevű erősebb hajszeszt írt fel, csak hát az száraz fejbőrre van, én meg a Rougj-t pont zsírosra használom, szóval kicsit elegem van ezekből az orvosokból meg a csodaszerekből. Én még mindig várok a csodára..próbálkozom, még vmeddig folytatom ezt a Rougjt, hamár megvettem (és elég drága is), aztán nem tudom, mi lesz. Nagyon el vagyok keseredve.

    Angel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen én is jártam őri katánál de sajnos számottevő eredménnyel járt!Így a sikor hajplasztikán kötöttem.ki és 2 műtétem volt azaz hajátültetés!Maradandót alkotott!!!Csak sajnos drága módszer!

      Törlés
  6. szia angel, én már idősebb vagyok (37) de kb azóta küzdök, mint te. nem találtam megoldást, póthajjal járok (fejtetős). (az az utsó "mentsvár" ha már...túl vagy sok mindenen. majd felrakok képeket) én is sok-sok mindent végigpróbáltam. (Őry K. nál is voltam)
    Ne add fel, mindig próbálkozz valamivel!!! mert ez nem áll meg. így legalább lassíthatod a folyamatot.
    nálam is voltak jobb időszakok. pl a kerastase -sal, és mintha a csaláncsepp se volna rossz.
    kísérletezgess !! :) üdv, berka

    VálaszTörlés
  7. Én is sokáig keresgéltem, mire találtam adalékanyag mentes lucernát, ami csak a levelet tartalmazza.
    LUCERNA
    Létezik rengeteg lucerna termék, viszont nagyon sok különbség van közöttük. Egyrészt nem mindegy, hogy tabletta vagy kapszula mert a kapszula sokkal jobb . Ráadásul a kapszula anyaga sem mindegy hogy zselatin vagy növényi eredetű és adalékanyagokkal tele van vagy nincs. Léteznek olyan termékek is melyek a lucerna magot és csírát tartalmaznak mely viszont autoimmun betegséget okozhat.
    LUCERNA kapszula prémium minőség

    VálaszTörlés
  8. Nekem a Viva natur-ás lucernával vannak pozitív tapasztalataim 100%-ban csak lucernát tartalmaz.

    VálaszTörlés