2009. december 18., péntek

kombucha tea

Ár: 1500 Ft (- 8500 Ft űű)

A kombuchateát Kínában a halhatatlanság italának nevezik.Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása.


A kombuchagomba teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezet méregtelenítik, regenerálják.A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a rácok képződését, segít megőrizni a fiatalságot. Megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és az azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immuninsak voltak a rákbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika. Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos esetekről regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda.ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek a kombucha teát.

A tea gyógyítja az izületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erősíti a vesét, oldja az epe-és vesekövet. Csökkenti a koleszterin-szintet és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így pl. az allergián. Enyhíti a menopauza tüneteit. Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint néhány esetben visszaszínezi a az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését!

Az ital előállításához fekete, vagy zöld, vagy gyógyteából álló, cukrozott tápoldatot készítenek, amelybe belehelyezik a teagombát. Az erjedési és oxidációs folyamat alatt a gomba hatására a teaoldatban bonyolult reakciók játszódnak le. Eközben a teagomba értékes anyagokat állít elő, amelyek belekerülnek az italba: glükoronsav, B 1 -, B 2 -, B 3 -, B 6 -, B 12 - és C-vitamin, valamint folsav és jobbra forgató (L+) tejsav, aminosavak, enzimek, antibiotikus anyagok és kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5%. Ez annyi, mint amennyi az alkoholmentes sörben vagy néhány gyümölcslében van.

A kombucha javasolt fő felhasználási területei: méregtelenítés, salakanyagok kiürítése, sejtek erősítése, a belső sav-bázis egyensúly szabályozása, az immunrendszer erősítése, anyagcsere harmonizálása, reumatikus panaszok, emésztési panaszok (az enyhe hashajtó hatást minden felhasználó igazolja), migrén (jelentős sikerek), a bélflóra szabályozása, antibiotikus hatás. Jó hatásról számolnak be olyan emberek, akiknek a laborértékei jók, jóllehet egyáltalán nem érzik magukat egészségesnek, vagy pszichoszomatikus zavaraik vannak.
link

12 megjegyzés:

  1. idézek: én kombucha teát iszom. nekem régebben erősen hullott a hajam. elkezdtem inni és pár hónap múlva lehetett érezni a sok kis hajat és elmúlt a hajhullás. ráadásul nem töredezettek a hajvégeim és gyorsan is nő tőle. neten is lehet rendelni, de érdemes nagyon szétnézni, mert olvastam, hogy valaki 8500-ftért vett ilyet. Én 1500-ftért rendeltem erről az oldalról: www.my-crazy-life.gportal.hu
    (link baba0101, 2009.08.31.)

    VálaszTörlés
  2. idézek: A hajhullásra is jó a kombucha tea!! Sokkal gyorsabban nő a haj tőle és egészséges lesz!! Valakinél az ősz hajszálak is visszaszíneződtek tőle! Szóval ajánlom mindenkinek! Én is ezt iszom és melegen ajánlom mindenkinek! A hajnövesztési tippek című topicba leírtam,hogy én honnan szereztem olcsón! Lessétek meg! :) (2008.11.22, cutebabe, http://www.hajam.hu/forum/view.php?forumid=131&rend=1)

    VálaszTörlés
  3. Szia Berka,

    Te a kombucha gombát vetted meg, és abból csináltál teát? Mennyit ittál naponta és mennyi ideig?

    Trixi

    VálaszTörlés
  4. trixi, én nem használtam. IDÉZTEM :))
    ott a link, próbálj ott beregisztrálni és felvenni a kapcsolatot a beíróval.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok :)

    Én érdeklődni szeretnék hogy hol lehet beszerezni ezt a teát ? Mert eddig gyógynövény szaküzletekben kerestem de nem jártam sikerrel :(

    Norcus

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Bio boltokban is kapható!! én kb. 1000 Ft-ért szoktam venni, higítani kell, különböző ízesítésekben kapható!!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Én kaptam gombatelepet, de eddig csak a párom issza, a levét a stresszre :-). Kóstoltam, de "berúgtam" tőle, ezért óvatos vagyok vele nehogy a jogsim bánja. (Éhgyomorra, teljesen bor hatása volt.) Mivel hullik a hajam, mától inni fogom, legfeljebb gyalog járok! Viszont a hígítással még nem vagyok tisztában. Tapasztalatomat igérem leírom!

    VálaszTörlés
  8. Én is pont erről az oldalról rendeltem kombuchát berka! :) Igen a kombucha gombát kell megvenni, de adnak hozzá indító teát is és ebből lesz a kombu tea :)

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!Érdekelne ,hogy van e valakinek tapasztalata abban,hogy epeköves,epegörcsre hajlamos egyének is fogyaszthatják e a teát és ha igen,akkor milyen hígításban stb.!!Köszi a válaszokat!

    VálaszTörlés
  10. én olyat olvastam egy cikkben, hogy a vesét is erősíti.

    VálaszTörlés
  11. sziasztok!!
    Olyan kérdésem lenne,hogy a kombucha teat elkeztem érelödni.de még nem ittam belöle.én mézel csináltam,meg zöld teával.
    Akitöl vettem,ö azt mondta hogy elég 7napig érelödni,mert mézel csinálom.
    Igy ha letelik,akkor leszüröm,és ujból készitek?
    Kérem válaszoljatok erre az email cimemre:sziszi88@lajt.hu
    Köszönöm Szilvia

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés