2009. december 5., szombat

étkezési zselatin

-
-
-
-
-
megjegyzés: idézek: 3 hónappal ezelőtt elmentem egy privát bőrgyógyászhoz (január óta teljesen elvékonyodott, kiszáradt és megritkult a hajam). Sokat fizettem a néhány perces vizsgálatért, de úgy tűnik megérte.
Szinte hihetetlen, de gondoltam megosztom veletek, hátha más is profitál belőle. Azt mondta, egyek meg minden nap 4-5 g Étkezési Zselatint valamibe belekeverve. Azt a szimpla zselatinport, amit bizonyos torták krémjeibe szoktunk keverni. Az orvos szerint ebből épül fel a haj szerkezete. Ezen kívül Plantur39 tonikkal dörzsöljem be minden reggel. Ezzel a két dologgal 3 hónap alatt elértem azt, hogy a hajszálaim megerősödtek, megvastagodtak így a hajzatomnak nagyobb lett a tömege.A fésűmben 4-5 szál haj marad fésülködés után. Ma már új hajakat is látok itt-ott. Tiszta szívből tudom ajánlani ezt az egyszerű és olcsó módszert mindenkinek, hiszen év elején szinte nem mertem emberek közé menni, most pedig már nincs ilyen gondom. Utánanéztem, a zselatinnak nincs semmi káros mellékhatása, így nyugodtan fogyasztható hosszú ideig is. Ha főzelék, vagy szósz az ebéd, akkor annak egy részébe keverem a 4-5 g zselatinport, ha más akkor külön kefírbe, joghurtba, vagy tejfölbe -szóval valami pépes dologba. Próbáljátok ki! Érdemes! Persze ehhez is kell türelem és kitartás, de én már teljesen megszoktam 3 hónap alatt és semmi gondot nem okoz. Egy gondom azonban maradt: most is nagyon száraz a fejbőröm, hajam, hiába alkalmazok hetente kétszer hajmosás előtt olivás pakolást. Erre nincs valakinek valami jó ötlete?
Általában a zsíros haj a probléma, no arra remek a fent említett tonik.
Sok kitartást és dús hajkoronát kívánok mindenkinek! (köbüki 40, hoxa, link)

11 megjegyzés:

  1. Én is elmennék ehhez, a bőrgyógyászhoz, írd meg a címét légyszi.

    VálaszTörlés
  2. szia holi, a hoxán kérdeztem köbükit, nem tudom kaptál-e választ?! esetleg regelj a hoxán és keresd meg őt! sok sikert és írd meg, mi lett!!!!!

    VálaszTörlés
  3. sziasztok,

    évtizedek óta változó ritmusban hullik a hajam. Nagyon sok mindent kipróbáltam már.
    ami általában jót tett: Zink tabletta és a Humet-R.
    K.

    VálaszTörlés
  4. Kb. 20 éve (első gyermekem születése után)változó ritmusban hullik a hajam. A hajhullással egy időben vashiányt állapított meg az orvosom, amit kezelgettünk amennyire tudtunk. Olyankor abbamaradt egy időre a hajhullásom. Évről évre több vas ürült belőlem, ahogy az egészségi állapotom változott (egyre növekvő mióma). Második terhességem után már komoly gyengeség, és állandó fáradtságérzet egyre riasztóbb lett. Elkezdtem komolyan venni a tüneteket. Hosszú és hatástalan gyógyszeres kezelés annál több fájdalmas mellékhatással kísérve, rádöbbentett, hogy gyógyszer itt nem segít. Természethez, egészséges életmódhoz kellett fordulnom. 5 év kutatómunkája végre beigazolódott. Nem elég pótolni a vasat mert csak tünetet kezelek vele. A kiváltó okot kell megszüntetni! Tudom, hogy nagyon sok nő társam szenved a mióma, és menstruáció kellemetlen tüneteitől. Szinte minden 3-ik ember (nem csak nő)vashiányos! Egyoldalú táplálkozás, stb. miatt már kisgyermekkorban is jelen van. Veszélyes ha nem ismerik fel idejében visszafordíthatatlan következménnyel jár (szellemileg megreked kisgyermek szintjén az illető), felnőttkorban rossz koncentráció, érdektelenség. Én végigéltem ezeket a szörnyű tüneteket. Nagyon kellemetlen mikor a főnököd lehülyéz mert nem érted amit mond. Kicsit messze kerültem a hajhullástól de az csak egy tünet, emellett biztos mindenki tud mondani párat ami apró kellemetlenségnek indul, és ahogy öregszünk egyre erősebb lesz. Szóval minél természetesebb táplálkozás, kerüljük a gyorséttermi ételeket! Kerüljük a tejtermékeket! Egyrészt a vas nem tud hasznosulni ha sok tejterméket fogyasztunk. Ráadásul szinte mindenki tejcukorérzékeny csak nem tud róla mert nem elég súlyosak a tünetek... A szervezet 4-5 éves korig állít elő egy bizonyos anyagot ami a tejtermékeket feldolgozza. Ezért sem ittak régen felnőtt, egészséges emberek tejet. A másik fontos dolog bármennyire hihetetlen a gabona is bűnös. A gluténérzékenység komoly problémákat tud okozni. Csak ki kell próbálni, pár napig nem enni gabonatartalmú ételt. Sokkal jobb a közérzete az embernek. Mikor visszatérek a jó gabonához jön a fáradtság, stb. A reklámok hazudnak, hogy egészséges. Ajánlom olvasásra Szendi Gábor Paleolit táplálkozásról szóló könyvét, blogját, stb. Mielőtt azt mondjátok, hogy csak reklámozni akarom olvassátok el a gyógyulási eredményeket a Tények- tévhitek oldalon. Rengeteg infóhoz juthattok különböző betegségek kapcsán. Sz. G. is azt javasolja, hogy nem kell hinni benne, de ha nem tudsz róla az éppoly veszélyes. Remélem segítettem információkhoz jutni. Sárkány Lady

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    22 éves vagyok és kb. 2 hónapja nagyon elkezdett hullni a hajam, nem tudom eldönteni hogy tőből vagy csak törik, mert ez sem mindegy...
    Rájöttem, hogy a drága reklámozott hajbalzsamokkal semmit nem érek el. Fogamzásgátló tablettát szedek, de 3 éve nincs vele bajom, szóval ezt kizártam. Vashiányos is vagyok, de jellemzőbb az, hogy a vashiánytól fáradékonyabb vagyok, szóval ez sem az igazi ok...
    Nem jöttem még rá, de most kipróbálom ezt a zselatinos kúrát, mert elviselhetetlen már hogy hajmosáskor, fésülködéskor 30-40 hajszál kihullik! :/
    Remélem sikerül megoldanom, és nektek is :)
    Szandi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fogamzásgátlótól is hullhat!

      Törlés
  6. Sikerült ez a zselatinos kúra?

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Én is már jó pár éve szenvedek a hajhullástól, főleg a fejtetőn ritkult meg. Amikor HairClinic kapszulát szedtem, akkor jó volt ,de nem 5 forint, szóval állandóan nem tudom megvenni. Olcsóbb lehetőség a ricinus olaj, ami táplálja és serkenti is a hajnövekedést. Gyógyszertárban is lehet kapni olyan barna üvegcsében mérik ki. A használatáról van videó is a videa.hu-n a Hogyan legyek jó nő? című sorozatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sziasztok,
      én jú ez év lius 17.-e óta eszem a zselatint,kefírbe,joghurtba keverve egy teáskanálnyit naponta.Nekem porckopásra javasolták,de amit konkrétan tapasztalok,gyönyörű,erős körmeim nőttek,nem törnek,nem szakadnak,pedig állandó problémám volt,hogy folyton lepattant,szétvált,beszakadt.Félreértés ne essék,nem extra körmökre vágytam,csak szép,egészségesre.A hajam is szebb lett ez tény,de azt nem tapasztaltam hogy kevésbé hullik,bár ezzel nem volt gondom.

      Törlés
  8. En varga hajcseppet hasznalok kb 3 uveggel hasznaltam el,es jelentosen merseklodott a hajhullasom! Es tenyleg nayon hullott!! Ajanlom jo szivvel,igaz nem olcso,de megeri az arat! De ezt a zseles dolgot en is megprobalom,mert nem szeretnem sokaig hasznalni,mert azert sokba van. Jo egeszseget! :-)

    VálaszTörlés