2009. december 3., csütörtök

diane 35


Név: Diane35 Hormonális fogamzásgátló
Gyártó: Bayer
Ára: 3x21 szem (3 havi adag) kb 4500-5000 Ft


Összetétel:
0,035mg etinilösztardiol (az összes hormonális fogamzásgátló alapanyaga)
2,00mg ciproteron-acetát (Tesztoszteront blokkoló anti androgén)
Hajhullásra, seborrheás fejbőrre, túlzott faggyútermelődésre, zsíros pattanásos bőrre, szőrösödésre írják fel a bőrgyógyászok, endokrinológusok. Pcos betegeknek is felírják.
Csak orvosi rendelvényre lehet megvásárolni,orvosi felügyelet mellett ajánlott szedni, félévenként laborvizsgálat. Maximum 2 évig lehet szedni, bár ez orvosfüggő ki mennyi időt javasol a betegének.
A gyógyszer abbahagyása gyógyszer levezetéssel történik. A levezető gyógyszer mindig gyengébb hormontartalmú fogamzásgátló pl.: yadine.

A szer úgy fejti ki hatását, hogy a tesztoszteront blokkoló ciproteron-acetát nem engedi a tesztoszteront bejutni a véráramba, így az nem érkezik meg a hajhagymákhoz, szőrtüszőkhöz illetve a bőr sejtjeihez, elvileg.
Nincs tudományos megfigyelés arra vonatkozólag, hogy a diane abbahagyását követően a hajhullás előjön olyan szinten, hogy jelentős ritkulást okoz. Bár nagyon sok Nő panaszkodik a hajállomány jelentős csökkenésére a szer leállását követően. Ezért fontos, hogy az abbahagyás szigorúan orvosi felügyelet mellett történjen!

Tapasztalat:
Az első hónapban felerősödnek a tünetek, fájdalmas pattanások a háton, arcon, fokozottabb hajhullás ami a második levél végére megszűnnek.
A haj zsírosodása már az első levél után mérséklődik, a bőrön a javulás a 3 levélnél már jelentkezik, a hajhullás a 6-7 levél szedésénél csökken illetve szűnik meg.

19 megjegyzés:

  1. Érdekes.... nekem ettől hullot ki a hajam :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz... de máshol helyette jött a szőr! :) Na az is érdekes jelenség!

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy nektek nem segített, nekem a harmadik levél beszedése után gyakorlatilag teljesen megszűnt a hajhullásom, szebb a bőröm mint valaha és a hajam nem zsírosodik. Nem merem abbahagyni, 43 éves vagyok.

    VálaszTörlés
  4. A diane35-öt állítólag fél évnél tovább nem érdemes szedni! Erősen károsítja a májat. Sokmindenkitől hallottam, hogy miután abbahagyta, visszajöttek a pattanások, szőrösödött, és mellette kopaszodott:(

    VálaszTörlés
  5. Sajnos nekem is ettőlhullot ki, hullik a hajam. Dht-érzékenységet váltott ki 3 év szedése után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Olvasod még ezt a fórumot?
      Megkérdezhetem,hogy sikerült azóta valahogyan kezelnek ezt a DHT érzékenységet?
      Köszönöm előre is,ha írsz!

      Törlés
  6. akinek érproblémás felmenői vannak ki ne próbálja!!!! ha komolyabb egészség károsodást nem okozna, számolni kell a lila-kék-fekete hajszálerekkel...

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Én már 7 hosszú éve küzdök hajhullással, és most leszek 28 éves. Mára fele annyi hajam van csak, mint régen. Leglátványosabban elölről hullott ki a hajam, pont onnan a területről, ami amúgy is leginkább szem előtt van. A baj akkor kezdődött, mikor abbahagytam a Diane35 szedését 2 év után. A hajam hirtelen és nagyon erősen elkezdett hullani. Én is arra gyanakszom, hogy ez a Diane miatt van, ez alakított ki bennem DHT-érzékenységet. Előtte ugyanis semmi bajom nem volt! Átkozom a napot, mikor bevettem az első tablettát. Senkinek sem ajánlom a szedését.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Nekem is hullik a hajam, én is szedtem tíz évig Diane 35-öt. Ennek ellenére más véleményen vagyok, én úgy gondolom, hogy a Diane segített tíz évig, hogy a tüneteimet rendbe tartsa. A háttérben van egy betegségem, aminek tünetei a Diane abbahagyása után nagyon felerősödtek. Ha korábban abbahagytam volna a Diane-t, nem jártam volna jobban, mert egyrészt lassan kibontakozó betegség az enyém, és korábban valószínű, ki sem derült volna, hogy mi az oka, mivel korábban nem akartam gyereket, nem kezdtem olyan alapos kivizsgálásba.
    Az adott betegséget pedig egyeltalán nem a Diane okozta, hanem valószínű, már tízenéves koromban megvolt.

    VálaszTörlés
  9. én is szedem már másfél éve , eleinte mintha javult volna vmi, de már megint rettenetesen hullik...:(((

    VálaszTörlés
  10. Én bőrproblémák miatt kezdtem szedni, bár hullott a hajam is. Amig szedtem szép volt a bőröm és nem zsirosodott annyira hajam. Majd elkezdett iszonyatosan hullani a hajam, és az abbahagyása után is folytatodott. Egy hajmosás - 300 szál haj kb. Ez egy veszélyes szer, senkinek ne ajánlom, és kaptam ajándékba még hajszálereket is:-(

    VálaszTörlés
  11. Sajnos 7 évig szedette a nőgyógyászom,én pedig nem néztem utána,pontosan mit szedek:(
    Annyira függővé vált a szervezetem,hogy nem tudtam szünetet tartani a tünetek miatt-
    viszont amíg szedtem napi egy-két szál hullott és gyönyörű volt a bőröm.
    Egy év volt a levezetés,amit nem a nőgyógyász ajánlott,sőt...és most nyögöm a leválást.
    Ha valaki elkezdené,ne tegye,mert illúzió a szép bőr és haj!

    VálaszTörlés
  12. Ez egy méreg, egy nagyon régi gyógyszer, senki ne szedje!

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom, hogy mindenki csak ilyen negatív véleménnyel van a gyógyszerről, persze a jó dolgok nem olyan érdekesek, mint a rosszak. Neken ez volt az első fogamzásgátlóm tini koromban, nagyon szépen rendbe tette a pattanásos bőrömet, hajhullást abszolút nem okozott. De csak EGY évig szabad szedni, mivel ez egy erős gysz, és nem szabad rögtön abbahagyni, hanem le kell vezetni. Egy év után le lett cserélve Yadinra, ami nem vált be, most Triodenat szedek, de ettől iszonyatosan hullik a hajam, ezért a bőrgyógyászommal megint a Dianera készülünk visszatérni, persze csak egy évig. Én bízakodva várom az eredményt. :)

    VálaszTörlés
  14. Kedves utolsó névtelen, ha visszaolvasnád amit írtál, rájönnél az egyértelmű összefüggésre: nem a Triodenától hullik a hajad, hanem mert abbahagytad a Diane-t Én már másodszorra szedem ezt a mérget, szóval van tapasztalatom hidd el. Most fogom abbahagyni, először levezetéssel - Dienille-t fogok szedni. Ha vkinek van Diane 35 -> Dienille tapasztalat, légyszi ossza meg! Köszi és üdv,
    Nyussz

    VálaszTörlés
  15. Nos akkor megírom én :) A doki azt mondta 3 hónapig minimum szedni kell a Diane35 után egy alacsonyabb hormontartalmút. Nekem a Dienille-t írta fel, merthogy az is antiandrogén, hátha elmúlik tőle a hajhullásom.
    Hát a hajam konkrétan kétszer annyira hullik, ha nem háromszor... mint előtte. Simán megvan a napi 100 körüli hullás, pedig már annyira kevés hajam van, hogy csak összefogva tudom hordani. Most fogom abbahagyni a Dienille-t, meg mindenféle hormont ÖRÖKRE. Nektek is ezt tanácsolom. Nehéz út lesz, de életem végéig nem szedhetek ilyen mérgeket, szóval jobb most fiatalon szembenézni a következményekkel. Fel vagyok rá készülve, hogy lehet hogy az összes hajam ki fog hullani (már amennyire erre fel lehet készülni). De az is lehet, hogy kiderül hogy a szemét műhormonok miatt ritkul a hajam évek óta (2010 óta szedtem a Diane35-öt, amit már akkor is hajhullásra írtak fel). Majd írok pár hónap múlva egy update-t, hogy mi történt a hajammal, miután megvontam magamtól az ösztrogént, és mint tudjuk, az ösztrogénszint csökkenése következtében egy csomó hajszál telogén fázisba kerül.. azaz kihullik.
    Üdv, Nyussz

    VálaszTörlés
  16. Én egy hete szedem a Diane-t. 23 éves vagyok és pajzsmirigy alultermelődésben szenvedek, ami felborította a hormonháztartásomat. Kalapvonalban kihullott a hajam és a régen selymes tincsek átalakultak hónaljszőr szerűvé. Undorítóan néz ki a hajam kiengedve.
    Emellett borostás az állam is sajnos. A pattanásokkal nem volt gond. Mindig van 1-2 de azok szerintem mindenkinek. Két orvos egymástól függetlenül is a Diane-t ajánlotta. Nem akartam elkezdeni a szedését mert rosszakat olvastam róla. De egy hete mégis szedem és a csomós hajhullásom teljesen abba maradt! Ha a szőrösödésemet is elmulasztja akkor imába foglalom a Dianet.

    Tudom, hogy a gyógyszer csak elnyomja a tüneteket és nem szünteti meg a valódi okát a betegségnek, de már mindent kipróbáltam, százezreket költöttem ilyen meg olyan gyógymódokra öt év alatt, mégsem volt hatása. Ez legalább megállította a kopaszodást.

    VálaszTörlés
  17. Utolsó vagyok, gondoltam megírom a tapasztalatomat!

    Második hónapja szedem a Dianét. Az első hónap beszedése után abba maradt az 5 éve tartó hajhullásom. Eddig minden sz@rt szedtem rá, nem volt jó. Az állam és az arcom borostásodott, naponta kétszer kellett csipeszelnem, annyira erősen és gyorsan nőttek a koromfekete szőrszálak a fehér arcbőrömön. (Pont mint egy férfinek) Most hetente egyszer kell kiszedni, úgy lelassult a szőrnövekedés, és kiritkult az eddigi sűrű borostám. :) 23 éves lány létemre kezdem visszaszerezni az önbizalmam. :)

    Nem tudom, nektek miért nem volt jó, talán nem is ez volt a megfelelő gyógyszer nektek, de nekem ez kellett és nagyon bejött! :) Csak a levezetést kell nagyon nagyon óvatosan csinálnom, hogy ne jöjjenek vissza a kezdeti problémáim. :)

    VálaszTörlés
  18. Mint első fogamzásgátlót 21-22 évesen írta fel az orvos, nekem hajhullást nem okozott de hajszálereket, hízás igen, és majdnem tüdőembóliát, ha nem kaptam volna észbe és nem hagyom abba kb 3 hónap után. Már annyira köhögtem, hogy aludni sem tudtam, de nem tudtam mitől, mikor elolvastam a gyógyszer mellékhatásait, amit persze, jobb ha előre megtettem volna, mivel az orvos nem figyelmeztetett, hogy örökletes érrendszeri betegségekre való hajlammal a gyógyszer nem szedhető.

    VálaszTörlés