2009. november 30., hétfő

Minoxidil (Regaine)

-
-
-
Megjegyzés:
(1)A Regain 2%-os ecsetelőt érdemes kipróbálni, nekem azóta kezdett visszanőni a hajam mióta ezt használom. Drága ugyan (9000 FT/2007-ben) de megéri!!!
Szedjetek még sok cinket (legalább 15mg naponta). (szasza 79, 147)

(2) Azt hiszem ez is olyan, hogy nem szabad abbahagyni, mert minden kihullik, egyszerre (berka)

24 megjegyzés:

  1. ez érdekes!!! még nem olvastam utána:
    Neocapil v Regaine?

    "Magyarországon két minoxidil tartalmú hajszeszt találtam és kérem segítsen eldönteni, melyik szer hatásosabb.
    A Regaine hatóanyaga: 20 mg minoxidil 1 ml oldatban.Egyéb összetevők: propilénglikol, etanol, tisztított víz.

    A Neocapil tartalma: 20 mg minoxidil milliliterenként. Egyéb összetevői: 96%-os etanol, propilénglikol, tisztított víz.

    Ön melyik hajszesz alkalmazását javasolná? Azért kérdezem, mert árban jelentős különbség van a két szer között...

    a válasz: Kedves Erika! Nyugodtan válassza az olcsóbb készítményt! Ugyanaz van mindkét dobozban, csak más gyártótól származik, ezért az árkülönbség
    http://www.szakerto-valaszol.hu/szakertopage_questandansw.php?code=2

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Rovely vagyok és ezt a kérdést én küldtem el Erika névről egy szakértői oldalon...látjátok én utánajárok ám a dolgoknak, csak szeretek álnevezni :-) A minoxidil után keresgéltem, mikor észrevettem ezt a hasonlóságot, de szerintem a bőrgyógyász Hölgy is csak az interneten nézett utána, mondván vagy két helyen is a Regaine-t ajánlották, mikor kérdeztem de a Neocapil is van olyan jó, nem? És láttam rajtuk, hogy nem hallottak róla...mindenesetre én mostantól Neocapilt használok, bízva h a hatás hasonló lesz (szagra hasonló a két szer), mégis fura a nagy árkülönbség bár gondolom itthon "monopol" helyzetben volt a Regaine . Amúgy látok új babahajakat,de elvétve...kevés a boldogsághoz :), de fokozottabb a hajhullásom mint volt. Ennek az okát a hajátültetés doki is elmagyarázta, hisz a minoxidil (és feltételezem az aminexil is) úgy működik, hogy először hajhullást okoz, majd a kihullott haj helyén megindul a növekedés (6hónap minimum :-(...) A megkérdezettek majdnem 50%-a tapasztalt hajnövekedést, az ritkásabb helyeken. Én enyhe viszkető érzést is tapasztalok. Mindenesetre a szer elhagyásával visszatér az eredeti állapot. Én tartom, hogy a hajhullás okát kell megtalálni és azt kezelni, a minoxidil nem képes megállítani a hullást, csak serkenti új hajak kialakulását...egyelőre nem találtam meg én sem a hajritkulásom okát, de azon vagyunk :-)

    VálaszTörlés
  3. idézek: A bőrgyógyászom ajánlotta a Neocapilt, mint minoxidil tartalmú hajserkentő szert. De jelenleg nagyon durván hiánycikk, három hétig rendeltettem különböző patikákban, és nem tudták beszerezni. Aztán feladtam. Ugyanazt tudja amúgy, mint a regine, csak jóval olcsóbb.
    Kriszta

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok,

    Neten keresgéltem és találtam egy londoni klinikát, ahol 12,5%-os krémet használnak elég biztató sikerekkel.

    http://www.belgraviacentre.com/femaleminoxidil/

    VálaszTörlés
  5. Bár nem pont ide kapcsolódik, de találtam egy honlapot, ahol olcsóbban lehet rendelni hajnövesztő, hajhullás elleni szereket: http://www.onlyhairloss.com/female_hair_loss.htm

    sikeres keresgélést:))))))))

    VálaszTörlés
  6. A Neocapil iszonyat magas szeszfokkal van! ha elé egy öngyujtót tartasz égve persze :D akkor kb. 30cm-es lángot képes fújni! épp ezért annyira kiszárított a 3. használatra hogy azt el nem lehet mondani!! a hajam 100-assával hullott :((
    A rogain-tól pedig megfájdult a fejem mindég, nem szárított inkább mintha minden helyre rázódna azt kezdtem észrevenni de mivel mellékhatása volt le kellett tennem és nagyon szőrösödtem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem használ a Regaine,úgy látom sok babahajam nőtt,4 hónapja használom,de sajna én is azt tapasztalom,hogy más helyeken is szőrösödni kezdtem,pl:karomon erősebb lett a szőr,bajuszom is nőni kezdett,pedig előtte nem igen volt ilyen problémám.Sajnos az orvosok nem jöttek rá mitől hullik a hajam,de mindent megpróbálok.Együttérzek mindenkivel aki ilyen problémával küzd,lelkileg megviseli az embert.

      Törlés
  7. Én ma vettem meg a Regaine-t de nem merem használni mivel,azt írja mindenki hogy eleinte fokozott hajhullás és gyakori a szőrösödés! Nekem csak a ritkult a hajam és elvékonyodott a hajszálaim,és persze azért hullik, világosodik nem olyan a színe mit régen. :( 21 éves vagyok mit használjak hogy elmúljanak ezek a tünetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Krisztián! Elkezdted használni a Regaine-t? tapasztalat?

      Törlés
  8. Nekem 10 eve hullottki a hajam es most vagyok 20 eves.minden orvost bejartam nem tudjak az okat.egy trauma ert-halal eset- szerintem ott kezdodott sajnos.mit tegyek?mit hasznaljak?segitsetek!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Nevtelen

    Teljes hajullaskor mar semmilyen kulso szer nem hasznal, csak a hajbeultetes.

    Udv

    VálaszTörlés
  10. eladó pepi! megritkult haj elfedésére alkalmas,igazi hajból készült! kézi készítésű,természetes könnyű jól szellőző anyagba fűzve! írj bátran és meg beszéljük.több méretben kapható.húsz ezer forintól hatvan ezer forintig.dorina322@freemail.hu

    VálaszTörlés
  11. Itt van sok fajta hajhullás elleni szer, samponok is és hajszeszek is, meg lehet próbálni : http://www.vital-hair.hu/

    VálaszTörlés
  12. Az én csodás hajkoronám kb. egyharmada hullott ki alig egy hónap alatt, nagytudású bőrgyógyászok által felírt Metoject injekció miatt.
    Köszönöm szépen nekik!!

    VálaszTörlés
  13. Minoxidilt injekciós formában ,konkrétan a fejbőrbe beinjekciózva? Van e valakinek ezzel tapasztalata?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre én is kíváncsi lennék, mert találtam egy orvost, aki ezzel foglalkozik de igazán nem győzött meg mert érdekes módon semmit nem írnak róla a neten, 1-2 negatív kritikát kivéve. Nekem a fejtetőmön iszonyat megritkult a hajam és jó lenn3 tudni, hogx ez az injekció amilyen drága olyan jó is- e!?

      Törlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Helló Mindenki. Nekem is megvan egy Regain külsőleges oldat nőknek. Nem használtam egyáltalán , mert úgy döntöttem, más megoldást keresek hajhullásomra. Ha valakit érdekel esetleg, fél áron eladnám (6000Ft-ért). E-mail címem: tollkeeper7@gmail.com

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok. Ma kezdtem el a Minoxidilt a fejtetőmön pipettàval ecsetelgetni.Bízom abban, hogy nem potyog ki a maradék hajam is, hiszen így is alig tudom palàstolni, hogy a fejbőröm vilàgìt a hajszàlaim közül. Ha batàsos lenne,én nem bànnàm, hogy pepecselgetnem kell, de legalàbb végre nőnek érezném magam, hiszen borzasztó érzés ha egy nőnek nincs hajkoronàja.Ha kihullik a maradék hajam is, esküszöm többet utcàra sem lépek. ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves ahajamismilyen!Nagyon kíváncsi vagyok, hat-e a minoxidil! Várom a beszámolót! (Drukkulok!)

      Törlés
    2. Szia. Most olvastam a posztot és érdekelne, hogy végül mennyire hatott a minoxidil a hajhullás ellen? Sok hajad kihullott de új hajszálak nőttek? Köszönöm válaszod!

      Törlés
  17. Sziasztok! Nem tudom, jár-e itt még valaki. Nekem nagyon durván megfogyetkozott a hajam, évek alatt lassa-lassan...A Rogain hab nekem használt, mindenki mondja, mennyival dúsabb és erősebb, kb 8 hónapja használom,2-3 naponta. Az a problémám, hogy mr sehol nem tudom megrendelni, nem gyártják már talán. Kipróbáltam a Kirklandot, de ze meg szárít...Esetleg a Rogain oldatot használja valaki? Az is szárít? Köszi előre is a választ!

    VálaszTörlés