2009. november 30., hétfő

ricinusolaj

Ricinusolaj (sima)
Ár: 240-300 ft, 100ml Kapható: gyógyszertárakban (nekem úgy mérték ki, többet is kérhettem volna)
Kezelés gyakorisága: Heti 1-2x szabad, ajánlatos csinálni.

Mennyi időre elég? a 100 ml akkor 3-4 alkalomra (3-4 hétre) elég?
Mennyi ideig kell/lehet használni?

Használat: Először fel kell melegíteni az olajat, kb 20-30 ml-t. Én a radiátorra tettem, de forró vízben is lehet. utána felvinni a haj tövére, egy nylon zacskót húzni a fejre, körbetekerni felmelegített törölközővel, és elméletileg egész éjjelre rajtahagyni, de én kezdésként csak 3 órát hagyta rajta.
2X kell megmosni
a hajat, de én csak 1x mostam meg.
Nagyon szép fényes lett a hajam, nem maradt benne egyáltalán az olaj, balzsamot sem fogok használni mert az olaj nagyon puhává és fényessé varázsolta.
A reggeli fésülködésnél 2 szál maradt a fésűben. Nem hullott ki Tőle a hajam:). Ja és a szalicilies szesz által okozott sebeket is eltüntette a fejbőrömről.

Hatás: .. állítólag pár napon belül észlelhető lesz a növekedés. (anonimát idéztem, 1847) ... Nos, a ricinusról a tapasztalatom: A használat utáni napokban, főleg este a fejbőr erőteljes bizsergése. Nem zsírosítja a hajat, jobb tartás, balzsamot használjatok mert különben összeáll egy kicsit a vége. Ha csak a tövére kenitek, akkor elég 1x is megmosni, ha az egész hajra akkor 2x. Most centiztem le a hajamat a pajesznél. 17 centiről 18 centire változott a haj hossza, 2 kezelés után 1 hét elteltével. (anonima, 1943)

Megjegyzés: Amúgy zsíros hajra is lehet kenni, semmi baja nem lesz, sőt, lehet hogy kevésbé lesz majd zsíros! Nem kell megijedni az olajtól, elég tömény, sűrű olaj, így sokan gondolják hogy akkor még jobban zsírosít, pedig nem, és nem tömíti el a hajhagymákat, hanem megerősíti és új hajszálak is lesznek majd.
(Csigusz -t idéztem, hoxa)
én heti 1szer csinálom. Nappal is lehet :) lényeg hogy azért ne 2-3 órá legyen rajta, minél tovább van fönt annál hatásosabb. (Csigusz 79, 1831)

Szempilla növesztésére is jó, mindennap kell kenegetni (Csigusz 79, 1836)
Fültisztító pálcával viszem fel este lefekvés előtt. Alsóra is és a felsőre is, az egész pillára a tövére is . Másnap lemosom (anonima 1816) 6 kezelés után több millimétert nőtt!!!

74 megjegyzés:

  1. Már dunsztolódik a fejem. Bekentem az egész fejem be is masszíroztam, raktam egy tojássárgáját is bele. Estére meg lemosom. Hát kíváncsi vagyok az eredményre...Azt hittem zsírosnak fog látszódni a hajam a ricinus tojásos pakolástól, de egyáltalán nem. Szép fényes és nagyon jó lett a tartása, főleg, hogy göndör hajam van és úgy szokott állni mosás után mint a szénaboglya. Nem volt nehéz kimosni se, először langyos(majdnem hideg)vízzel kiöblítettem, majd samponnal átmostam. Úgy látom a korpa dogon is javított. Már csak annak örülnék még jobban ha a hajhullást is csökkentené. Megéri kipróbálni, már csak azért is mert nem kerül sokba és ártani nem fog senkinek, gondolom én;) (hoxa, corivica, 1978)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia göndör hajam van száraz korpás és nagyon hullik vettem ricinus olajat a gyógyszertárban de nem tudom hogyan kezdjek nki neked mennyire használt?!

      Törlés
  2. Rengeteg pénz elment a különböző hajcseppekre... majd egy idős hölgy tanácsára kipróbáltam egy "receptet". Ricinusolaj, tojássárgája, kevés konyak keveréke. Csodákat tett. A hajhullás a felére csökkent, rövid időn belül, a hajnövekedés felgyorsult. Ezt a pakolást hetente egyszer tanácsos végezni...
    Szemmel látható sok új haj növekedésnek indult. Főleg azokon a helyeken lehet látni, ahol a hajhullás a legtöbb volt. Azonkívül egyenlőre csak babysampont használok. Annak a hölgynek, aki ezt ajánlotta, volt egy műtétje, ezert egy bizonyos helyen le kellett borotválni a haját. A gyógyulása után elkezdte ezt a fajta pakolást és nemcsak a leborotvált reszen, de ahol már régebben is ritka volt a haja gyors növekedést észlelt...A gyógyszertárban kapsz ricinusolajat. Kevés olaj, egy tojássárgája, egy "slukk" konyak(nem inni:-)))). ), ezt a keveréket a fejbőrödre masszírozod, ha lehet jól bebugyolálod, hatni hagyod (én kb. egy óráig hagyom) majd többször a szokásos samponnal (babysampont használok)megmosod.
    (Mausi, hoxa, 60. beírás)
    Sziasztok!Köszönöm MAUSINAK nekem bevált a konyak-ricinusolaj-tojássárgája-keverék. Nem szűnt meg teljesen, de jóval kevesebb hajam hullik. (Panda, hoxa, 145)

    VálaszTörlés
  3. idézek: idézek: Én már másfél éve használom a ricinusolajos pakolást, tehát van hosszú távú tapasztalatom. Egy biztos, hogy tényleg nagyon jót tesz a hajnak. Amikor elkezdtem használni, már a második alkalom után megdicsérték a hajamat, hogy milyen szép csillogó és erőteljes. És tényleg az. De én az elején úgy kezdtem használni, hogy tojássárgáját, ricinusolajat és citromlevet kevertem össze, és kb. egy órát hagytam a fejemen állni. Aztán felturbóztam egy kicsit a cuccot. Adtam hozzá 5 csepp A vitamin olajat és 5 csepp Vigantol olajat, valamint belenyomtam egy E vitamin kapszulából is az olajat. Nagyon sokat erősödött ettől a hajam. Ezt heti egy alkalommal csináltam majdnem egy éven keresztül. Aztán megint módosítottam a receptet. Jelenleg már több mint fél éve úgy csinálom, hogy a pakolást egész éjszakára ráteszem a fejemre és fóliába, meg törülközőbe bugyolálom, majd reggel mosom. De most már csak ricinusolajat és mézet keverek össze, és ezt melegítem meg egy picit. A méz nagyon sok vitamint tartalmaz és nem csak belső használat során tesz jót, hanem a külső használata is nagyon egészséges. És azóta még finomabb a a hajam tapintása. Akinek van kedve, próbálja ki! De ne ilyen bolti kínai mézet vegyetek! Én kistermelőtől szerzem, az az igazi méz. Nem azt mondom, hogy nem ragad tőle a hajam, de elég csak egy pici belőle, aztán mosáskor meg a második lénél már teljesen kijön. Olvastam, hogy vannak, akik félnek az erősebb zsírosodástól. Nekem is zsíros a hajam, de abszolút nem rontott az olaj a helyzeten. Sőt, még van egy plusz tippem a zsíros hajra. :) Én minden hajmosásnál a második mosást úgy csinálom, hogy a tenyerembe öntöm a sampont, és rakok bele 5 csepp teafa olajat, aztán kb 5 percig mosom így a hajam, hogy jól belemasszírozzam a fejbőrömbe, végül alapos öblítés. Régen 3 naponta kellett hajat mosnom, ezzel viszont nyertem plusz 1 napot. :)Ja, és még valami. Mivel ezek a samponok tele vannak mindenféle káros anyaggal, ezért én babasampont használok, ráadásul a Rossmann-ban kapható, saját terméküket, amit nem nevezek meg mert reklám lenne. De szerintem tudjátok úgyis. :) Remélem tudtam pár hasznos dolgot még mondani. (hoxa, zsuko 84, 2009)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok!Én egy 18 éves lány vagyok!Nekem nagyon el van töredezve a hajam és nem akar nőni!Minden második nap ki kell mosni,mert nagyon bezsírosodik... :(Ha kimosom és megszárad olyan, mint a szénakazal, ezért gyakran kell vasalnom.. :(Hallottam erről a ricinus olajról.. szeretném kipróbálni!Olvastam pozitív és negatív válaszokat is és így nem merem annyira.

      Szerintetek egy próbát megér..?
      Segítsetek Köszönöm

      Éva

      Törlés
  4. idézek: ma én is bekenem éjszakára ricinussal, úgyhogy sok alvás nem lesz!:))
    nekem is nőttek babahajszálaim!!és nem is rövidek már!
    heti egyszer kenem, ez lesz a harmadik alkalom!!:)) (hoxa, 2648, scherman kati)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Leírok nektek egy nagyon jó hajpakolás receptet! Érdemes kipróbálni:
    Hozzávalók:tojássárgája,A-vitamin olaj,ricinis olaj,Panthenol(ami égésre van spray).Az olajakat receptre irassátok föl, mert úgy olcsóbb. Amúgy se vészes,de így jobb.Annyi A-vitamin olajat+ricinus olajat+Panthenolt tegyete bele,amennyi egy tojássárgája. Ezt keverjétek össze. A hajtőre kell keni, picit bemasszírozni,majd valami úszósapkát(gumisat), kell ráhúzni+törölközőbe becsavarni a dunctolódás miatt. Ezt kb.1óra hosszat hagyni és lemosni.Csodálatos fényes és erős lesz tőle a haj. Hajhullásra is nagyon jó.Egyébként a Panthenol tablettát hajhullásra is szokták adni.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Harcoló testvéreim! Most sokaknak segiteni fogok.seborrhoea, psoriasis (zsiros és száraz korpásodás )seborrehoeas dermatitis esetében gyakran lelki okokra vezethető vissza a betegség ( a fogamz gátl. elhagyása , terehsség stb nem ide tartozik) nem akarom hosszúra nyújtani , ha valakit érdekel leírom, amúgy belülről vitamint kívülről a fejbőr gyulladását megszüntető lemosót és nyugtatót , emellett 3x 0,5 mg frontit javasolok , melyet orvosi felügyelet mellett kell szedni , amennyiben a tünetek nem javulnak 3 héten belül a frontint el kell hagyni , a frontin mellett antidepresszánst, szorongásoldó beállitását kell megkezdeni , hogy a frontin elhagyása után a hajhullás tünetei ne térjenek vissza.Saját 1 éves kutatásom eredménye , nekem bevált.A ricinus jo legfeljebb heti 2x tojással!

    VálaszTörlés
  7. sziasztok
    én ma vettem először ricinus olajat mert neten olvastam róla és megtetszett...kiszeretném probálni de sok dolgot nem tudok róla és segitség kéne.. ha vki tud segítsen elöre is köszii

    VálaszTörlés
  8. szia, fentebb le van írva, túl sok minden mást nem lehet tudni róla. próbáld ki! :)
    -
    "először fel kell melegíteni az olajat, kb 20-30 ml-t. Én a radiátorra tettem, de forró vízben is lehet. utána felvinni a haj tövére, egy nylon zacskót húzni a fejre, körbetekerni felmelegített törölközővel, és elméletileg egész éjjelre rajtahagyni, de én kezdésként csak 3 órát hagyta rajta."
    -
    én magam nem vagyok ricinus rajongó - bár a haj állaga tényleg tök jó lesz! -, de nem teljesen megfelelően használtam. Pl. nem melegítettem fel előtte, és lehet hogy túl sok olajat kentem fel, egész éjszakára fenthagytam törölközővel körbetekerve.
    Reggelre rengeteg!!! kihullott hajszálat találtam. talán, nem szellőzött eléggé a fejbőröm?...
    szerintem először kevesebbet kenj fel (én csucsogósra hagytam) és ha felmelegíted kicsit, könnyebbe kenhető (én alig bírtam vele, de mondom, nem melegítettem fel), és talán először elég pár órát rajta hagynod. kezdetben csak törölközővel, aztán nylonnal is próbálkozhatsz.
    Írd meg, mi lett!
    Különben általában mindenki dícséri. Szempillára is.
    szia, berka
    Utoljára itt olvastam a ricinusról:
    "Catherine a hajára ricinusolajat ken, ettől olyan fényes és egészséges."
    http://www.napidoktor.hu/kivul-belul/egeszseggondolatok/7208/eperrel-sikalja-a-fogat-catherine-zeta-jones/

    VálaszTörlés
  9. szija
    azokat mind elolvastam :)
    tegnap probáltam ki először és ugy csináltam h fazékba tettem vizet megvártam mig felmelegedett enyhén és beletettem a 30ml üveget. Vártam egy kicsit míg felmelegedett és rákentem a hajtövekre bár nehéz volt mert ragadt hiába volt folyékony:) utána nekem még a hajszálakra is jutott, és maradtaz üvegben 15 ml kb s kentem a szempilláimra is kicsit. Ezután neylont tettem a fejemre majd rávettem egy sapkát, és ugy aludtam el benne...s ma reggel lemostam a hajamrol és a szempillámról.Úgy tudom h 2 kezelés után lesz csak észrevehető a változás.

    VálaszTörlés
  10. szia, remélem sikerrel jársz! :)
    (te nem találtál esetleg túl sok kihullott hajat, többet mint egyébként?)
    -
    ha a ricinus érdekel, a hoxa hajhullós fórumára mindenképp nézz be. kb 5 hónappal ezelőtt nagy sláger volt a ricinus, sokan kipróbáltuk. Rengeteg ricinus-rajongó írt az oldalra. (Hoxa.hu, fórumok, "Mi a hatásos hajhullás ellen?" talán ez a címe. Vagy: keress rá ugyanott a "ricinus" szóra!
    Írd meg, mi lett veled :)! Szia!!

    VálaszTörlés
  11. Szija! remélem énis:)
    Mióta használom a ricinus olajat egy héten kétszer azóta nem jön ki hajam a vizbe hajmosáskor.:)a szempillámon már lehet látni hogy nőtt, háromszori használat után, a hajamat meg még nem figyeltem meg:) mielött elkezdtem ezt csinálni lefotoztam a hajamat, de a kezelések után még nem csináltam képet hogy összetudjam hasonlítani. És köszi az oldalakat :) szija !:):)

    VálaszTörlés
  12. kiprobaltuk. a garatommal egyutt. a hajam fenyesebb,puhabb,remelem noni fog,remelem dusabb lesz. sziasztok

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Nkm göndör és eléggé zsiros a hajam! Növi is alig nöl!
    Ennyi problémára jo a ricinus olaj?
    Lécci segitsetek nkm

    VálaszTörlés
  14. 5dkg élesztő,egy egész tojás, 2-3evőkanál ricinus,jól elkeverve,dunsztkötés,1-2 órát rajtahagyni,sima meleg vízzel lemosni.Nem kell sampon,mert rontja a hatást,az élesztő és a tojásfehérje helyettesíti,nincs semmi zsírosság ,igy fejti ki a legjobban a hatását.

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok! már 6 hete használom a ricinus olajat és nem nő tőle a hajam, pedig úgy használom ahogy le van írva.fényes és csillogó. mit tegyek? segítsetek!!!

    VálaszTörlés
  16. Én is kipróbáltam a ricinus olajat,de csak a szempillámra.Nekem bevált pedig csak 1.5 hete használom.Mikor nincs kifestve akkor nem nagyon látszik a változás, de mikor meg kivan festve akkor igen ,mert nekem nem a sötétebb része nött hanem a világosabb.Nagyon hullott kb naponta 3 szál is:( és a használat után a kihullott szálak nem nöttek még vissza,(de nagyon remélem h igen)de a rövidebb szálak azok igen.Hála most már ha 2nap alatt 1 kihull.Smink lemosónak is nagyon jó, de én ugy szoktam használni h este felkenem a tövébe a szempillának és reggel lemosom.Én csak ajánlani tudom.és tényleg nem drága egyáltalán.

    VálaszTörlés
  17. hajhullást biztos hogy nem okoz?

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!

    Nekem régóta és elég intenzíven hullik a hajam. Ma kipróbáltam a ricinus olajat, 3,5 órát volt a hajamon, de egyelőre nagyon rosszak a tapasztalataim. Már amikor felkentem a hajamra, hiába melegítettem fel, úgy éreztem, annyira ragad, hogy minden maradék hajszálamat kitépi. Aztán amikor megpróbáltam lemosni, akkor nem sikerült teljesen. Mivel nagyon érzékeny a fejbőröm, nem használok hagyományos, vegyszeres samponokat, a Faith in Nature samponját használom. 2x mostam meg vele a hajam, de olajos maradt, így végül kénytelen voltam hagyományos sampont rákenni. Nagyon sok kihullott hajszál volt a lefolyó szűrőjében. :(
    Most azt érzem, hogy totálisan ki van száradva a fejbőröm és húzódik. Remélem ez elmúlik hamarosan.

    Nektek is volt hasonló tapasztalatotok? Mit csináljak legközelebb másként?

    Köszi előre is,
    Mandula

    VálaszTörlés
  19. Szia mandula én ugyanígy jártam!!!! pedig azon a fórumon, ahol ajánlgatták, mindenkinek csak jó tapasztalata volt vele. Én egyedül voltam a véleményemmel. Ugyanis, pontosan ugyanúgy jártam mint te! azóta nem használtam...
    de hátha jelentkezik valaki, aki meggyőz az ellenkezőjéről...

    VálaszTörlés
  20. sziasztok! :)

    én azt hallottam, hogy a ricinus olaj, ha más testrézre vagy bőrfelületre cseppen, akkor ott is szőrt növeszt. Ugye ez nagy butaság csak? :D
    mert szeretném használni, bár még nem mertem elkezdeni! :)
    Puszi: Cilu

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!
    És milyen sampont érdemes használni a pakolással együtt?

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok!

    Pár hete észrevettem, hogy iszonyatosan hullik a hajam. Egyik nap ráérősebb időmben összegyűjtöttem fürdés közben a hajszálaimat, összeszámoltam és 170 körüli volt. Sajnos most lett 15 cm vágva a hajamból, mivel dauerolás miatt teljesen tönkrement, kiszáradt a hajam.
    Nekem a forcapilt ajánlották, csak sajnos az elég drága. 3 hónapra (180 kapszula)majd 9000 Ft.
    1.Tudna valaki nekem árat mondani a ricinusolajra?
    2.Volt köztetek olyan aki folyamatosan használta és sokat nőtt tőle a haja (nem 1-2 cm-re gondolok) ?

    Andrea

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok! nekem az a kérdésem, hogy ti hogyan viszitek fel a hajatokra a ricinusolajat?
    Dóri

    VálaszTörlés
  24. Szia Dóri!
    Én tegnap próbáltam ki először és úgy csináltam hogy a tenyeremen egyenletesen eloszlattam és utána bedörzsöltem a fejbőrömbe majd a hajszálakra is raktam.Én csak egy órát hagytam fent és utána kétszer kellett kimosnom.De ma egész nap fogdosom a hajam annyira puha :D

    Szilvi

    VálaszTörlés
  25. sziasztok! én 3 hete-heti 2szer ricinezem a hajam. 2 evőkanál rici és 2 evőkanál napraforgóolaj a keverékem. mikróban felmelegítem, felkenem és kb 5 órán keresztül rajta is hagyom a hajamon. Mióta elkezdtem a ricinus kúrát, hullik a hajam -nem gyengén. Hamar zsírosodó a hajam, és félek,hogy a ricinus tömít ( mert a patikus is ezt mondta, mikor mondtam,h mire kell), és már nekem elég problémám volt az eltömődött hajhagymáim miatt.Szóval nem tudom,hogy ez az elején normális-e a hajam erőteljes hullása?! De kezdek kétségbe esni. Ha valaki tud valami jót szóljon! :D előre is köszönöm a válaszokat.!
    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Étolajat ne keverj bele mert az tömíti és zsírosítja a fejbôrödet. Nem szabad microba melegíteni. Este mikor reggel ràérsz tutira, hogy kimosd, akkor elôtte való este a hûtôbôl szedd ki, ragd a radiàtorra vagy csak az asztalra, hogy a hûtô hidege kimenjen belôle. Ha ez megtörtént akkor fésüld elôre a hajad, rakj a tenyeredbe és alaposan dörzsöld, hogy a kezed melegét àtvegye, kebd az egész fejed be, aztàn kicsit próbàld kifésülni és tûzd a fejed búbjàra, folpack, úszósapi ês fekvés. Reggel bontsd ki, meleg vìzzêl és samponnal addig mosd amíg ki nem érzed, hogy minden honnan kijött. Ez lehet 1-2 mosàs de tœbb is mert nem mindenki erôsen és alaposan mossa meg a hajàt, afejbôrödet is mosd meg de ujjaiddal dörzsöld, ne kœrömmel... Ha ez is kész akkor kész vagy. Nekem erôs hajhullàsom volt ricinus elôtt, utàna meg mikor ricinust mostam le akkor hullott ki az ami alapból kihullott, volna, 2-3 alkalom utàn viszon hétköznap és ricinus hasznàlatakor is csekély mennyiség hullot , kb a negyede. Sokkal erôsebb és több hajam lett kb 1-2 hónap utàn. Folyton dícsérik milyen szép és jó a hajam. Nem szabad nagyon semmivel sem keverni, fôleg nem màsik olajjal, a ragacs àllaggal nem lehet mit kezdeni. Akinek hajmosàs utàn is ragad, nem mosta rendesen. Aki így van az többször mossa meg egymàs utàn. Én heti 1x hasznàlom, ha nincs idôm akkor pedig két hetente. Napközben hasznàlom akkor minimum 5 óràt hagyom, de az éjszakai is az igazi. Ahogy olvastam a kommentelôket nagyrészt ôk rontottàk el a hasznàlatot. Aki nem bírja a szokvànyos sampont de avvl mossàk ki, ne csodàlkozzanak, hogy szàrad a fejbôrük, de az nem a ricinus hibàja, hanem nem megfelelô sampon hasznàlat. Amúgy mostmàr 350-400 ft 1 dl ricinus, persze patika vàlogatja. A patikusok meg nagyrészt szintén hasznàljàk.. akik lebeszélnek nem ismerik ezen oldalàt megfelelôen. Évek óta hasznàløm, zsíros a hajam de nem romlott semmilyen területen a hajam. Vannak olyan emberek akiknek nem minden hatàsàt fejti ki, mint ahogy a többi gyógyszer sem. Nekem mindegyik jó tulajdonsàga jelentkezett, egy rossz: gyorsabban kócosodik a hajam és éjszakai alvàs kényelmetlen a pakolàssal a fejemen. Remélem mindent leírtam amit csak lehet. És mindenkinek megvàlaszoltam a kérdését, gondjàt bajàt.

      Törlés
  26. Nem tudom ki kérdezte az árát, de én most vettem 30g-ot (1 alkalomra, kipróbálni szerintem elég lesz ez a mennyiség), 180 forint volt. :)

    VálaszTörlés
  27. Én nem ajánlom senkinek a ricinust, semmi baja nem volt a hajamnak, csak növeszteni akartam, elkezdtem a ricinuspakolást, és elkezdett iszonyúan hullani. Egy nap 200 szálat sikerült elhagynom. Persze, nem tudtam, mitől, így egy hónapig szenvedtem, mire rájöttem, abbahagytam, 2 napra rá elkezdett csökkenni a hullás (2 naponta mosok hajat, minden 2.-nál riciztem,ezért esélye sem volt alábbhagynia a hullásnak) egy hét múlva teljesen leállt a hajhullásom. Nőni gyorsabban nőtt, azt elismerem, de közben iszonyúan hullott is. Ja, és a hajvégekre kenve meg alaposan meg is törte a hajamat. Csak óvatosan!!

    VálaszTörlés
  28. Sziaasztok!Én olyan pakolást használtam,h ricinus es 1tojsárga+1kikonyak,és SEMMIT NEM HASZNÁLT!Sőt még jobban hullott hajam mig használtam.Bánfit és herba vitát es kovaföldet s revalidot használtam az sem használt.voltam már orvosnál is és semmi.aztan most neztek rendesen verképet és gyulladást találtak,aminek az oka a márciusban szerzett 6db fülporcpiercingem,mert ugy begyulladtak fajtak is ,de úgye nem szedtem ki őket:((( na most mar kint vannak es azota nem is esik ki a hajam,vagyis nem annyi mint előtte.kapatam gyull.csökkentöt remelem rendbejön.márciús ota a hajam 50szazaleka vagy meg több elhullott:(

    VálaszTörlés
  29. Ja,és nekem sem szebb sem fényesebb,se puhább nem lehet a hajam a Ricitől és nem is nőtt semmit.Szóval én már csak azt hiszem,amit látok...mki dicsér mindent még sem látok egy olyan embert sem akinek tenyleg hasznalt vna...

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok!

    Én tegnap próbáltam ki először a ricinus olajat!
    Először Sóborszessszel bekentem a fejbőröm, vártam egy fél órát, ezután felvittem a meleg ricinust az egész hajamra! Ragadni ragadt, de ez normális! Bedunsztoltam, majd reggel kiöblítettem kétszer! Nagyon puha lett,de hullik tovabbra is! Ezen viszont nem kell meglepődni, még jó, hogy az első használat után nem fogja megszüntetni a hajhullást! Mint minden kúrához és gyógyszerhez, ehhez is időre van szükség, hogy kifejtse a hatását!
    De arra is gondolni kell, hogy mitől hullik a haj. Én például vérszegény vagyok, ezért hullik. Szedek vitamint a betegségre és a fent említett szereket teszem a hajamra!Szerintem minden csak idő kérdése, de egy biztos: roszabb nem lett!! :)

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok!

    kb. 1éve szőkítem a hajam, általában csak a tövét festjük, és fél évente melírozzuk. A legutóbb azt mondta a fodrász hogy nem meri melírozni, mert sokat romlott a hajam szerkezete. Ezért kipróbáltam a ricinus pakolásokat, mindig másképp variálom. Nagyon sokat javított a szerkezetén, minőségén, fényén és 1 hónap után kétszer akkora lett a lenövésem mint előtte. Hullani előtte és utána se hullott jobban. Volt idő mikor nagyon hullott, kétségbe esetten kerestem a megoldást, és a miérteket mire kiderült hogy csak egy amalgántömést kell kicserélni másikra. Magánfogorvosnál tisztítással együtt 10 000 Ft-ot fizettem. Már csak az őszi hajhullás maradt, de ez csak 1-2 hét és állítólag természetes emberi dolog. Amire érdemes odafigyelni az a meleg. Én mosás után 1, max két nappal szoktam felrakni a pakolást ekkor még nem zsíros a hajam, átmelegítem hajszárítóval a hajam, a meleg hajpakolást rákenem, betekerem folpack fóliáva, sapkát húzok,törölköző tekerek rá álcának (sapkába elég kiábrándítóan nézek ki), és 2-3 órát rajtahagyom ,érdemes a meleg lakásban maradni. A sampon valójában teljesen lényegtelen mert ez már nem befolyásolja a hatását. Hetente egyszer elég megcsinál, 2szer nekem már időpocsékolás.
    Remélem van akinek segítettem.
    Puszik:Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia nem tudom meg olvasod-e.
      Erdeklne h miboo derult ki h az amalgam tomes a baj??
      Mert nekem is hullik, mar mindent kiprobaltam...semmi.
      Amalgamom van, de semmi baja...
      Te miert csereltetted ki
      Koszipacsi

      Törlés
  32. csak annak használ aki névtelen nem látjátok

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok,sokat olvastam már a ricinusolajról,ezért kipróbáltam,de nekem már a 2.hajmosáskor is főleg pokoli!!!hajhullásom volt.Eddig is szép volt a hajam,erős,a fényességét se tapasztaltam plusszosan mint a bevált balzsamomnál.Már egyszer ginsenggel megállítottam a hajhullást és rossz volt ez a ricinus próba.Igenis kell balzsam a kimosás után mert nem puhít és alig bírtam kifésülni pedig jól kimostam.A használata nem volt bonyolult,felmelegíteni,bedörzsölni,fólia,törülköző kb.3óráig várni majd jól kimosni,hát amilyen csodásan leírták,annyira az ellenkezője.

    VálaszTörlés
  34. vénynélkül kapható?

    VálaszTörlés
  35. Sziasztok! Én most vettem ricinus olajat,de nem igazán merem kipróbálni,így is hullik a hajam eléggé és félek hogy csak meg jobban megindul a hullás! mit hogyan csináljak? kérlek írjatok akkiknek tényleg megállította a hajhullást. És hogy használjam,mit keverjek hozzá? Előre is köszönöm! Bea

    VálaszTörlés
  36. ott egy csomó tanács meg vélemény, olvass vissza...

    VálaszTörlés
  37. Sziasztok! Én is használom pár hete a ricinus olajat. A receptem: Egy evőkanál ricinus olajba keverek egy kiskanál kókuszolajat, egy kiskanál szőlőmagolajat és pár csepp narancsolajat. Először bemasszírozom a fejbőrömbe óvatosan,hogy ne sérüljenek az újdonsült hajszálak, aztán a maradékot az egész hajamra rákenem. Húzok a fejemre egy nájlont és egy sapkát, 1-2 órát rajtahagyom és samponnal 2-szer megmosom, majd balzsamozom. Nagyon jó lett a hajam minősége!!! Persze lehet, hogy nem a ricinustól, hanem a többi E-vitamin tartalmú olajtól :-) Lehet hozzá keverni lenmagolajat vagy sárgabarackmag olajat is, vagy mandulaolajat, jojoba...stb,mindegy csak hidegen sajtolt legyen. Remélem segítettem :-)

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok. nő a ricinustol a haj?

    VálaszTörlés
  39. A hajtöredezés ellen is jó?
    O.

    VálaszTörlés
  40. Sziasztok!
    Műszempillám volt és ahogy leszedtem sajnos nagyon picik lettek a pilláim, nagyon sok kihullott:(
    Vettem ricinusolajat, de picit félek, h a maradék pilláim is kihullanak kezdetben tőle!?
    Mit csináljak?
    Maya

    VálaszTörlés
  41. Sziasztok! Régen hajhullásra Pathenol habot ajánlottak pakolásnak, vagy a tablettáját belsőleg, de most már a patikákban lehet kapni kimondottan hajhullásra panthenol tartalmú sampont. Van benne ginzeng és zöldte is, ami a vérkeringést segíti elő, a panthenol regenerál és hidratál. Jó a balzsamja is, mert nem zsíros, hanem vízbázisú. Mert ugye a szőke festett nem csak hullik, hanem a vége száraz, a töve meg zsírosodik.... Nekem legalábbis... (panthenol forte-ént keresd a neten, úgy fogod megtalálni)

    VálaszTörlés
  42. Sürgős. Lécci segítetek!
    Egészséges hajam van , nem hullik csak növeszteni szeretném. Elolvastam az előző hozzászòlásokat is ,de az lenne a kérdésem hogy : RÖVID IDŐN BELÜL SEGÍTI A HAJNÖVEKEDÉST?(nem 1-2 centire gondoltam!)

    nagyon fontos lenne és előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Csak olvasmányokra hagyatkozva tudom írni, és annál sem tudom, mennyi idő alatt hat: de a biotinra írják sokan, hogy nagyon nő tőle a haj.

      Törlés
  43. Sziasztok! Én 5 éve kemoterápiás kezelésen estem át. Teljesen kopasz voltam,-még szempillám sem volt.! Rendkívül kevés és vékony szálú haj nőlt vissza. :( Nekem az orvosom és néhány sorstársam javasolta a ricinus olaj használatát,és hála Istennek bevált!!! Ez legalább illatosítót nem tartalmaz,és a WU2-vel simán lemosható. Higgyétek el működik!!! A hozzá értő emberek azt mondják,hogy a ricinus használata kimondottan a jót tesz a hajhagymáknak,...haaa, -egy tő-ből,csak egy hajszál nő ki,-vagy egy sem. De csak hiúságból,mert (Te) azt szeretnéd,hogy 1 tőből 7 szál nőljön,ne csak 6,...-a használata fölösleges! A sűrű hajtól a fejbőr nehezebben szellőzik,és az olaj még erre rá tehet egy lapáttal,-ilyen módon,az egyébként jótékony hatású ricinus is okozhat hajhullást!

    VálaszTörlés
  44. Valaki azt írta,hogy "csak annak vált be a ricinus" aki névtelenként írt ide. -Hát én nem vagyok névtelen,de egyszerűen csak így tudtam közzétenni, így egyszerű! Tehát a ricinus,kemó után is nagyon hatásos!!! Használjátok bátran,heti 2x3-órában! bogermarti@gmail.com

    VálaszTörlés
  45. Sziasztok!
    Nekem fenékig érő, szökés-barna hajam van, nagyon vékony szálú. Szeretnék majd venni ricinus olajat, mert szeretném, ha nőne még , főleg a rövidebb hajszálaim - tudom, tudom, hogy már így is elég hosszú xd, de nagy mániám lett a minél hosszabb haj. Hajhullásra nem kell, mivel azt tavaly rendbe tettem - homoktövis kapszulával! ( : Nagyon ajánlom mindenkinek a homoktövist, hihetetlen, milyen jól visszafogta a hullást, szinte már kevés hajam hullik. xd
    Nem zsíros a hajam, nem korpás, talán újabban picit száraz, de igazából az lenne a hosszabbodáson kívül a legfontosabb, hogy erősödjön is. Szóval az lenne a kérdésem, hogy erősíti is majd a hajszálakat? Tudom, hogy vastagszálút az Atyaúristen se tud csinálni Belőle, csak kicsit erősebb legyen...

    VálaszTörlés
  46. Sziasztok!

    Én is kiprobálnám ezt a ricinuspakolást ,de nem merem olvastam hogy kihullik tőle a haj és hogy összecsomsódik nekem egészséges a hajam ,csak kevés és hajnövesztésre szeretném használni..ja és még egy nekem hőillesztéssel vannak benne mellirok és az nem probléma? vagy azzal inkább ne probáljam!! Léci minnél elöbb irjatok! Köszi!! puszii

    VálaszTörlés
  47. Szia!
    Csak röviden: én biztos nem használnék ilyen esetben ricinust.
    Sok biotin szájon át is gyorsítja a növekedést! És nincs vele semmi macera :)
    kori

    VálaszTörlés
  48. Sziasztok! Én ma este kentem fel a ricinus olajat, előtte is használtam már de a hajam minősége miatt a fodrászom a vágást javasolta. Most az államig ér a hajam és szeretném újra megnöveszteni. Heti 2x tervezem a használatát. Mennyit nőhet 3-4 hónap alatt?

    VálaszTörlés
  49. Sziaztok!Nekem is rettentően hullik a hajam és eléggé elvékonyodott.Csináltak góc kutatást de semmi.A börgyógyász irt vlami szeszt és sampont de nem igazán segitett.Szedem a biovane pluszt de nem látok nagyon nagy változást.Lehet türelmetlen vagyok 2hete csinàlom ezt a kurát de úgy gondolom csak a ricinussal kezelem ezután és folytatom a biovanne szedését.Majd megirom mire jutottam.Nem szeretném levágatni.Sziasztok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért vigyázz vele, én is akartam használni de megijedtem tőle mert sokan azt írták, hogy jobban hullt a hajuk sokkal mint előtte. Ezért most csak a hajam végére kenek. Két hét nagyon kevés idő, a hajhullás/növekedés hónapokban mérik. Minimum 3 hónap amíg a biovanne is hatni kezd!

      Törlés
  50. Sziasztok!Én egy 18 éves lány vagyok!Nekem nagyon el van töredezve a hajam és nem akar nőni!Minden második nap ki kell mosni,mert nagyon bezsírosodik... :(Ha kimosom és megszárad olyan, mint a szénakazal, ezért gyakran kell vasalnom.. :(Hallottam erről a ricinus olajról.. szeretném kipróbálni!Olvastam pozitív és negatív válaszokat is és így nem merem annyira.

    Szerintetek egy próbát megér..?
    Segítsetek Köszönöm

    Éva

    VálaszTörlés
  51. én ma próbáltam először. Hihetetlen hogy megmostam eddig, estére már elkezdett zsírosodni. Most hogy kipróbáltam a ricinust, hát abszolút nem zsíros ahogy eddig volt. És mintha az eredeti állapotába állt volna vissza. Gyönyörű a fénye, tapintásra erősebb. Nem hittem el hogy egy kezelés után ilyen változás lesz. Én egy sprays üvegbe tettem, kis vizet bele, ráfújtam a hajamra, hajszárítóval átmelegítettem és csak törcsibe tettem.
    noémi

    VálaszTörlés
  52. Nekem csak az a problémám, hogy akármikor bericinusozom a hajam, midig utanna egy joo pár hajszál kihullik... Eddig is hullott a hajam, de közvetlen utánna is... állitólag a gyenge hajszálak hullanak ki...nem tudom

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok!! :) Én ma este fogom kipróbálni először a pakolást. Igazság szerint nekem a hajnövekedéssel nincs problémám. Arra lennék kíváncsi, hogy a hajhullást csökkenti picit és hogy sűrűsödhet esetleg tőle a haj???

    VálaszTörlés
  54. ÜDVÖZLET MINDENKINEK!

    J. VECA mesélte egyik reggeli tv-műsorban: hajszépségv. nyert! Régóta barátnője ajánlására használja: 1 kanál Ricinusolaj, fele annyi virágméz,1 evők. Aole Vera lé. Hetente 2-3 alkalommal bemasszírozza a fejbőrét, egész nap fürdősapkat használ, vagy éjszakára még betekeri törülközővel. (Dunsztkötés).

    KEDVES SZOMSZÉDOMnak nagyon sűrű lett a haja kérdeztem mivel kezeled? Az alábbiakat használja több éve: 1 tojás sárgáját, uannyi Oliva olajat, ua. (hazai termelői) virágmézet összekever, ezt heti 2-3 alkalommal a fejbőrbe masszírozza, rá nejlon zacskót, majd törülközőt teker, egész napra, vagy éjszakára. Folyamatosan! Télen vigyázni a megfázástól!
    HATÁSOS!

    BODRYG

    VálaszTörlés
  55. Én kipróbáltam, de még jobban hullott tőle (több mint 4 hónapig használtam, hetente 2x). Most a csalánleveles, hagymás, citromos pakolással próbálkozom, remélem beválik :\

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok:)

    18 éves vagyok, azért kezdtem el kb 4 hete a ricinusos kúrát mert bár nagyon sok, suru a hajam és nem is vékonyszálú eléggé meggyengult at utóbbi idoben mert nem ettem rendesen. nagyon tört a vége és nagyon lassan nőtt(szerintem szinte semmit). régóta álmodom a hosszú hajról, nem vettem észre hogy nagyon feltunően megnőtt volna de alig törik a vége még ritka vasalás mellett is:) rengetegszer dicserik, kérdezik hogy fodrásznál voltam-e, sokkal szebb a fénye még akkor is ha véletlenul másfél hétig nem használom. biztos egyéntől fugg hogy hullik-e, nekem sose hullott és most se abszolút. Mindenképpen megér egy próbát!! én csak ajánlani tudom sokkal elégedettebb vagyok a hajammal:) még a barátom is észrevette hogy szebb pedig neki sose tunt fel semmi ilyesmi..:)

    VálaszTörlés
  57. Sziasztok! :D Én most próbáltam ki először kb..15perce van rajta.és bizsereg a fejbőröm ez normális kérlek segítsetek...minden féle dolgot olvastam erről a szerről de ilyen még nem..:P lécci ha tudtok írjatok hogy ez normális vagy nem...:S köszönöm....:)

    VálaszTörlés
  58. Sziasztok!
    Nekem a gyógyszertárban ajánlották a ricinusolajat,de amiket itt eddig olvastam,már nem biztos hogy ki merem próbálni!!Félek ha elkezdem használni teljesen kihullik a hajam!!!Esetleg nincs olyan aki ért ezekhez a dolgokhoz és tanécsot adna!!
    Köszi!
    Üdv:Timi

    VálaszTörlés
  59. Sziaszok! Én is kipróbáltam a ricinusolajat,volt jó tapasztalatom is meg rossz is egyben,3 mosás után apró hajszálak jelentek meg de sajnos rengeteg hajam kihullot,igy abba kellet hagynom.Egy hónap pihenés után ismént megpróbáltam és változatlan volt az eredmény,tehát az én hajamnak nem tett jót.Üdv.

    VálaszTörlés
  60. Sziasztok! :) Sok mindenki írta, hogy hullik tőle a haja... Egyrészt ez azért lehetséges, mivel a haj regenerálódását gyorsítja a ricinusolaj, de ehhez hozzátartozik hogy az elején el kezd hullani a haj.
    Másrészt, ha túl "ragadósnak" találjátok, rakjatok hozzá pl. olíva olajat! Rögtön megváltozik az állaga, kellemesebb és táplálóbb is! Egyébként pedig nem az egész hajra kell felkenni, elég csak a hajtövekre kenni. Ugyanígy hat szempillára, szemöldökre is. Nekem teljesen bevált, már 2 hét használat után is! :)
    Próbálkozzatok, ártani biztosan nem árt, Szép napot! :)

    VálaszTörlés
  61. kb 1-2 használat után hány centit nő?

    VálaszTörlés
  62. Én ma próbálom ki először, 1dl-nek az egyharmadát tettem bele + 3-4evőkanál Olivaolajat
    Remélem nem fog hullani tőle :( eddig ilyen problémám nem volt, csak a növesztés miatt kezdtem el használni

    VálaszTörlés
  63. Sziasztok! Nekem 2alkalom volt még csak ,de szeretném folytatni. Hajhullást legalábbis drasztikusat nem észleltem,pedig be van gyulladva a fejböröm. Nekem dùsabb lett a hajam,de mivel beteg a fejem igy mást nem tudok rola még írni. Babahajam olyan mintha nőtt volna :)

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok! meg mostam tegnap vele a hajamat rajt hagytam 2 órát és amikor mostam le akkor nagyon sok hajszálam ki hullót!

    VálaszTörlés
  65. Nézessétek meg a fogazatotokat. Nekem huszonkét évesen találtak még tejfogat, azt húzták ki, de kivették a manduláimat is, és a kettő együtt szüntette meg a foltos hajhullás. A ricinus jó. A pillákra is. Tojással és mézzel keverve még nem próbáltam, de az sem lehet rossz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.miert vettek ki a mandulad?mi osszefugges van a foltonket elhullt hajhoz? En is erre lettem figyelmes hogy egy dbka reszen nem volt haj.... Megijedtem persze..de azota eltelt harom het lassan s ugy latom h növekszik kicsidenket....most ricinust tettem de nem hagytam sokat.feltem nehogy kar tegyek.de meg nem lattam sok hajszálakat...ezt ugy olvastam hogy havi 2,3alkalommal szabad...szoval mindent mertekkel..udv.erika

      Törlés
    2. Nekem már szinte összenőtt a számban, ha kinyitottam. Többször gyulladásos volt. Szóval foltos hajhullás miatt mentem a körzetihez, és ő küldött tovább. A mandula ha beteg hatással van a gyomorra, ha egy kicsit feszült és ideges vagy, az is fáj, a mandula meg fullaszt, mindig a nyakamat éreztem, mindig a nyakamat fogdostam. Bár sokan mondják annak is megvan a maga szerepe. De ennek már vége és nem is hiányzik. ILA

      Törlés
  66. Lányok!
    Én 1 hónapja használom, az elmúlt sok hajszálam kijött...talán az a baj, hogy nem melegítem fel előtte? Segítsetek, adjatok valami tanácsot!

    VálaszTörlés