2009. július 27., hétfő

Te most mit használsz?

Írd meg, jelenleg mivel kezeled magad, milyen készítményeket használsz? Milyen módszerrel próbálkozol?

49 megjegyzés:

  1. én per pill.
    - tulasi krémet (pakolást) használom (2.hete)
    - barna kölest (ursaat) kezdtem el enni (tegnap)
    - egyébként 2 kerastase kúra közötti "szünetben" vagyok. (ez valamennyit visszahozott, de nincs átütő siker) (2009. szept óta használom)
    - kerastase sampont használok

    VálaszTörlés
  2. Javaslat:
    - Silicea gél belsőleg. Silicea gél külsőleg, hajmosás előtt, fejbőrre. (előtte próbáld ki az arcodon, nagyon szépen rendbeteszi. Az arcon sokkal hamarabb meglátszik, de a hajnál a lenövés mértékével együtemben kezd látszani. Hivatalos oldalon érdemes utána olvasni. És igaz, hogy kell a több hónap... )
    - Forcapil/ vagy valamilyen vitaminkúra
    - Magnézium és B6 vitamin
    - Vastabletta
    - Calcium (nekem pezsgőtabletta)
    A silicea megnöveli ezen szerek felszívódását.

    Egyrészről nekem rendbetette a gyomorpanaszokat, ami kihatással volt a bőrre.
    Nálam nem volt hajhullás, de egyszerűen nem is nőtt olyan ütemben, mint ahogy hullott (15 éves történet). Szóval lassan kikoptam hajból... Most ott tartok, hogy az állaga megváltozott, van fénye, nem zsírosodik a fejbőröm.
    Vannak babahajak. Korábban is volt, de nem maradtak meg. Most azok már 3-4 cm-esek.

    VálaszTörlés
  3. amit használok:
    -alpicort F
    -plantur39 hajszesz
    -plantur39 kapszula;
    -szőlőmagkivonat;
    -forcapil;
    -vichy dercos sampon.
    szóval próbálkozom

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! nekem is hullik a hajam, de diffúzan vagy inkább androgénül:)
    Túrom a netet ez ügyben és erre az amerikai oldalra találtam, ami elég meggyőzőnek tűnik.
    Főleg foltos hajhullásra, de mindenfajtára ajánlják a szereket. Elég húzós az ára és a beszerzése sem lenne egyszerű, de nézzétek meg!
    talán a pepiket kiváltja:)

    http://www.calosol.com/index.php

    Sok sikert, ha valaki kipróbálná!
    Ida

    VálaszTörlés
  5. Hali,
    rágoogliztem a carosolra.....hát nekem nem tűnt annyira egyértelműnek. A második megjegyzést ajánlom Mindenkinek..sajnos elég sok gyártóra rá lehetne húzni:)
    http://www.alopeciaworld.com/profiles/blogs/has-anyone-had-any-luck-with

    VálaszTörlés
  6. hoppácska, hát köszi hogy feltetted!!!
    -
    Amikor megnéztem az oldalukat, nem találtam elég meggyőzőnek.(nem derült ki, hogy mi is ez tulajdonképpen. Az előtte-utána fotók mutatósak, de az még kevés.) Így főleg!)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok
    Egy ideje olvasgatom a blogot, kb 7-8 éve hullik a hajam, nem egyszerre hirtelen hanem szép fokozatosan ritkult meg. Kipróbáltam bánfit, semmi, revalid, semmi, bőrgyógyász által felírt csípős paprikás hajszesz+ spéci kikevert sampon, semmi. Jelenleg Oltre sampont használok kb 3 éve, állapotom nem vészes de mégis "ritka szép hajam van" ahogy a barátaim fogalmaznak. :)
    Eme blog hatására tegnap beszereztem egy Ilzsu-t, bizakodva várom hatását! :)

    VálaszTörlés
  8. sziasztok.

    Lánykám kb. fél éves hairclinik kúra után van, ami úgy vettük észre, nagyon sokat segített. Öt éve először csak minimálisan hullik a haja. Most szünetet tartunk, de fél év múlva mindenképp újra kezdjük a kúrát. Vagy szükség szerint....
    Addig is elkezdtük a "külső" kezelést. Heti egyszer dr.immun hajszesszel masszírozom be a fejét, hajmosás előtt pedig Herzéria pakolást kezdtünk használni.(köszönet berkának) :)
    Ez csak így leírva macerás, gyakorlatban percek alatt megvan.
    Nem akarom elkiabálni, de sokat javult a hajminősége is.
    Ráadásul ezek természetes összetételű anyagok, nincs korlátozás a használatukban.
    Szép hajkoronát kívánok Nektek, Isten áldásával. :)
    Éva

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok4
    már 3.-ra próbálom elküldeni a szöveget de valami van az internettel és eltűnik az egész.
    TAMANU olaj és UBORKAMAG olaj pakolás ként.

    VálaszTörlés
  10. Tavaly március óta hullik, potyog a hajam. Sajnos későn is kapcsoltam, azt hittem a normális vedlés. Legelőször jött (2010 juli)a vas+b komplex, babe sampon,dr.immun szesz,mosás előtt bánfi, majd a varga, ráadásként hairclinik és biotech womens hair... vitamin, cink , ilzsu, most épp forcapil oldat, cinket és a vasat szedem még.
    Ezekből a HC lassította a hullást, a womens hair-től gyorsabban is nől a hajam. DE nem látok új hajszálakat. Tudtok valamit ami nem hosszában növeszt, hanem keresztben??? Segítség!!! Help! Hilfe!
    Üdv! kori

    VálaszTörlés
  11. Mindenkit üdvözlök!
    Én 56 éves vagyok .1 éve azt vettem észre,hogy ritkult a hajam egy nagyobb kopsz folt is lett a fejem oldalán.
    Elkezdtem használni kb 2 hónapja a
    Bánfi hajszeszt( én naponta)
    a Ricinus olajat is vettem .
    A vastablettát szedtem Feroglobin B12 kapszulát
    jelentős javulást tapasztalok a kopasz területen elkezdett nőni a hajam újra!

    Csak most Jártam bőrgyógyásznál Ő góc vizsgálatot javasolt ( csak most kezdem el)
    Hormon szint Is fontos ,lehet hogy az is közrejátszik a haj hullásban.
    Esetleg a hajfesték is gyanús lehet allergiás reakció okán kihullik a haj.
    Üdvözlet mindenkinek:Gabriella
    kutatom az okát

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok,

    én még a "nem hiszem el, hogy ez történik" fázisban tartok, rémképek kínoznak, de próbálok nem stresszelni, h legalább ne rontsak ezzel én is a dolgokon.
    2 hónapja vettem észre, hogy 2 hét alatt történt egy nagy ritkulás, de fontos vizsgák egymás-hegyén hátán, így a kezdettől meglévő pánik ellenére is csak félig tudtam, tudok ezzel foglalkozni. Így csak egy mikorkamerás vizsgálaton, egy nőgyógy és egy bőrgyógy vizsgálaton vagyok túl, utóbbi kettő erősen megkérdőjelezhető eredménnyel - nincs diagnózis, de úgy jöttem el mindkét helyről, hogy hülyének néztek, vizsgálat nevetségesen ímmel-ámmal, a széttárt karok mellé sok-sok attitűd és lekezelés, ill. bőrgyógy: "hát kenegesse, ha ettől jobban érzi magát" <= így kaptam végül

    1.)Alpicort F-et.
    Nem diagnózisra, hanem kb a "lelkemre".

    /A sztori csak azért, hogy diagnózis híján rohadtul nem érzem magam biztonságban, kb csak Reménykem, h semmi amit rámaggatnak, nem árt többet./
    Egy hete a rémálmok állandósulása után végül mikrokamerás vizsgálatra mentem, és ott egy

    2.) 3 lépcsős (1.sampon, 2.hajfürdő (="pakolás"), 3.utókezelő ampulla (nem lemosandó) ) szettet kaptam (Trichocenter a hely - a látott tünetek kezelésére lett összeállítva, ami ha jól halásztam össze az elhangzottakból: seborrhea, zsíros korpa, ettől (nagyon enyhén) irritált-begyulladt fejbőr, ami agy együtt "nem hagyja a hajhagymákat lélegezni-tápanyaghoz-vízhez jutni" stb .)

    Az "olvasmányaim" a témában oda vezettek (pont mára), hogy beadtam a derekam a gyógyszeripari készítményeknek, így mától szedek:

    3.) szelént
    4.) MERZ-et
    5.)Grapefruit mag - cseppeket
    6.) SPirulina alga-tablettát

    Illetve, kb 2 hónapja, a tünetek kezdete utántól, szedek

    7.)B komplex vitamint
    8.) Q 10 koenzimet (utóbbit apukámtól (70-en túli) kaptam, ő évek óta szedi, és ha abbahagyja, pár hét múlva lazulni kezdenek a fogai, szóval ez beváltnak tűnik, legalább hat valahogy, valamire)

    Tehát utóbbi kettőnek (B vit, Q10) már lehet, h van vmi hatása, ha más nem, talán mérsékli?!?! Ezt ugye nem tudom, mi lenne nélkülük. De nem merem abbahagyni.

    És amúgy sem eszem sok szemetet, de mostantól tripla odafigyeléssel nyers zöldség, gyümölcs, ezerrel.
    Biztos ebből is látszik a kétségbeesés, úgy vagyok vele, h rettegek, és kb mindent benyalok, ha arról van szó, h megőrzi a hajam (és visszanöveszti a már elvesztettet - diffúzan ritkult meg, de elöl jobban látszik), tehát valszeg ideális célpontja vagyok én is az erre specializálódott szolgáltatóknak.
    Egy skizofrén helyzetben érzem magam. Riaszt a szteroidok, hormonok hatása (szárít, + mellékhatások - ez ugye nem lesz jó a seborrheára), nem akarom sokáig használni... de kb bármit megtennék, ami használhat, mert nem hiszem, h "túlélem" a hajvesztést.
    Úgyhogy a feles kompromisszumnál tartok: hiába húz a szívem (eszem) a gyógynövényes cuccok felé, úgy érzem legalább még most egy kicsit elbírja a fejbőröm a szteroidot, és talán addig nem is árt annyit...
    De nagyon szeretnék egy korrekt diagnózist, és a nagyon közeljövőben kérek egy vérvizsgálatot.

    Minden jót és kitartást Nektek, és ha majd lesznek "felmutatható" eredményeim, beszámolok.

    veller

    VálaszTörlés
  13. hi veller.

    Várom a beszámolódat. Ha jól értem 2 hét alatt ritkult meg láthatóan a hajad? Ha lesz diagnózis írd meg légyszi.

    üdv, Éva

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok ismét :O),

    először is, köszönöm Éva a választ, a kérdést...!
    Egy kicsit bővebben válaszolok, reménykedem, h nem veszi senki zokon.. Igazából senkivel nem tudok erről a "magam szintjén", a megértett félelmek szintjén beszélni, szóval azt hiszem, ez tettenérhető lesz. Magyarul, köszi, h leírhatom, még ha nem is jön semmi válasz.


    Nem sokkal az előző levelem után írtam még egyet, de eltűnt a küldéskor, és nem volt erőm újra beírni.

    Ami azóta történt:

    -vérvétel => valami nyom, kissé magasabb TSH, még a normál tartomány legmagasabb értékén a süllyedés, és kissé magasabb lymphocyta, egyéb kisebb érték-eltolódások. Nagyon nem értem, h melyik mennyire gáz, nyilván, és vakon rábíztam magam az orvosokra, hogy hát csak mondanak valamit, ha a "pontokat összekötve" kialakul vmi elképzelés. Beutalót kaptam endokrinológiára, de 2 közül egyik se említette se a süllyedést, se a lymphocytát - nem is kérdeztem rá, ld. ráhagyatkozás, bizalom... Mivel az endokrin-ra időpont aug. végére lett volna, ezen a ponton ott helyben leomlott minden lelki pajzsom és bevallom, percekig csak sírtam, lenyomott szorongás-türelem egy perc alatt a felszínre került. Ezért pár nappal későbbre kerestem egy magán endokrinológust, természetesen fizetőst- ez mostanra már világos lett, h pusztán egy kezdeti vizsgálatra (ami még nem is a kezelés kezdete) nem tudok több szorongás-kezelő elfojtással várni.


    folyt.

    VálaszTörlés
  15. 2.

    Igazából pusztán az, hogy tettem lépéseket (vérvétel, meg még egy mikrokamerás hajvizsgálat, a samponkáim, vitaminok, esténként valeriánás tea, csalántea, levendulás tusfürdő - tehát látjátok, komplex külső-belső-medikális - és léleknyugtató kezelés-csomag) időlegesen egy kis "levegőt" adott. Megkockáztatom, tényleg megnőtt bennem a megengedő türelem aránya, ha nem is megnyugvás szintig, de pl a rémálmok 2 hete nem kínoznak. Viszont most, mielőtt írni kezdtem, megint vagy 15 percig keresgéltem kis hajszálakat, mert megint megláttam, önkéntelenül, némi ritkulási változást, főleg elöl.... Valójában azt érzem, hogy senki, még a magánorvos sem vett igazán komolyan - hiszen tényleg "semmi bajom", tisztában vagyok vele, h nem életet veszélyeztető a dolog, csak egy kis ez-meg-az eltolódás van a vérben. És tudom, hogy SOKKAL nagyobb problémákkal küzdenek emberek nap mint nap, én meg "mit nyavalygok a kis esztétikai problémámmal" (ezt senki nem mondta így ki, de totálisan ez jön visszajelzésként, tompítva, ill. a hipochondria gyanújának fuvallata is megcsapott elég erősen - szal akit nem felhúz a miniatűr kis problémám, az lekezel :)...).
    Csak nyilván én itt kucorgok a kérdőjeleimmel, amik néha szorongásokká csúcsosodnak (ill. egyszer egy hajmosás után asszem egy kisebb pánikrohammá, ahogy néztem a remegő ujjaimra tapadt hajszálakat - ezt nyilván nem kell itt senkinek ecsetelnem...). A szorongás onnan jön, h nem tudom, hogy MI történik, hogy ez egy folyamat kezdete-e, és most még lehet, hogy lehetne tenni valamit, később meg már talán nem, csak épp a "tutujgatással" elvesztem pont azt az időt, ami később fontos lehetett volna. Nyilván nem vesznek komolyan, mivel nincs tányérnyi kopasz folt a fejemen, viszont a ritkulás az laikus számára is látható, nem csak nekem...

    folyt.

    VálaszTörlés
  16. 3. (utsó) És amúgy nem is kifejezeten önző szempontból, hanem emiatt a blog miatt is, sokszor eszembe jut, hogy valami hihetetlen sok ember küzd hasonló problémával. Az utcán járva, elképesztű, néha teljesen elhűlök, mennyi nő... És magamat most nem sorolom a legvészesebb esetek közé, teljesen egyértelmű, hogy ha van is, lesz is nálam valami, akkor még a legeslegeleje az útnak, szóval ezt inkább globális megállapításnak szánom. Valahol "értem", vagy inkább látom, hogy miért nem ugrik egy orvos rá egy ilyen jelre, hiszen nem vérzik, nem fáj, nem fog senki 2 héten-éven belül meghalni. Tehát a diagnózis, a kezelés nem életmentő - viszont az életminőséget és a pszichés egyensúlyt valami olyan szinten tudja befolyásolni, rontani, hogy emiatt mégsem "értem", vagy nem értem meg, hogy hogy nem lehet ezt komolyan venni az első pillanatban, és mindent elkövetni, h bazi gyorsan elcsípjenek egy folyamatot az elején. Nagyon nagyon reménykedem, hogy szerencsém lesz és valahogy mégis találok egy orvost, aki felsorol nekem pár lehetséges okot, és vagy megerősíti, v kizárja. Ez még nem is a kezelés, csak hogy tudjam.. hogy mit várhatok.

    Én a magam részéről most úgy megyek tovább, hogy kell kérnem nyaki UH beutalót, ill. lesz még egy vérvizsgálat, amiben végre lesz férfihormon-szint is. (Az Olvasók nyilván nem lepődnek meg, hogy az internetes tudáskatalógust már sok éjszaka alatt átnyálaztam, szóval az 54.268 lehetséges ok mellett ez is a kezdetektől itt motoz bennem.)

    Legközelebb tényleg igyekszem már kész tényekkel jelentkezni. Most félretoltam a kérdést, tevőlegességben legalábbis, mert nagyon mással kéne foglalkoznom. De így is remélem, h mondjuk max (nagyon max...) 1 hónap múlva mindent tudni fogok.

    Azóta is megy minden étrendi dolog. 1 hétre leálltam az alpicort-tal, győzött a szteroid-fóbiám, de tegnap újrakezdtem. És egy orvosi megjegyzés miatt lehet, h naponta fogom, mégis.. (endokrinológus: "lehet, h ha nem használja napontaa, nem éri el a hatást" ) <= teljesen hátrahőköltem ettől. Mindegy, hát... tudja, mi van a szerben, ismeri a hormonokat is, és nem sikoltozott, h azt rakom a fejemre, szóval... most megint hajlok rá, h elhasználom, aztán addigra úgyis lesz vmi.

    Továbbra is minden jót Nektek, és amennyire elszomorít, h "van" ez a blog, annyira örülök is, mert nekem fogódzó, innen indultak az olvasmányaim.

    veller

    VálaszTörlés
  17. Szia Veller.

    Köszi a beszámolót. Igen, én is azóta veszem észre az utcán az "érintetteket" mióta engem is érint. Vagyis nem engem, hanem a lányomat.
    (bárcsak inkább engem érintene):( A fenti menüsorban, a személyes történetekben már megírtam a mi kálváriánkat, ha érdekel nézz bele. Sok-sok próbálkozás után találtunk egy szert (hairclinik) ami nekünk segített. Ma már tudom, hogy ez is csak rendszeres kúraszerű szedéssel használ, de legalább van remény....és természetes eredetű.
    Várom a további beszámolódat. üdv, Éva

    VálaszTörlés
  18. Kedves Éva,

    igen, olvastam a történeted, még úgy egy hónapja, amikor a blogot találtam - csomó szófordulat meg is maradt bennem belőle :).
    Igazából vettem ma egy hair clinic-et, 30-ast, miután olvastam a leveled. Ilyen minden mindegy alapon.. hátha pont az van benne, ami ezeken a hagymákon is segít..
    Igazából elég rosszul vagyok. Ma félbehagytam valamit, pedig ez most nem fér bele, h csak úgy kiejtsek dolgokat a kezemből csak mert rossz bőrben vagyok, de végül jöttek a könnyek, és pár perc múlva feladtam. Úgyhogy holnap kérek UH-ra beutalót, és megpróbálom kikönyörögni, h minél előbb legyen a vérvétel a hormonokra.

    Megkérdezhetem esetleg, h nálatok mi történt az utóbbi időben? Lányod hajával... azt írod, h ma már tudod, h csak rendszeres kúraszerű szedéssel hat - ez azt jelenti, hogy amikor szedi, akkor (és csak akkor?) nem ritkul tovább, tehát a hullást állítja meg, vagy növögetnek új hajszálak is? Remélem, lányod jól van / jól viseli, persze nem tudom teljesen megítélni, hogy most hol tartotok, de gondolom nem véletlenül jársz vissza a blogot olvasni. Mindenesetre köszönöm a leveled, és azt is, hogy leírtad a történetetek.
    Remélem, hogy az eredményetek tartós, ill. hogy jól van a lányod.

    veller

    VálaszTörlés
  19. Még valami -
    még kb 3 hete elmentem odáig, hogy egy magánklinikára bejelentkeztem, ahol hiperszuper vizsgálatot ígérnek, és mindenféle orvos állja körül a kérdést (gondolom rögtön az illetékes szakorvoshoz kerül a dolog). Az utolsó pillanatban lemondtam, mivel úgy éreztem, h nem adtam még semmire sem időt magamnak, hogy hasson. És 20e Ft a vizsgálat... :/... De azt hiszem, ez sem várat magára sokat.

    VálaszTörlés
  20. És folytatva a mit használsz rovatot:

    Most vettem:

    La Roche Posay sampon, KERIUM - zsíros korpára.

    "...finom mikrohámlasztó hatás... segíti a fejbőr természetes hámlását...Tisztító hatóanyagai visszaállítják a fejbőr fiziológiai egyensúlyát, meggátolják a korpa kialakuláát és a viszketést. Cink-PCA hatóanyag együttes szabályozza a faggyútermelést(...) gyakori használatra... tisztít anélkül, h szárít..."
    Hmmm... cink... az mintha jó lenne, belsőleg is a hajnak, úgy rémlik... vagy csak ahiszékenység, már nem tudom.

    Nem tudom, ettől hullik-e a hajam, nekem nincs effektíve az a brutál klasszikus zsíros korpám, de az tény, h nagyon zsírosodik a hajam, és talán ez is befullaszthatja a hagymákat. És más termékek tőlük nekem eddig jók voltak... 40-es naptej évek óta, meg zsíros bőrre arclemosó, és ritkán a testápoló, és ezektől nem viszketek. Úgyhogy most a máregdrága sampont fogom tesztelni - remélem a zsírosodásra hat.

    VálaszTörlés
  21. Szia Veller!

    Van már valamilyen labor eredményed? Írtad, hogy nehéz vizsgák előtt/után vagy. Mit tanulsz?
    Köszi a kérdést, úgy látom jól van a lányom. Legalábbis nem a hajhullása tölti ki a gondolatait. Úgy terveztük, hogy fél év szünetet tartunk a hairclinik kúrával, de nem várjuk meg a szeptembert. Amíg szedte, minimálisra mérséklődött a hajhullása, (szerintem normál mértékűre) de most megint kicsit hullik. :( Kiürült a hatóanyag a szervezetéből?
    Ezen is agyaltam, hogy mi lehet az a vitamin, nyomelem, ásványi só, stb., ami amúgy normál körülmények között hiányzik a táplálkozásából és a kapszulában megvan?
    Mindenesetre elkezdjük újra, és ha megint beválik, akkor legalább tudni fogjuk, hogy hiánybetegségről van szó.

    Az UH ultrahangot jelent a leveledben? Nem egészen értem. Pajzsmirigy ultrahang?
    üdv, Éva

    VálaszTörlés
  22. Kedves Éva,

    Azóta nem sok előrelépés van (lépés igen, csak nem előre).

    igen az UH az ultrahang, és nyaki, és igen, pajzsmirigyet néznek vele, elnézést a rövidítésekért. (Amúgy azt hiszem hivatalosan úgy hívják, hogy "nyaki erek" ?! ultrahang, mivel általában nyakon az ereket (pl meszesedés) néznek vele, de hallottam valahol, hogy kontrasztanyagal pajzsmirigyet is. Van rá beutalóm, de semmilyen érvelésre nem kaptunk időpontot aug. vége előtt. Én összeomlottam, anyukám közbelépett, ezért úgy néz ki, hogy valami ágas-bogas kapcsolaton keresztül elérte, hogy jövő héten mehetek, máshova, ahol nem is ez a profil, de megcsinálják.

    Nőgyógyásznál voltam azóta megint, de nem tud ő se mit kezdeni velem vérleletek nélkül. _Teljes_ hormonális lelet kell, pajzsmirigy és nemi hormonokkal, de erre is csak jövő héten tudok menni, és erre is csak úgy, hogy anyukám kiharcolta, szintén máshol (én per pill nem tudok harcolni mert ahogy ez kerül szóba, elsírom magam, úgyhogy ő beszél, ő telefonál).

    Egészségügyi főiskolán tanulok. Nyilván lehetne fokozni az iróniát, pl ha endokrinológusnak tanulnék.

    Hát elgondolkodtató amit írsz.. fuh sajnálom, hogy megint hullik kislánod haja, és abszolút értem, hogy a végére akartok járni, h a hair clinic-kel van-e vmi összefüggés, szóval a helyetekben én is visszaállnék rá!! És igen, egy szempontból tényleg megnyugtató lenne, ha végre egyértelműen látszana az összefüggés a szer szedése és a hullás csökkenése között, de talán érdemes hivatalosan is utánajárni, hogy ha hiánybetegség, ahogy írod, akkor pontosan mi hiányzik. És miért - nem eszik belőle vagy nem tud felszívódni, csak akkor ha van vmi segédenyag, amivel feltúrbózták a h.c.-et.

    Az egyik felem a mai napig azt gondolja, h minden patikai szer nagyrészt a gyógyszerbuheránsok lehúzása, viszont a másik felem.. logikusan is azt hiszi, h kell, h legyen vmi hatóanyag benne, ha egyszer engedélyezték, mert az engedélyeztetés is csak úgy megy, ha klinikai vizsgálatokkal támasztod alá, h van egy betegcsoport, akiknél x %ban hatott. Jó lenne tudni, hogy pontosan mire fejlesztették ki, mi az a "betegcsoport", akinél a hair c. megoldja a gondot.

    Azt szeretném kérdezni, hogy ti orvosilag mennyire jártatok utána? Emlékszem a hajgyógyászra (?), és hogy nálatok ez családinak tűnik... de orvosra nem. Pl az esetleges hormonális vagy betegségi hátterét mennyire nézték meg a lányodnál?

    És ismét utalva a "mit használok" témára, újdonság, hogy most már magzatvédő vitamint is szedek. Nem minden nap, mert attól is félek, h túladagolás lesz a sok vitamintól és az IS okozhat hullást... úgyhogy 2 napig az eddigi arzenál megy, 3. napon pedig a magzatvitamin. De igazából FOGALMAM sincs mit csinálok. Úgy vagyok vele, h kismamákra csak nem sózhatnak bóvlit, az sokszorosan etikátlan lenne, biztos több-jobb vizsgálat bizonyítja, h fel is szívódik, ami benne van...

    Amit minden nap szedek:
    maradt a merz, hair clinic, vas komplex forte, Q 10.
    2-3 naponta: szelén, ligetszépe olaj, spirulina, B komplex.

    A körmöm gyönyörű, valszeg ha nem lennék tökéletesen lelki roncs elmondhatnám, h soha nem voltam jobban. AZ idő megy, a hajam fogy, új rejtőzködő frizurám van, amit naponta megdícsér valaki, h milyen új, milyen jó... szerintem már bekattantam. Csomó energia megy már csak arra, h elrejtsem, mennyire kész vagyok.
    Nagyon szeretnék valami olyasmit írni már, hogy
    1. mik a leleteim és ez mit jelent
    2. valami pozitív jelet arra, másoknak is, h van remény, és h kb merre kell érte indulni.

    Köszönöm a válaszaid, és hogy olvasod, amiket itt összehordok.

    Minden kót nektek, és esetleg - ha még nem tettétek meg - , nézelődjetek orvos-fronton...
    Hülye vagyok, de még mindig tőlük várok én s valamit.

    VálaszTörlés
  23. És egy kérdés-

    a Herzériát azóta is használjátok? Azóta mi a véleeményed? (itt fent láttam, h írtad).

    3 dolgon lamentálok, a herzérián, a silicea gélen és a lucerna kapszulán (utóbbit nem kapok sehol..).

    VálaszTörlés
  24. Szia Veller.

    Pont a mostanában gondoltam rá, hogy újból nekifutunk egy teljes laborvizsgálatnak. Annak idején csináltattunk, de "kezdő" koromban nem tudtam, hogy ennyiféle hormonszintet nézhetnek. Elhittem a háziorvosnak, hogy hormonfronton minden rendben.

    Szóval labor start újra.
    Egészségügyben dolgozom én is, csak gazdasági vonalon, de most minden ismeretségemet kihasználom, hogy teljes kivizsgálás legyen.

    A napokban bukkantam rá a hoxán a hajhullós fórumra, Veled is összefutottam. :)
    Ahogy olvastalak, nekem rögtön az ugrott be, hogy vagy valami drasztikus hormonszint változás, vagy allergiás reakció lehetett nálad. Néhány hét alatt látható ritkulás...elég ijesztő lehet. Bár ha jól értem, mások nem is veszik észre, csak Te tudod, hogy hullik, ezért még jobban stresszelsz, ami szintén nem használ.

    Szerencsére a lányomnak sem veszik észre, tehát a kihullott hajak pótlódnak még, ezért fontos, hogy időben megtaláljuk az okot, v. okokat.

    A herzériával kapcsolatban nem tudom egyértelműen a választ, mert nem használtuk folyamatosan. Tegnap a fejmasszírozás közben kijött úgy 40-50 szál haj, úgyhogy ma hajmosás előtt bekentem a fejét egy ampulla herzéria géllel, majd a samponjával mosott hajat, és a hajöblítőt is használta, és szinte semmi nem volt a lefolyóban. Ez túl szép lenne, úgyhogy holnap újra masszír....oszt meglátjuk.
    Ma elkezdtük a hc.-t is újra.

    A gyógyszerlobbi..hát igen, nekem is vannak fenntartásaim, de talán amire az van írva, hogy nem tartalmaz szintetikus összetevőt, az a francba csak nem árt! :)

    Szóval harcra fel, ne csüggedj, küldöm az erőt! :)
    üdv, Éva

    VálaszTörlés
  25. Akinek zsíros a haja, próbálja ki a lúgosító dolgokat... pl lúgosító teát, nekem ez vált be egyedül... semmi más nem hozott észrevehető eredményt számomra... A lúgosító teával a hajmosás/hajszárítás közbeni 300 kihulló szálból nekem kb 50 szálat csinált... nem kell minden második nap hajat mosnom, elég 3-4 naponta és nem ég/viszket a fejbőröm... Úgy megdúsult abban az időszakban a hajam, amikor ittam, hogy majdnem úgy néz ki, mintha frufrum lenne... Sajnos abbahagytam, de most kezdem újra inni majd, mert látom, hogy ettől javult ennyire... Egyáltalán nem drága, próbáljátok ki... Remélem segítettem valakinek :)

    VálaszTörlés
  26. Hali.
    Érdekes cikket találtam. (érdemes rákeresni a google-ban a hajfiatalításra, fejbőr méregtelenítésre)


    http://www.herbahaz.hu/magazin/hajgyogyaszat/hajfiatalito_fejbor-meregtelenites/
    üdv, Éva

    VálaszTörlés
  27. nem frissül az oldal. hol vagytok?
    Éva

    VálaszTörlés
  28. Szia Éva,

    tegnap hosszú levelet írtam itt, de most látom, h meg se jelent.. :(
    Hu de nehéz újra írni.
    Na mindegy.
    Csak nagyon meg akartam köszönni a leveled, nagyon jó volt olvasni, az Erőt pedig elfogadom ;).
    Igen az én vagyok ott a hoxán (csak itt és ott vagyok).

    Hát nekem azért nem veszik észre, mert még tudok ügyes lenni. De már fejtetőn is elég gáz, én már nem is nézegetem, mi van, önvédelemből.

    A herzeriával igazad lehet, h túl szép, h igaz legyen, bár húú de jó lenne, ha beválna, és ilyen gyorsan! Nekem az a tapasztalat, h ha egy nap több hullik, akkor másnap kevesebb, mert előre kihullja magát.. melegtől, vagy ki tudja, olyan fázisú hagymák érnek egyszerre oda...
    Ezért érdemes talán átlagolni.. bár biztos ti is így nézitek.

    Tényleg kutass fel minden létező ismerőst, és próbáljatok nagyon karakánok lenni, mert nagyon lelassul a folyamat, ha mindig csak egy lépéssel gondol előre a doki, amikor épp kifogyott a rutinszerű gondolatokból. EZt nem bunkóságnak szánom ellenük, csak az a baj, hogy erre a "najó akkor nézzünk meg még 2 hormont"-ra nem ér rá az, aki hajhagymákban számolja az időt. Szóval olyan kéne, aki összefogja az egész vérkép-hormon kérdést, endokrin és nőgyógyászati holisztikával... Bár nem akarok okoskodni, nagyon zöldfülű vagyok, de azt kívánom, rövidítsetek a körökön mert így is fogtok szaladgálni eleget.

    Majd ha lesz vmi konkrét, akkor remélem megírod, addig is sok sikert kívánok egy talpraesett doki felkutatásához!

    És kedves Névtelen, én pont tegnaptól iszom lúgosító teát, úgyhogy jó volt látni, h vki írt is róla.. ki tudja, hat-e, hogy hat, mindegy már nekem, én iszom.

    sziasztok

    VálaszTörlés
  29. hali! hol vagytok? veller nálad mizu?
    Éva

    VálaszTörlés
  30. Szia!
    Átköltöztem a hoxára, itt lehet, hogy rosszul jön ki a "sztorizás".. folyton úgy érzem, itt zavarok, a mithasználsz pont alatt...
    Amúgy nekem úgy néz ki, pajzsmirigy-gyulladás, kezdeti stádium, ezért lehet a hirtelen-gyors hullás.
    A hair.c.-em elfogyott, maradt a merz, meg a többi belső táplálékkiegészítőm, és a samponok közül EGY HANGYÁNYIT mintha jobb lenne az, amit először sózott rám a hajgyógyász.. elolvastam, abban nincs is SLS. A zsírosodás mondjuk ugyanaz (másnapra már elég rossz), mint a la roche posay-vel, amiben viszont van. Fene se tudja. Néha ezt érzem jobbnak, néha azt.

    Nálatok, vizsgálatok? Lett vmi jó doki?
    Majd írj!!

    VálaszTörlés
  31. az utobbi idoben:
    - csalános sampon
    - B6 vitamin
    - Mane hajdúsíto
    használok, jo eredménnyel

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok!

    Ezt ismeri valaki? Mit szóltok hozzá??
    Írjatok vissza..kinek mi a véleménye!
    köszönöm
    Sziget
    http://www.noalopecia.hu/index.php

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok!

    Ezt ismeri valaki? Mit szóltok hozzá??
    Írjatok vissza..kinek mi a véleménye!
    köszönöm
    Sziget
    http://www.noalopecia.hu/index.php

    VálaszTörlés
  34. Szia!
    Én már olvastam ezt az oldalt.
    De, ha már húsz éve segít a hajhullásban,
    kicsit nagyobb híre kellene hogy legyen.
    Forumokban kutatva sem találtam csak kérdéseket.
    A képek alapján főleg foltos hajhullásnál lehet (?) hatásos.
    Üdv!
    kori

    VálaszTörlés
  35. vichy dercos aminexil pro
    hair clinic
    és most vettem ricinus olajat is, hátha...

    VálaszTörlés
  36. Nem ismerlek Titeket, de kérdeznék, hátha tudjátok: gócos fog okozhat diffúz hajhullást is vagy csak foltokban? Köszi előre is a választ!

    VálaszTörlés
  37. Szia Impala, nekem a fogorvosom azt mondta, gócos fog foltos hajhullást okoz. Én egyébként még ki is húzattam két gócos fogamat - hátha mégis, hátha téved és nem csak a foltos kiváltója - de a diffúz hullás nem állt meg. (Ha jól emlékszem teljes röntgen is készült és azon nem volt látható több gócos fog.)
    szia, berka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasgattam egyébként a történeted és azt, hogy a herzériával kapcsolatban jó tapasztalataid vannak...valóban jó? Melyiket ajánlod inkább, a vichy dercos-t vagy a herzériát?

      Törlés
  38. Köszönöm szépen a választ! Most elkeserítettél, mert találtak lyukas fogat nálam (tömés alatt lyukadt észrevétlenül)...megörültem, hogy csak ennyi a baj. De én is úgy tudtam, hogy foltos hajhullást okoz :( Talán még is, majd meglátjuk...

    VálaszTörlés
  39. Paleolit táplálkozás.

    VálaszTörlés
  40. Szia berka! Létrehozhatnál oldalt egy új menüpontot a készítmények, módszereken belül. A homoktövis nincs ott, pedig pont ezen az oldalon olvastam egy hozzászólásban, hogy az segített. Most én is azt szedek, és javulni látszik a hullásom. Persze nem biztos, hogy ettől. Azonban ha lenne olyan menüpont, hátha mások is megosztanák a véleményüket róla, mert neten elég kevés tapasztalatot találtam róla (magyar oldalon még egy hoxás hozzászólást, külföldön pedig inkább a homoktövis olajának külsőleges használata dívik hajhullás ellen). De a homoktövis általános jellemzésében szinte mindenhol benne van, hogy gátolja a haj hullását. Még nem jöttem rá pontosan milyen metódus miatt (a szaknyelvi angol nem az erősségem..), de rajta vagyok az ügyön. Amúgy a homoktövist is egyfajta "superfood"-nak tartják.
    Üdv, Nyusz.

    VálaszTörlés
  41. Még azt szerettem volna megosztani veled, hogy rosacea+hajhullás akár demodex atka miatt is lehet. Én most kísérletezgetek, teafolajjal, plusz mindent kimosok mindennap, ami a fejemmel érintkezik. Innen jött az eredeti ötlet, még én is csak kísérlezek: http://www.rosaceagroup.org/The_Rosacea_Forum/showthread.php?24265-Demodex-amp-tea-tree-oil-treatment-plan

    Szóval ettől is lehet a javulás. Esetleg nézz utána és próbáld ki te is. Nem egy nagy anyagi vonzatú dolog (egy kis üvegcse 100%-os teafaolaj 900 forint volt, ezen kívül vetem még egy garnitúra ágyneműt, hogy ne kelljen folyton mosni). Az itt is emlegetett thai izéban én nem hiszek.
    Nyusz

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok!
    Amit használok: HairMaxExpress HAJDÚSÍTÓ Holt-tengeri ásványokkal!
    Érdemes megnézni a www.beautyhairline.hu oldalon a
    bemutató videót Binder Géza mesterfodrász ajánlásá-
    val.Tényleg tuti az anyag!

    VálaszTörlés
  43. 36 éves vagyok, és 18 éves korom óta hullik a hajam. Átgondoltam az életem és egy hatalmas dologra jöttem rá! Azthiszem megfejtettem a titkot!
    6 éves koromban le akarták vágni a hajam, mert minden tele volt kihullott hajszállal. Egyre és egyre kevesebb volt, azt hittem kihullik az összes, rettegtem mert nagyon szerettem a hosszú hajam. 7 évesen ismertem meg új barátnőmet, akinek gyönyörű haja volt. Egyszer azt láttam, hogy valami számomra ismeretlen dolgot eszik. Hátolt, sós napraforgómagot, de óriási zsugorral és mindet megette egyszerre. Tehát kb. negyed kilót. Én is el kezdtem enni rendszeresen, nagyon nagy mennyiségben, mert nagyon finom volt. Összefogtam a hajam is magas lófarokban, ahogy ő hordta. Körülbelül 3 hónap múlva azt vettem észre, hogy nem kell csómókban kidobálnom a hajam a mosógép háta mögé, lassan már reggelente egy szál sem hullott ki fésülködéskor. Egy év alatt olyan gyönyörű hajam lett, mint neki. Nem tudtam mitől, nem is érdekelt akkoriban. Aztán folyamatosan ettem a napraforgómagot nagy mennyiségben éveken át. A hajam egyre-egyre dúsabb lett. Körülbelül 11 éves lehettem amikor elkezdtem enni a sós földimogyorót, rákaptam. Volt olyan nap, hogy 4! zacskóval ettem meg, és akkor már nagyon fájt a gyomrom és meghíztam tőle...DE! A hajam már olyan dús volt, hogy nem bírtam összefogni, lehúzta a súlya. 15 éves koromban a csodájára jártak a hajamnak, mindenki ismert a városban. Már csúnya volt annyira dús volt, ritkítattam, és magam is ritkítottam. Emlékszem, fél kuka hajat vágtam le a végéből magamnak, hogy ne álljon úgy mint egy seprű. Majd 16 évesen el kezdtem pattanásosodni. Abba kellett hagynom a magevést. 18 évesen el kezdett hullani a hajam, és mindent végigpróbáltam, kevés sikerrel. Egy éve tudom, hogy mi a megoldás a hajhullásra a MAGOK! És miért? Tele vannak a z összes tápanyaggal ami, a hajnak szüksége van. A, E, B vitaminok, cink, vas, folsav, biotin, szelén, omega 3, omega 6, kálcium, magnézium!És ezeket nagy mennyiségben kell fogyasztani, és máris megoldódott a probléma. Hiszen éppen ezeket a vitaminokat tartalmazza az összes táplálékkiegészítő csak minimális adagban, és úgy hogy a szervezet nem tudja fölvenni- földolgozni. Ez 18 év szenvedésének a vége lehetne nálam, De nem merem enni mert enni, mert aknés pattanásos vagyok. Most közzé tettem neketek kedves sorstársaim, aki teheti egye-egye rendületlenül. Várom a tapasztalatokat, akinek bevállt csak megerősíti a hitet, és ezzel véget érhetnek a szenvedéseitek!! Próbáljátok ki! Szeretettel: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Laura!
      kifogom próbálni...imádom a magvakat..
      igazából nem tudom, hogy fogok még rá reagálni..lehet a sok olaj tartalom miatt bárkinél jelentkezhet majd pattanás a bőrön...
      köszönöm, hogy megosztottad!
      Sziget

      Törlés
    2. Szia!
      Majd írd meg, hogy használ-e? Én is imádom a magokat és elkezdem a napraforgót enni. Eddig csak a mandulát ettem a belső héjával amiben lehet cián is -vagy rosszul tudom? Nem merek belőle enni csak napi 10 szemet, nem is dúsultam még tőle, de legalább nem is híztam. A mogyorótól herpeszem jön egy idő után a dió savat csinál és óriási étvágyat. Mi is maradt még, ja a puffasztott búza. Mikor azt ettem szinte semmit nem hullott a hajam.

      Törlés
  44. Sziasztok!

    Világéletemen dús, fényes, egészséges hajam volt (sokszor volt, hogy az utcán megdicsérték vadidegen nénik-bácsik :) tinédzserkoromban pattanásos, zsíros bőröm "beárnyékolta" kissé gyönyörű hajkoronám látványát, huszonéves koromban viszont véget ért a pattanások elleni küzdelem és ezzel a lendülettel rögtön meg is kezdődött a hajfogyatkozás elleni, ami azóta is tart. Tulajdonképpen sosem hullott, csak valahogy szép lassan elfogyott, elvékonyodott, most 34 éves vagyok és férfias típusú diffúz hajritkulás látható a fejemen, ha rásüt a nap, akkor a homlokomtól a fejem búbjáig látom a kerekedő koponyám ívét (eddig csak én, most már mások is).
    Elméletileg egészséges vagyok, a nőgyógyászom elküldött egy átfogó hormonvizsgálatra (sikertelen teherbeesésnek álcázva a beutalót, mert ugye a hajhullás nem elég indok) minden rendben van a hormonjaimmal és a hajhagymáimat leszámítva minden mással is.
    A hajbeültetésen kívül már szinte minden kenhető-ehető szert kipróbáltam sikertelenül, a nagy kísérletezgetésre annyi időt-pénzt-energiát fordítottam, hogy abból most már akár parókaboltot vehetnék...:/
    Sokszor éreztem, hogy aggódás,próbálkozás helyett inkább el kellene fogadnom azt ami van (ill. ami nincs :)
    Ebben tudnátok tanácsot adni? Hogyan tudnék megbékélni kevéske hajammal és nem rettegni attól, hogy ami maradt is elveszítem egyszer? Köszi előre is...
    Rita

    VálaszTörlés
  45. Sziasztok! Kicsit elült a Fórum..Talált már valaki valami hatékony csodaszert? Nekem hátul sok hajam van, bár elég vékonyszálú, azonban a fejem tetején nagyon kopaszodom, ami sajnos egyre látványosabb. A hajdoktor.hu oldalon lévő orvosnál járt már vki? Én nagyon kétségbe vagyok esve:(

    Köszi előre is,

    Viki

    VálaszTörlés
  46. A debreceni Trichocenter hajgyógyásznál voltam.Egy éve hullik hajam, rengeteg dolgot kipróbáltam.Semmi sem használt.hajgyógyásznak nevezi magát a hölgy, sajnos fogalmatlan.Egy papírlapon felsorolt tünetek alapján megállapította, hogy hormon problémám van és zsíros korpa.Amit adott semmit sem ért, 50ezer forint pénzkidobás a természetes termékekért.Még ha tényleg az lenne, de a citrom illaton kívül más természetes dolgot nem tartalmaz.Senkinek sem ajánlom.

    VálaszTörlés